Ko sem v Omišu gledal turistično ponudbo, sem vsepovsod opazil, da ponujajo rafting na reki Cetinji. Ker mi reka Cetinja ne deluje podobna naši Soči, oz. ni ravno poligon za rafting, sem se odpravil po sledeh agencij, ki so to ponujale.
Na razdalji 15 kilometrov od Omiša, do začetka raftanja, je bilo vsaj 50 tabel, kjer so turiste vabili na najbolj atraktiven raft, kar so jih kdaj doživeli. Ker sem zgrešil odcep, sem pripeljal pred hišo, kjer me je prijazen dedek ogovoril in mi razložil vso skrivnost raftanja na Cetinji. Sama reka ni ravno najboljša za to, obstaja sicer par brzic, ki so v tem času zelo majhne, ampak turisti imajo izredno radi adrenalinske športe in radi plačajo za to. Ko sem ga vprašal za pot do Cetinje, mi je prijazno ponudil pomoč, da me z oslom odpelje do reke, kjer si bom lahko ogledal brzice. In vse to samo za 20 kun na osebo. Cena se mi ni zdela visoka, vendar ideja, da bi šel na osla, me je odvrnila od tega početja. Zahvalil sem se mu za pomoč in odbrzel do štarta raftanja.
In ugotovil to, kar sem že prej domneval. Bolj ali manj so morali raftarji veslati, ampak ko so se pripeljali na čolnu mimo objektiva, so mi vsi veselo pomahali. In bili so zadovoljni, kot tudi ponudniki raftanja, ki s tem športom zaslužijo dnevno precej lepe zneske!
Glupost je neuništiva, bi zapeli KUD Idijoti!

rafting-na-cetinji01.jpg rafting-na-cetinji02.jpg rafting-na-cetinji03.jpg rafting-na-cetinji04.jpg rafting-na-cetinji05.jpg rafting-na-cetinji06.jpg rafting-na-cetinji07.jpg rafting-na-cetinji08.jpg rafting-na-cetinji09.jpg rafting-na-cetinji10.jpg rafting-na-cetinji11.jpg