Do sobote, 13. junija, je pri Domenci možen brezplačen prenos .si domen.

Kaj to pomeni v praksi? Če imate domeno registirano nekje drugje in bi jo želeli prenesti k Domenci, morate ta postopek plačati. Do 13. junija pa je to brezplačno!

9 Responses to Domenca ponuja brezplačen prenos .si domene

 1. Vini pravi:

  had, ta postopek bi že sedaj pri vseh registrarjih moral biti skoraj brezplačen, stati bi moral tam nekje do maksimalno 4 evre :)

 2. aleksander potokar pravi:

  @Vini: se strinjam. težva je le da ARNES prenose registrarjem obračuna 3,7 EUR / prenos. Če hočemo dolgoročno delujoče in kvalitetne storitve pa je treba pokriti še stroške razvoja, infrastrukture, plač…

  sicer se kaj hitro lahko zalomi in domene ne delujejo – eden vidnejših ponudnikov tovrstnih storitev pri nas ima trenutno na spletni strani naslednje obvestilo:

  Podaljšanje in registracija .si domen
  Zaradi nepredvidljivih tehničnih težv podaljšajne in registracija .SI domen trenutno ni mogoča. Podaljšanje in registracija domen bo omogočena 09.6. po 12 uri. Prosimo za razumevanje.

 3. emanuel pravi:

  Prenos domene Arnes zaračuna 2 EUR + DDV.

 4. Domovanje pravi:

  Pri domovanje.com že vse od uvedbe novih pravil za .si domene (novembra 2008) nudimo brezplačne prenose .si domen. Če stranka naroči prenos .si domene, plača 15,59 EUR in s tem dobi tudi podaljšanje domene za 1 leto, kar pomeni, da je prenos pravzaprav brezplačen, saj je vključen v ceni podaljšanja domene oz. strošek prenosa krijemo mi. Tega sicer ne oglašujemo kot brezplačno storitev, v praksi pa je naš prenos prav tako brezplačen kot ta od Domence.

  Kolikor vem imajo tudi nekateri drugi registrarji podobno urejeno, ker s tem stranke vzpodbudimo k temu, da domene prenesejo k nam.

 5. Domen pravi:

  Pri Zabec.net imamo enako politiko ampak tega ne oglašujemo. (zgleda bo to potrebno, ker postaja popularno)

  Plača se samo podaljšanje za eno leto torej 16,00 €

 6. Anže pravi:

  Jaz osebno imam vedno več domen pri domovanje.com, ki so mi enkrat naredili uslugo celo čez vikend izven delovnega časa in s tem pridobili mojo doživljenjsko zvestobo :)

 7. jm pravi:

  To z domenami je svoj špas, nimam komentarja.

  @had: zdej ne vem, nekej gledam na winsih nekaj na eplu, pa a se mi sam zdi al je nekaj na pisavi drugega kot je blo? So naslovi bolj boldani? nekej je drugač…al sm se js spremenu? :D

 8. had pravi:

  @jm: res je, povecal sem fonte, ker sem ugotovil, da se na dolocenih resolucijah tole hudicevo slabo vidi :)

  simaret? tvoje? kul :)

 9. you.go pravi:

  Samo kratko pojasnilo o tem, kje je razlika pri naši ponudbi: pri nas lahko domeno tudi samo brezplačno prenesete k nam, brez da bi jo bilo potrebno še podaljšati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.