had blog roni kordis had blog roni kordis

Slovenija jutri – drzava blaginje

Vceraj me je pricakala, med vso ostalo posto, publikacija, ki jo izdaja Sluzba Vlade RS za razvoj in Urad Vlade RS za informiranje in je sestavni del komunikacijske strategije Vlade RS. Ok, lepo, da nas obvescajo o stvareh, vendar zakaj je ta publikacija reklama strank, ki so stopile v Partnerstvo za razvoj in jo placujemo davkoplacevalci?
Seveda je na zacetku uvodni nagovor Janeza Janse, v katerem so cvetke kot “Ne zelimo biti nic manj, kot ena najuspesnejsih drzav na svetu. Eden svetilnikov 21. stoletja.” “Naj bodo koncno delezni vecje pozornosti javnosti tudi najboljsi.” “Mar mi je, kaj bo s Slovenijo, kajti vem, da tudi Sloveniji ni vseeno, kaj bo z mano.” “Res je, imamo nebesa pod Triglavom.”
Tudi to razumem, da mora biti reklama mocna, da se mora dotakniti bralcevega srca, vendar taksnih puhlic ne razumem, oz. se ne morem strinjati z njimi. Slovenija se pa dejansko res ukvarja z mojim eksistencialnim vprasanjem, oz. ji je popolnoma vseeno, kaj se dogaja z menoj! Nebesa pa res ze imamo, saj so vrnili cerkvi toliko gozdov, da imajo sedaj lahko tam nebesa. In vecja pozornost javnosti je namenjena najboljsim? Je to misljeno, strankam, ki so zmagale na volitvah? Je to misljeno, da bodo tisti, ki imajo ze sedaj zelo veliko, imeli se vec, kajti bodo imeli zascito drzave in vecjo medijsko publiciteto? Tako, kot sem prej napisal. Puhlice.
In kako naj bi spremembe vplivale na Slovence:
-brezposelne osebe, bodo po reformah na boljsem, saj se bo izboljsal njihov financni polozaj
-osebe, ki ne morejo opravljati dela, bodo po spremembah na istem
-starejsim osebam se bo polozaj izboljsal, saj bo nagrajeno daljse ostajanje v aktivnosti (samo misel, a to pomeni, da bodo ljudje delali do 70 leta, da bodo polnili proracunsko blagajno, mladi pa bodo brez sluzb?)
-studenti bodo po reformah na boljsem, ker se bo povecala kakovost izobrazevanja, predvsem z Bolonjsko deklaracijo (ki pa je minister Zupan ne razume)
-mladi strokovnjaki bodo lazje dobili zaposlitev in hitreje bodo prisli do visjih plac
-ljudje iz srednjega razreda bodo po reformah na boljsem, ker bodo imeli vec moznosti, da svoje ambicije uveljavijo v podjetnistvu (bull shit!)
-zaposleni v javnem sektorju bodo bolj izpostavljeni reformam
-neprijetne bodo za ljudi, zaposlene v podjetjih, ki so uzivale ekonomsko neupraviceno zascito vstopa na trg (khm, khm, katera podjetja so to?)
Naj zakljucim se z enim stavkom Janeza Janse: “Drzana beseda. Odkrita in postena, dobronamerna javna beseda!”
Ja, bomo videli, kdaj se bosta zacela cediti med in mleko, ki ga je obljubljal pred volitvami. Cakam in cakam in se ni sprememb, ceprav so na zacetku potrebovali vec casa, potem se vec casa in sedaj ne govorijo vec o spremembah. No ja, v tem pamfletu so natrosili toliko puhlic, da jih clovek tezko prebavi. Ampak zato pa imamo ablast!

To sranje nas je stalo 250 milijonov tolarjev!!!!

  1. sej ves.. publikacije se zalozijo, ljudje pozabijo, internet pa pomni :) ce ne drugega bo vsaj google imel tole v zgodovini :evil:

    za zanamce, da bodo vedeli, kdaj sta se zacela cediti med in mleko :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja