Jello Biafra ex Dead Kennedys je bil za večino obiskovalcev SklabFesta vrhunec dogajanja. In pesem, ki sta jo junija 1979 skupina Dead Kennedys in njen frontman Jello Biafra posnela – je doživela pravi pogo in stage diving. Vsaka podobnost te pesmi z besedilom “Deutschland, Deutschland über alles” je zgolj in samo naključna (haha) in v njej Jello obračuna z guvernerjem Jerryem Brownom.

Vendar je Jello Biafra več kot samo pevec. Kljub temu, da sem imel občutek da bo “stari prdec” na odru samo zaradi denarja, je njegova vrednost veliko večja. Namreč pred leti se ni strinjal s prodajo pesmi Holiday in Cambodia, ki so jo ostali člani skupine želeli prodati Levi’s Dockers in so ga zaradi tega tožili.

Jello Biafra je med vsakim komadom par minut porabil tudi za “pridiganje” o stvareh, ki se tičejo vseh nas, pa vendar o njih redko razmišljamo. Zapori v privatni lasti, .com bubble, San Francisco in brezdomci, biotehnologija, itd..
Škoda, ker mu ljudje v prvih vrstah niso prisluhnili, ampak so samo čakali na svojih par sekund slave, ko so lahko “stejg dajvali” – nekateri uspešno, drugi malce manj (z zobmi direkt v zemljo). Je.bi.ga, to je punk! In videti takšno legendo v Trbovljah je priceless!!

Klik na fotografijo za ostale fotke Jello Biafra ex Dead Kennedys
jello biafra


Klik na fotografijo za celotno galerijo Scuffy Dogs – SklabFest 2010 – fotografije
scuffy dogs

Klik na fotografijo za celotno galerijo ŠklabFest 2010 – Hladno Pivo fotografije
hladno pivo fotografije