had blog roni kordis had blog roni kordis

Zemanta iz Slovenije med finalisti na SeedCampu

Najhujša stvar, ki se lahko zgodi blogerju je, da ne sme novice, ki jo je dobil, objaviti. Vendar v tem primeru sem se držl obljube!

Fantje iz podjetja Zemanta, ki med drugim pišejo tudi blog in so naredili projekt Odprti kop so se pred časom prijavili na SeedCamp.
SeedCamp je zanimiv projekt za mlade podjetnike, z briljantnimi idejami, ki ga organizirajo v Londonu. Prijaviš se s projektom, v tem primeru Zemanta z modificiranim Odprtim kopom, ki bo po mojem sklepanju naredil velikanski preobrat v blogerskem svetu (wordpress plugini, povezovanje, iskanje in vsi ostali cukrčki, ki pa še ne smejo biti povsem razkriti) in v svetu velikih medijskih baz podatkov. In potem čakaš, da komisija izbere najboljše. Letos je bilo prijavljenih 240 udeležencev iz 40 držv! In potem so izbrali 20 najboljših iz vsega sveta. In Zemanta je med njimi, kljub temu, da so ostali brez držve, kar so nekateri že opazili. Sedaj imajo dva tedna časa, da stestirajo še dodatne novosti, ki jim jih ne zmanjka in preizkusijo vse skupaj v Sloveniji in potem z rešitvijo oddidejo v London, na pogovore in predstavitev svoje rešitve, pred komisijo in pred investitorji iz celega sveta.
Po tednu dni, bo komisija odločila, kdo sodi med najboljših 5 in ti bodo ostali v Londonu, dobili €50.000 in tri mesece razvijali svojo rešitev, ki jo bodo potem lahko prodali!
Ko sem izvedel za njihovo idejo, sem bil takoj za, da jo začnem testirati. In upam, da bo v parih dneh ta blog postal dobro testno orodje, ki bo pripomoglo k zmagi Andraž, Boštjana, Jureta in ostalih sodelujočih v ekipi, v Londonu!
Seveda jaz lahko držim pesti, oni pač ne, ker še dodajajo novosti in razvijajo stvari. In če ima kdo še kakšno idejo, ki jo dobi ob pogledu na njihovo idejo, je seveda več kot dobrodošel!

 1. Fak, NORO. Mi je razlagal en na Blogresu o tem, pa sem mislu, yeah right SciFi. Fakin dobr dela ej. Vso srečo jim želim!

  BTW: Kakšna možnost za joinanje projektu as beta tester? :)

 2. OT (ti pa znaš linkov našopat na en post … sem vidu ref. pa sem rabu pol use da sem najdu kater link je na mene, sej to mi je kul.. lahko človek samo prebere post lahko pa se še poglobi in globje razišče vse skupi)

  Drugač ja , fantom želim velik sreče. Stvar se mi zdi tako tehnološko kot čist tko kot ideja zanimiva, ker je neka finta v levo, ne pa npr še en myspace/youtube… nisem pa nič gledal kaj dela ostalih 19 polfinalistov.

 3. Had, kot beta testerju ti bomo najprej tele “Povezane teme” v red spravili. Sicer smo očitno povezani z lepo družbo, a vseeno :)

 4. waw. tole je pa zares uporabna reč! če je pa Zemanta prva, ki je tole zgruntala si pa zasluži top5. suvereno!

 5. hi!
  če rabte še kakšnega testerja, se lahko obrnete tut name, z veseljem uporabm mojo stran kot testno orodje :D

  še en off:
  had, a bi me lahk dal pod blog links, seveda pa dam js tut tebe po moje!

  c’ya

 6. Odgovor s strani Yahoo! – Ista fora, najbrž dela samo v angleščini.

Komentarji so zaprti.