Takšen občutek imam zadnje dni, ko spremljam dogodke o najbolj vroči politični zadevi trenutno v Sloveniji. Seveda je to afera Sova, ki se nikakor noče končati, oz. rešiti. In mi, davkoplačevalci, ki plačujemo takšne stvari, dobivamo informacije po drobtinicah.
Včeraj je komisija Držvnega zbora za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb zavrnila pogovor z bivšim direktorjem Sove Iztokom Podbregarjem, ker je prišel na pogovor z odvetnikom Aleksandrom Čeferinom. Seveda je pred tem vlada nekdanjega predsednika vlade Antona Ropa in bivšega šefa Sove Iztoka Podbregarja odvezala molčečnosti.
Danes pa je Pavle Gantar, predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb zanikal trditve, ki jih je podal namestnik direktorja Sove Branko Cvelbar, da o zadevah v Piranskem zalivu ni nobenih dokumentov. Gantar celo trdi, da jih je videl, ko je komisija nenapovedano obiskala Sovo, 19. in 21. junija.

Lepo, da se gredo med seboj mačke in miši. Vendar se mi postavlja povsem drugačno vprašanje. Ali mi te ljudi plačujemo za to, da se igrajo? Ali da naredijo kakšne konkretne premike. Da se dokažejo obtožbe in da dobimo držvljani Slovenije korektne odgovore, ki jih pričakujemo. V končni fazi smo mi izvolili te ljudi, ki se sedaj slepomišijo. In definitivno mi ni vseeno kaj se dogaja sedaj v ozadju, ko so vse luči uprte v Sovo!
Siddharta v komadu Stipe poje:”Tako, življenje na ulici mimo gre in nič mi ni jasno, je vse to le trik ali le butasta igra za pse.” In vse bolj se mi dozdeva, da je vse to skupaj le zadnji del Siddhartinega besedila! In če je to res, potem smo postali precej patetičen narod! In si pač zaslužimo natanko to, kar imamo!
Se motim? :evil:

10 Responses to Čuk se je oženil, tralala, sova ga je vzela, hopsasa

 1. blogbuster pravi:

  Had, saj ti ni treba vsak dan nekaj pisat…če nimaš materije, se pač zlekni na svoj fotelj/stol, in kakšen dan počivaj. Razni čuki in sove…doživeto, preživeto in izživeto.
  P.S. Vem, da v RS ni veliko priložnosti za dobre fotke. Ampak, drži se tega, v tem si dober…

 2. had pravi:

  ;)
  dober nasvet..

  vendar tale sova mi ni sla cel dan iz glave.. in zato sem moral spisati slavospev pticem, ki so ostali brez peruti, da mi bo ostalo za spomin.. ko se bo vse skupaj spremenilo..

  p.s.: fotk je se prevec.. ampak imam obcutek, da jih vedno prevec objavim :)

 3. Tadej pravi:

  Nekako sem podobnega mnenja, da je vse zadnji del Siddhartinega besedila. Morda se bo tole zdelo, kot da nimam upanja, vendar se mi je vsaka afera zdela bolj podobna komediji, kot pa aferi v smislu dogodka, ki bi za koga prinesel kakšne posledice.

  Moje skromno mnenje pač…

 4. vasija pravi:

  @had: sova gor al dol.. ta zadeva je like teatralna igra, kjer leva maze desnico z drekom in obratno…
  nam navadnim drzavljanom pa vmes perejo mozgane z velikim pralnim strojem “sova” in pricakujejo, da se bomo postavli al za levo al za desno stran… vmes pa se dalje pridno privatizira.. pobira davek.. in dela zakone, da bomo lahk se res sam sedeli na fotelju in ziveli big brather lajf z 100€ na mesec za 14 ljudi…
  ni kaj sploh za razmisljat… drzava je v pizdi, politiki so vsi v pizdi… skoz ene in iste face in sploh vec ni vazen kdo ma kiro barvo – ker itak vsi smrdijo po dreku…

  lahko se samo pride Rode in rece Amen in se vsede med svoje cerkvene gozdove in se povab Drnovska, da eden od njih postane novodobni Buda in nas popelje v nirvano…

 5. Peter pravi:

  “si pač zaslužimo natanko to, kar imamo!”…word on that…:-)

 6. blogar pravi:

  na koncu bomo ravno držvljani obviseli boš videl…

 7. ervinator pravi:

  Če se SD ne bo odpovedala noremu Ropu, bo v njej kmalu še bolj noro …

 8. Peter pravi:

  človek se res vpraša kdo je res nor v tej zadevi…na ropovem mestu bi bil tiho, to je res…

  se pa sprašujem zakaj je šinkovec tiho, po čigavem navodilu???

  pisdo, če bi se vsaj iz holivudskih filmov kaj naučili, bi vedeli da se s tajnimi agencijami ne dela na tak način kot je začela vlada in zdaj nadaljuje opozicija…

  katastrofa od politikov…

 9. Cic pravi:

  Razgovor z Bučarjem, v dnevniku mislim, je bil izreden. Tako star pa še tako zdrava buča! Je vse povedal, kar je treba.

 10. ervinator pravi:

  Mislim, da bi si opozicija zaslužila za predsednika komisije za nadzor obveščevalnih služb koga bolj spodobnega od LDS-Gantarja. No, sedaj bo po preučitvi strokovnega pravnega mnenja Pirnata in Kaučiča Podbregarja morda končno le zaslišala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.