Družba Lenovo je dopolnila družino večkrat nagrajenih tablic YOGA z modeloma YOGA Tab 3 Pro in YOGA Tab 3. Gre za ultimativni video tablici, ki stavita na multimedijsko izkušnjo, obenem pa ohranjata svojo že pregovorno večnamenskost.

Premium tablica YOGA Tab 3 Pro se hvali z vgrajenim projektorjem, ki lahko projicira sliko diagonale do 70 palcev, optimizirana pa je za delovanje s storitvijo Netflix. Opremljena je s kar štirimi zvočniki proizvajalca JBL, ki zagotavljajo odličen zvok. Kot prva tablica ponuja tudi virtualizirano zvočno izkušnjo Dolby Atmos, ki poskrbi, da uporabnik ustvarjen zvok dojema kot da se ta giblje okoli njega. Tablica ima že prednaloženo aplikacijo Netflix za predvajanje video vsebin visoke ločljivosti.

Tablica YOGA Tab 3 je na voljo v 8- in 10-palčni različici in prav tako obvlada digitalno zabavo. Opremljena je z obrnljivo kamero, ki prepozna tudi geste uporabnika, zato ta lahko sproži fotografiranje ali snemanje skorajda iz vseh zornih kotov. Tablica ima vgrajeno tudi eno najzmogljivejših baterij, zato zagotavlja dolgotrajno uživanje v filmih ali igrah.

“Trg tablic danes obvladujejo generični izdelki. V Lenovu pa stremimo k izdelavi naprav, ukrojenih po potrebah uporabnikov. Raziskave kažejo, da uporabniki tablice najbolj pogosto uporabljajo za ogled najrazličnejših vrst video vsebin. Tablice YOGA Tab 3 zato ciljajo na digitalno zabavo uporabnikov doma ali na poti, saj ponujajo še nevideno vizualno in zvočno izkušnjo v svetu tablic. Uporabnikom omogočamo, da imajo stalno dostop do svojih vsebin ali vsebin na zahtevo, kjerkoli že so,” je povedal vodja oddelka tablic v Lenovu Jeff Meredith.

YOGA Tab 3 Pro: ultimativna video tablica

Projekcija na površino diagonale 70 palcev (178 cm) poskrbi za izjemno uporabniško izkušnjo ob gledanju Hollywoodskih uspešnic, igranju video iger ali pa zgolj brskanju po spletu. To zmore le YOGA Tab 3 Pro, ki z optimizirano postavitvijo projektorja, katerega žarek je mogoče obrniti za 180 stopinj, poskrbi za edinstveno kinotečno izkušnjo. Vrhunski je tudi 10,1-palčni zaslon tablice, ki sliko prikazuje v ločljivosti 2560×1600 pik, za bogat prikaz barv pa skrbi tehnologija Smart Display. Štirje vgrajeni zvočniki in tehnologiji Dolby Atmos ter Wolfson Master Hi-Fi pa poskrbijo za vrhunski ter skrajno prepročljiv zvok brez uporabe slušalk.

UItratanka in elegantna YOGA Tab 3 Pro z ohišjem iz aluminija je nadvse lahka, obenem pa je tudi odporna na pljusk vode. Tako na vsakem koraku izstopa iz konkurence, saj je prilagodljivejša in bolj vsestranska pa še baterija zagotavlja celodnevno uporabo.

Večopravilnosti je namenjena rešitev Smart Window 2.0, s katero uporabnik postori več stvari hkrati in hitreje. Tablica lahko v ozadju poganja aplikacijo, nad njo pa dve aktivni oki in celo aplikacijo za telefoniranje. Uživajte v novicah, e-pošti, vsebinah s portala YouTube – vse na enem zaslonu in hkrati.

YOGA Tab 3: odličnost fotografiranja, vrhunska zvok in baterija

YOGA Tab 3 je univerzalna video tablica, ki jo odlikuje odlična povezljivost (WiFi in LTE), s katero uporabniku nudi možnost dostopa do vsebin kjerkoli in kadarkoli. Tako 8- kot 10-palčni model tablice obvladata multimedijske naloge, par zvočnikov podpira tehnologijo Dolby Atmos, zaslon pa sliko prikazuje v visoki ločljivosti. Tablice so peresno lahke, najlažja tehta vsega 466 gramov.

Za do 180 stopinj obrnljiva kamera uporabniku omogoča enostavnejše zajemanje selfijev in drugih fotografij z najrazličnejših zornih kotov in edinstvenih perspektiv. Vgrajena podpora upravljanju z gestami še olajša fotografiranje – za zajem fotografije zadostuje že odprtje in zaprtje dlani.

Cene in dobavljivost

Tablice YOGA Tab 3 so bile danes predstavljene na sejmu IFA 2015 v Berlinu, v Sloveniji pa bodo naprodaj novembra, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.