sonceki sonceki

Sončki mučijo in pretepajo živali, to snemajo in objavljajo na družbenih omrežjih / čestitke staršem za vzgojo!

Kaj se zgodi “sončku” v glavi, da muči in pretepa živali, vse to posname in objavi na družbenih omrežjih, mi ni jasno in mi tudi nikoli ne bo. Kakšne vzgoje doma je bil deležen, tak “sonček” mi bo večna skrivnost, sem pa prepričan, da so njegovi starši neskončno ponosni nanj, kajne? Ampak seveda “sonček” ne bo nič kriv, ampak so krive živali, pa družbena omrežja in vse ostalo. Starše teh “sončkov” bi bilo potrebno povprašati po zdravju!

Vsak dan znova doživim hladen tuš, ko berem o zgodbah “sončkov,” ki pretepajo brezdomce. Ki pretepajo domače živali. Vse to snemajo in se “dičijo” s tem na družbenih omrežjih. Imam občutek, da smo kot družba šli povsem v “kurec” in da nam ne pomaga več niti komet.

Kaj se mora dogajati v možganih oz. praznini prostora v glavi takšnega “sončka” mi bo večna skrivnost, bi bilo pa smiselno, če bi njihovi starši javnosti razložili, kje so zgrešili z vzgojo oz. kako lahko pri socializiranem človeku v letu 2023 pride to takšnih ekscesov.

Dejansko me zanima, če so starši ponosni na svoje “sončke,” ki so jih vzgajali s permisivno vzgojo in so jim namesto svojega časa dali v roke mobilne telefone in dostop do vseh neumnosti tega sveta, ki se objavljajo na družbenih omrežjih. In ker se je potrebno dokazovati in biti najboljši in jim to ne uspe s športnimi ali kakšnimi drugimi uspehi, je verjetno to, da se spraviš na brezdomca ali pa domače živali, vrhunec življenja teh “sončkov” in prinese veliko “všećkov” podobno mislečih.

Ker so mladoletni, ne bodo odgovarjali za svoja dejanja, kot bi sicer, če bi bili že polnoletni. Bi bilo pa smiselno, da bi za takšne “sončke” odgovarjali njihovi starši in oni prevzeli kazen “sončkov” in jo odslužili v za to namenjenih institucijah.

“Sončki” pa naj opravljajo družbeno koristna dela – recimo pometanje cest, kopanje jarkov ali pa kaj podobnega. Da jim naslednjič, ko jim bo prišla na misel takšna oslarija, ne bo težka odločitev, kaj storiti. In naj nekdo vse to snema in objavlja na družbenih omrežjih – da bodo tudi drugi videli, da “sončkom” ni dovoljeno vse. Očitno je to edina pot v tem času in svetu.

Sicer pa je to sramota za starše “sončkov” in sončke in krepka zaušnica misli, da smo ljudje civilizirana bitja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja