had blog roni kordis had blog roni kordis

Uniki med finalisti Seedcampa

Pred mesecem sem objavil oglas, da firma Uniki zaposli programskega inženirja.
In niti sanjalo se mi ni, da so se prijavili na Seedcamp. Včeraj mi Duška sporočila, da so prišli med 22 finalistov Seedcampa!

Lani je uspelo fantom iz Zemante, ki sedaj pridno delajo, se širijo in vsak mesec nekaj novega predstavljajo.
Intervju z Andražem Torijem, ki sva ga lani naredila. Ko sva pred parimi dnevi govorila, mi je omenil, da so letos mentorji na Seedcampu. Nič pa mi ni omenil Unikov! Upam, da letos naredim intervju tudi z njimi! Bravo Uniki!

Seznam finalistov

  1. Sem prečakiral strani. Glas bi dal BaseKitu, če bo le malo bolj intuitiven kot je v videu na strani.

    Å e glede Unikija. Vse skupaj zgleda bolj kot tehnološki demo. Tisto z mahanjem z roko je bedarija, saj je narejeno za samo enega človeka. Za v javnost je že bolje, da daš loop na video in pustiš teči, kot pa da se raja začne prerekat. Tisto s praznim oknom je pa kr’ neki. Največja bedarija pod soncem. Prižge se ko si že mimo(!!), pa še to le en del, ostalo je pa črnina. Sploh pa, kdo bo šel to gledat, če se od daleč sploh nič ne vidi. :)

  2. @Matej, pri Uniki gre za interaktivnost v javnem prostoru – kakšne so trenutne aplikacije v samem bistvu niti ni tako pomembno. Si kdaj uporabljal kakšen kiosk/terminal na javnem mestu (razen bankomata)? Ugibam da ne ali pa vsaj ne pogosto. Uniki si želi to dejstvo spremeniti in ponuditi javnosti prijazen uporabniški vmesnik za javne prostore. Če imaš kakšen predlog kako naj zadeva izgleda/deluje pa kar na dan z njim!

Komentarji so zaprti.