NoFx – Punk Rock Holiday, Tolmin 2011 – fotografije

Skupina NoFx je bila poslastica včerajšnjega večera na Punk Rock Holiday v Tolminu. Sicer so fantje precej drugačni od člankov skupine Bad Religion , saj včeraj niso dali nobenega intervjuja, niti se niso družili z ljudmi v zaodrju in tudi njihov odnos do publike je bil na začetku precej drugačen, kot smo ga bili navajeni v prejšnjih dneh. 30 let kilometrine, ki jo imajo fantje iz skupine NoFx naredi svoje in verjamem, da imajo vsega poln k…, sploh pri novinarjih, ki se ne pripravijo na intervju in jih sprašujejo same neumnosti, kot sem bil priča parkrat te dni.

Ko je skupina NoFx prišla na oder, s samo 5 minutno zamudo, se je začelo dogajati tako med publiko kot na odru. Fat Mike je dokazal, da zna še vedno odlično provocirati in je posledično dobil par kozarcev piva direktno v bas kitaro (Slovenija je tako majhna, da nima svoje himne, Hrvaška ima več morja kot Slovenija, itd). Koncert je iz prve vrste izzvenel odlično, fantom se ne poznajo leta, niti količine vsega mogočega, kar so zaužili v teh letih obstoja.

Pri komadu Lory Mayers se jim je na odro pridružila “mlada pevka”, ki je komad zapela precej precej boljše od Fat Mikea! V nadaljevanju koncerta so odigrali tudi komada od Rancid in Bad Religion in pred koncem je Fat Mike napovedal, da bodo zaigrali še dva komada, potem gredo dol z odra, mi moramo ploskati in oni se vrnejo in zaigrajo še tri komade.

Res je bilo tako, s tem, da ni nihče pričakoval da bo zadnji komad vseboval igranje na harmoniko, ki ga je izvedel njihov kitarist Eric Melvin. Seveda je bilo vse skupaj spodbujano s hrupnim spodbujanjem občinstva.

Korekten koncert in tudi precej zanimiv izbor komadov. Škoda, ker fantje niso malce bolj “social” s svojimi oboževalci!

  1. po več kot 20 let poslušanja lahko zatrdim, da so nofx elita, fat mike pa je izkušen klovn. top.

      1. ja, je bilo mišljeno kot dobro ;)
        hvala za fotke in review koncerta.

Komentarji so zaprti.