Močeradovec je “ponesel” ime Slovenije preko infografike v svet (vir – točka 9). Ampak tokrat v precej čudni konotaciji, saj so zapisali – Non-commercially produced in Slovenia by means of horrific animal cruelty. Salamander Brandy infuses traditional Brandy with the venom salamanders use to defend themselves. It is said to produce a high akin to LSD and Ecstasy combined.

Sicer sem sam že večkrat slišal in bral o tej pijači, ki naj bi jo pripravljali tako, da naj bi z ravno skuhanim “šnopcem” polivali močerada in le ta naj bi se branil z izločanjem strupa – zadeva naj bi bila halucinogena in posledice precej hude!

O tem, da se mi takšno početje zdi skrajno primitivno in nedopustno, pa ne bom izgubljal besed.

Klik za celotno infografiko


O Močeradovcu je zapisal Blaž Ogorevc v Mladini št. 23, 1995 moceradovec.blogspot.com med drugim:

ZAKLJUČEK: Močeradovec brez dvoma obstaja in brez dvoma je drogeraški. Vendar pa, nekatere droge so legalne, druge pa ne. Od alkoholnih napitkov se mi je pogosto kar fecljalo po lobanji, to pač moram priznati, pa čeprav sem si ga nabavljal povsem legalno, celo z ljubeznivimi nasmehi preprodajalk.
….
Zatorej vljudno vabim vse Kalifornijce in podobne ekstravgante na sicer ne popolnoma amsterdamski coffeshop, ampak pravi slovenski močeradovski kmečki turizem. Morda pa se bo ob močerilu ali človeški ribici, ki jo je pred nekaj številkami našega tednika obširno predstavil in celo označil za najznamenitejšega Slovenca moj prijatelj Ali Žerdin, na drugo mesto, tik pred Kučana, zdrenjal moj močerad.