Microsoft spreminja znamko Nokia v Microsoft Lumia

Lani septembra je Microsoft kupil blagovno znamko Nokia za skoraj 8 milijard dolarjev. Sedaj ukinja znamko Nokia in jo spreminja v Microsoft Lumia. Vsaj tako so objavili na Facebook profilu Nokia France. Naslednji koraki so preusmeritve URL naslovov, ki so do sedaj kazali na Nokia na Microsoft Lumia, kar se med drugim tudi že dogaja.

Lani sem ob informaciji o nakupu Microsofta med drugim zapisal:

Danes, ko je jasno, da je Microsoft kupil Nokio zaradi vsega znanja, patentov in tudi biznisa (razvoja), ki ga še vedno “furajo”, se mi zastavlja vprašanje, če to pomeni konec Nokie? Namreč ravno to se je zgodilo z veliko storitvami, ali produkti, katere je Microsoft pred leti kupil in so čez čas končali na smetišču zgodovine – podobno, kot se dogaja pri Googlu in njihovimi nakupi podjetij, ki bi jim lahko nekoč postala konkurenca.

Razumem, da se hoče Microsoft pozicionirati na trgu kot podjetje za storitve in naprave in kot takšnemu mu je “crknjen paradi konj mobilne telefonije” padel v naročje kot naročen. Vprašanje je le, kaj se bo zgodilo sedaj s tem – bo Microsoft nase prenesel vse patente in ljudi, ki jih potrebuje in potem začel s svojo manufakturo telefonov, ali pa bo dejansko razvijal produkte na podlagi Nokie.

Sedaj so stvari bolj jasne. Spletno mesto http://www.nokia.com/ je že od sredine septembra brendirano z Microsoftom, prav tako pa tudi ni nikjer več govora o Windows Phone, ki je bil nekoč brand ime Microsofta na področju mobilne telefonije. Sedaj je to vse skupaj postalo Microsoft Lumia.

Dodatne informacije o spremembi branda Nokia v Microsoft Lumia:

microsoft_lumia
Microsoft Lumia
nokia-nseries-n96-photos-08
Nokia
Nokia N97 - Unboxing photos 09
Nokia
Nokia N900 Maemo photos 06
Nokia
nokia_lumia_800_windows_phone7
Nokia