Toshiba Satellite Radius 12 / prvi 12,5-palčni Ultra HD 4K prenosnik

Toshiba Europe predstavlja Satellite Radius 12, izjemno kombinacijo prilagodljivosti, mobilnosti, zmogljivosti, zaslonskih možnosti in najnovejših funkcij v okviru Windows 10. S petimi različnimi načini je Satellite Radius 12 odlična naprava za vsako priložnost, bodisi v pisarni, doma ali na poti. Raznolikost sovpada z možnostjo zaslona Ultra HD 4K z izjemno jasnostjo kino kakovosti.

Sandor van der Ham, podpredsednik oddelka B2C PC v okviru skupine Lifestyle Products and Services Group pri Toshibi Europe, je dejal: »Ponosni smo na dejstvo, da prvi predstavljamo 12,5-palčni Ultra HD 4K konvertibilni prenosnik, pri čemer smo pri namestitvi najnovejših tehnologij tesno sodelovali z Microsoftom in s podjetjem Intel. Uporabniki bodo tako cenili celotno funkcionalnost sistema Windows 10 in moč 6. generacije procesorjev Intel Core. S prenosnikom Satellite Radius 12 zadovoljujemo potrebe navdušencev nad tehnologijo, ki ne sklepajo kompromisov pri računalniških zahtevah in udobju pri delu ali zabavi.«

»Toshiba je za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ogromno vložila v naprave z operacijskim sistemom Windows,« je dodal Peter Han, podpredsednik oddelka Worldwide OEM Marketing v Microsoftu. »Toshibin Satellite Radius 12 je izdelan tako, da imajo uporabniki možnost izkusiti nekatere vznemirljive funkcije Windows 10, kot je, na primer, Windows Hello.«

Osupljiva avdiovizualna izkušnja Satellite Radius 12

Kot prvi 31,75 cm (12,5”) konvertibilni prenosnik z zaslonom Ultra HD 4K, Satellite Radius 12 nudi izjemno kakovost slike. Ima štirikrat več slikovnih točk kot zaslon Full HD, zato lahko uporabniki uživajo v štirikrat večji jasnosti slike. Zaslon je barvno umerjen in potrjen s strani laboratorijev Technicolor, ima pa nameščeno tudi programsko opremo Chroma Tune for Toshiba, ki omogoča izbiro barv glede na prikazano vsebino. Ob možnosti izbire zaslona Full HD imata oba modela zaslona z visoko svetilnostjo 350 NIT za uporabo na prostem in tehnologijo IPS za širokozaslonski način. Glede na dinamično naravo prenosnika Satellite Radius 12 sta oba zaslona še dodatno okrepljena z zaščito Corning Gorilla Glass NBT.

Paket za zabavo zaokrožujejo zvočniki harman kardon z DTS Studio Sound, kombinacijo čistega in naravnega zvoka, bodisi pri gledanju filmov ali poslušanju glasbe, ter Bluetooth Link, ki omogoča brezžično predvajanje glasbe prek zvočnikov prenosnika Satellite Radius 12 z združljivega pametnega telefona ali s tablice.

Neverjetna zmogljivost

Šesta generacija procesorjev Intel (vse do Core i7) zagotavlja odlično grafiko in osupljivo video prikazovanje v okviru Windows 10. V kombinaciji s hitrim diskom SSD (do 512 GB in 8 GB RAM) Satellite Radius 12 zagotavlja vrhunsko večopravilnost.

Tudi možnosti povezovanja vključujejo najnovejše tehnologije, vključno z novim, izjemno hitrim USB 3.1 Type-C Gen 2 s hitrostjo prenosa do 10 Gb/s za hiter dostop do datotek. Ob številnih ostalih možnostih Satellite Radius 12 vključuje še Intel Dual Band Wireless-AC za neverjetno hitro komunikacijo.

Najboljše iz Windows 10

Z nameščenim Windows 10 Satellite Radius 12 izkorišča najboljše iz sistema Windows in je prvi Toshibin model, ki v Evropi vključuje take funkcije. Continuum tako omogoča gladek prehod pri vsebinah in aplikacijah ob prehodu iz načina namizja v tablični. Preprosta uporaba je dodatno razširjena z Windows Hello za biometrično avtentikacijo, kot je prijava s prepoznavo obraza prek spletne kamere HD. Tako kot ostali Toshibini modeli 2015, ki imajo gumb Cortana za hitri dostop, Satellite Radius 12 vključuje tudi poseben gumb za odličen zvok tudi v posebnih zvočnih pogojih, kot je oddaljeni hrup.

Odlična prilagodljivost in mobilnost

Satellite Radius 12 zagotavlja vso storilnost vrhunskega prenosnika ob možnostih zabave večje tablice in je tako nadvse primeren za vse življenjske sloge in hiter preklop iz dela v zabavo. Debel je 15,4 mm in težak samo 1,32 kg, kar pomeni, da ga je moč preprosto prenašati, njegova avtonomija baterije pa je do osem ur. Ima možnost 360-stopinjskega vrtenja in pet različnih načinov uporabe – prenosnik, tablica, »tabletop«, predstavitev in občinstvo. Je elegantno oblikovan, s satenasto zlatim nanosom iz brušenega aluminija, s tipkovnico z osvetlitvijo in z natančno sledilno ploščico, ki podpira gibe v okviru Windows 10.

Toshiba Satellite Radius 12 bo v Evropi na voljo v četrtem četrtletju 2015.

Toshiba Satellite Radius 12:

 • Zaslon: 31,75 cm (12,5”) Ultra HD 4K (3840×2160, 362 ppi) ali Full HD (1920×1080) 10-točkovni zaslon LED s 350 NIT in tehnologijo IPS ter Corning Gorilla Glass NBT
  • Modeli Ultra HD vključujejo umeritev barv Technicolor in programsko opremo ChromaTune for Toshiba
 • Procesorji: do 6. generacije Intel Core i7
 • Grafika: Intel HD Graphics 520
 • Shranjevanje: do 512 GB M.2 SATA SSD
 • Pomnilnik: 8 GB LPDDR3 (1600 MHz)
 • Povezovanje: 2x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type-C Gen 2 (10 Gb/s), Intel Dual Band Wireless-AC, Bluetooth 4.0, Intel Wireless Display, 1x HDMI z izhodom 4K
 • OS: Windows 10 64-bit
 • Zvok: harman kardon stereo zvočniki z DTS Studio Sound, brezžična glasba prek povezave Bluetooth
 • Avtonomija baterije3:
  • Model Full HD: do 8 ur
  • Model Ultra HD 4K: do 6 ur
 • Barva: satenasto zlata z nanosom iz brušenega aluminija
 • Mere: 299,5x209x15,4 mm
 • Teža: od 1,32 kg