Zjutraj me je Hirkani “zrajcala” z napovedjo udeležbe na Ljubljanskem maratonu.
Ko sem vse skupaj dobro premislil, sem ugotovil, da sem resnično precej “zarustan” in da mi malce rekreacije na bo škodilo. Na Izlakah imamo na novo urejeno atletsko stezo v dolžini 300 metrov, ki je ponoči tudi osvetljena. Ker mi zadnje čase “kuzla skače v rit” s časom, bodo teku namenjene pozne večerne ure.
In sem šel. Na progo. Počasi, s strahom, da se mi ne ponovi poškodba kolena še iz časa treniranja rokometa sem začel teči. In zraven štel kroge. Občutek sem imel, da vedno lažje in hitreje tečem. Nobene težve z dihanjem, ali pa s kakšno bolečino kjerkoli. Več kot odlično počutje.
Ko sem pretekel 14. krog, sem se počasi začel ustavljati. Dovolj za prvič in upam, da ne zadnjič. In čas, ki sem ga porabil, me je precej presenetil: 22 minut in še nekaj sekund zraven. Meni se zdi fenomenalno. Jutri grem kupit nove tekačice, če bom seveda uspel priti iz postelje, kajti pričakujem precej hud “musklfiber”.
Ima kdo nasvet, kaj se splača kupit za tek? Priznam, niti sanja se mi ne. Poleta, kjer so testi copat, pa nisem nikoli preveč maral. Mogoče spremenim mnenje.
In če mi bo vsak dan uspelo preteči en krog več, potem pridem na Ljubljanski maraton. Edini strah ki je prisoten, je to, da me prehitro ta vnema mine! Upam, da me ne!

14 Responses to Moj prvi tek

 1. Karmen pravi:

  Had, zelo zelo zelo sem vesela zate. Bravo! Odlično!
  Vsekakor ne pretiravaj na začetku, lepo poslušaj svoje telo, pa bo.

 2. piskec pravi:

  Ma, ne morem verjet… Takole iz prve, pa si prava brzina zame!

  Ma, zakaj se moram jaz potem tako matrat??? Zdajle bi se najraje v Kalimerota spremenil… Grr.

  Čestitke, vseeno! :)

 3. Vreme pravi:

  A ti pa prvič kar 22 minut, čestike. Očitno si res pečen!!! Upam da boš jutri še hodil :)

  kar se tiče nakupa copat. Najbolje ti bodo v Tomas sportu znali svetovati, če pa si še član tekaškega foruma pa še imaš 20% popust :)

 4. Odyn pravi:

  Tomas sport na Čopovi… te malo pogleda, in ti pove, kakšno vrsto čevljev potrebuješ za tvoj tip noge. Na http://www.osebnitrener.com/ pa imaš za dolvleko na voljo super priročnik: dnevnik tekača.

 5. david pravi:

  ne vem, verjetno sva ze imela ta pogovor, pa vseeno, na kateri poziciji si spilal? :)

 6. Rado pravi:

  Kaj kupiti?

  Prodajalci in marsikateri fitnesarji ti napravijo celo znanost iz izbire tekaških copat.

  Jaz sam nimam tovrstnih problemov. Vseeno mi je, kaj kupim.
  Nike, Mizuno, Reebok. . . vse mi paše. Zdi se, da so vsi sodobni copati narejeni po enakih standardih.

  Glede popusta pa jim povej naj si 20 % nekam vtaknejo.
  Ti hočeš 30%, ali 40%

  :-)

 7. Marko pravi:

  jest grem tud na ljubljanski maraton! lansk let sm mel kr dobr čas: na 3200m 15min 35s

 8. AleksPhotograpy pravi:

  oj,

  Ker sem dokaj strasten tekač in sem uničil že kar nekaj
  tekaških copat ti iz izkušenj priporočam za tek Mizuno lahko bi rekel da skoraj nič drugega čeprav tudi Nike modeli niso slabi. Trenutno uporabljam Mizuno model WAVE RIDER M F07, ki je novejše tehnologije in sem z njimi več kot zadovoljen.
  evo pa še link :http://www.superge.si/html/svn/2928373-AA.shtml
  Stvar je v tem, da moras kupiti cipate ki so lahke, po možnosti da imajo vsaj 2 priporočjivi je 3 ali več možnosti pripogljivosti, pa vzemi malo večje ne čisto oprijete ker ti mora noga dihat in se konice prstov ne smejo “zaletavati” v sprednji del copat. Upam da sem ti malo pomagal pri odločitvi.
  lp Aleks

 9. Legendaris pravi:

  Odyn ti je dobro svetoval. TS na Čopovi v Ljubljani je prava izbira. Res so dobro podkovani. Če nimaš pojma o teku in sploh ne veš kaj točno rabiš, lahko s kamero posnamejo tvoj tek na tekočem traku, ki ga imajo nameščenega v trgovini. Nato na računalniku pogledajo kako tečeš (pronator oz. supinator) in ti svetujejo. Pogoj je samo, da nimajo gneče. Aja, včlani se še na tekaški forum. Če si član imaš v TS 20% popust!!!! Pri takšnih cenah tekaških copat se to zelo splača.

 10. tjasa pravi:

  Tudi jaz predlagam TS na Čopovi. Meni je sicer enkrat prodajal en novinec, ampak se je potem vse izteklo prav: tudi zato, ker ni silil na vse pretege, da bi denar čimprej tam pustila.

  Če pa se ti hoče teorije o tekaških copatih: Kako kupiti dobre tekaške copate

 11. Irka pravi:

  to ni cisto res, da ti vsi copati pasejo na noge. sama sem si v trgovini obula mizuno in so bili res kot uliti, asics malo manj, samo je razlika v ceni prevagala … ful je odvisno, kako imas oblikovano nogo in kako je oblikovan copat. edini cevlji, pri katerih res vsak model pase na nogo s prve, res me zanima, kako jim to uspe, so cevlji znamke ecco. ampak oni ne delajo superg.

  glede rezultata: ehja, saj si bil vedno tak. treba je iti preko svojih zmoznosti in se cez, a ne. no matter what … vse, kar je manj, bi bilo slabo. ;-)

 12. darja pravi:

  Če s tekom nadaljuješ, “musklfiber” hitro mine.

 13. Jaka pravi:

  Jaz sem bil s pomočjo pri nakupu v Tomas športu na Čopovi zelo zadovoljen.
  In se precej pozna, da imam zdaj pravilen tip copata za svojo nogo.

  Če si imel težve s kolenom se pazi pri teku, tek je res bedna obremenitev za koleno. Jaz bi ti odsvetoval stezo, prav tako delaj vsaj en dan pavze med tekom na začetku in po pameti.

  Sam sem spomladi po poškodbi preveč hotel na hitro in sem končal z bolečinami v koleni, zaradi katerih nisem tekel do tega tedna.

 14. roxa pravi:

  jaz mam vse.
  tekaške hlače, majco in lahak fils + TEKAÅ KE TENISKE=najbolj pomembno.

  in ja, tečem :cool:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.