Zgodba skupine Hladno pivo se začne daljnega leta 1988, ko se je v predmestju Zagreba, v Gajnicah, skupina prijateljev odločila, da bodo preigravali Ramonse, Sex Pistolse in Dead Kennedyse. Prvi koncert je imela skupina Hladno pivo leta 1988 v Kumrovcu, ki pa se je končal s pretepom. Mladi, hitri punk band je začel svojo pot in pustil pečat na mnogih glasbenih skupinah, ki so nastajale kasneje.

Prvi album izdajo leta 1992 in ga poimenujejo Džinovski. Album so snemali od leta 1989, kajti vmes so fantje morali opraviti se državljansko dolžnost, oditi na služenje vojaškega roka. Album zaznamujejo hitri, energije polni ritmi. Začnejo s koncerti, eden večjih je bil kot predskupina Kud Idijotov v Ljubljani. Publika jih sprejme. Vrstijo se koncerti. Sami pravijo, da je bil njihov najboljši koncert, ko so bili preskupina Ramonsem v Zagrebu, leta 1994, vendar je bil zaradi treme, to tudi njihov najhitrejši koncert.

Pride leto 1995 in na trgu se pojavi njihov drugi, dolgo pričakovani album G.A.D. Sami sicer pravijo, da je to najbolj prodajan slabo posnet album v zgodovini hrvaške produkcije, kajti sami niso bili zadovoljni z zvokom, ki so ga ustvarili. Ampak na tem albumu so pesmi kot so: Šank, MTV, 7. noč, Tišina, ki imajo veliko sporočilno moč in s katero kritizirajo stanje, ki je bilo na Hrvaškem. Pesmi so zelo spevne in gredo v uho. Vrstijo se koncerti in publika nori ob njihovi glasbi.

Desetka, njihov tretji album, izide leta 1997 v Ljubljani. Po osmih dneh snemanja in šestih dneh brez tuširanja končno pridejo na svetlobo. Album prikazuje njihovo zrelost in njihovo odraslost. Pesmi, kot so: Ne volim te, Tema je žena in Roštilj so se predvajale na vseh radijskih postajah in koncerti so bili povsod, “kjer je bila elektrika”.

Pobjeda izide leta 1999. Razlikuje se od prejšnjih albumov, ni več tako hitra in ni več tako punk. Leta 2000 dobijo dva Porina in odigrajo preko 60 koncertov.

Leta 2001 se pojavijo zgodbe, da Hladno Pivo razpadajo. Ampak to je bilo samo zatišje pred viharjem. Še vedno so vadili in delali na različnih projektih, ki pa dejansko niso imeli povezave s HPji.

Leta 2003 izide poslastica za vse sladokusce, album Šamar. Na njem se pojavi tudi Edo Maajka in pa pihalna sekcija, ki da njihovi glasbi dodaten zvok in pridih SKAja. Pesmi Zimmer frei, Mlohava cuna so hiti poletja in se vrtijo na plažah. Leto 2004 zaznamujejo štirje Porini in zgodba o uspehu se nadaljuje. Prav tako pa izide njihov prvi DVD-pun(k)ondom spo(r)tova, kjer so združili najboljše od najboljšega, čeprav je včasih pri skupini, kot je HP, narediti takšen izbor skoraj nemogoče.

Leta 1999 so HPjevci prisli v Trbovlje, kjer so naredili pravi punk žur. Prišli so s kombijem in iskali dvorano. Povsem preprosti fantje, ki pa so med igranjem izžarevali toliko energije in volje, da je to začutila tudi dvorana in “poganje” je trajalo cel njihov koncert. Ob njihovi glasbi niso bili ravnodušni niti pristaši ostalih glasbenih zvrsti, kajti imajo nekaj, kar se te dotakne. Kasneje sem bil še na desetih njihovih koncertih, pa vendar so v tisti majhni dvorani v Trbovljah dali največ od sebe.

Sunce pici mi rostiljamo, Cure gule krumpir u hladovini, Nedjeljom se mi planirano , Utapamo u harmoniji
Mi znamo sve vec o zivotu, I sto ti meni imas pricati, Koliko trosi benzina u zimskim uvjetima, I koji je limar najjeftiniji
Na rostilju zna se cevapi i kobase, Derbi sezone dreci na radiju, Sa skembom napred i brade masne, Jurimo ka trecem infarktu
Divlje izlaske u grad zamijenio je sad, Lagani dvokorak uz puni zeludac, A sada zreli i debeli iscrpljenoj zeni, U prolazu dijelimo poljubac

hladno_pivo8

hladno_pivo9

Hladno Pivo fotografije 09

hladno_pivo5

hladno_pivo4

Hladno Pivo fotografije 07

Hladno Pivo fotografije 02

hladno-pivo-trbovlje-slike-13.jpg

hladno-pivo-trbovlje-slike-12.jpg

hladno-pivo-trbovlje-slike-05.jpg

hladno-pivo-trbovlje-slike-07.jpg

hladno-pivo-trbovlje-slike-11.jpg

hladno-pivo-krizanke-19.jpg

hladno-pivo-krizanke-20.jpg

hladno-pivo-krizanke-14.jpg

hladno-pivo-krizanke-17.jpg

hladno-pivo-krizanke-05.jpg

hladno-pivo-krizanke-07.jpg

hladno-pivo-krizanke-01.jpg

hladno-pivo-krizanke-15.jpg

hladno-pivo-krizanke-02.jpg

hladno-pivo-krizanke-12.jpg

hladno-pivo-krizanke-18.jpg