had blog roni kordis had blog roni kordis

Diners Club Magazine – uvodnik Tomaž Lovšeta – Predsedniku v zahvalo in slovo

Tomaž F. Lovše, direktor Diners Cluba SLO in peti najbogatejši Slovenec je v uvodniku – Predsedniku v zahvalo in slovo, v Diners Club Magazinu, zapisal dosedaj najboljši zapis o bivšem predsedniku in željah in namenu poimenovanja in preimenovanja ulic, trgov, vrtov in vsega ostalega.

Škoda, ker ni tega uvodnika nikjer na internetu, zato bom pretipkal samo par pomembnih stvari.

Mnogi nikakor niso razumeli predsednikove “transformacije”. Ne želim se sprenevedati in se ne bom: v javnosti smo slišali opazke, da se mu je “odpeljalo”, da zanemarja predsedniške dolžnosti in da je postal razpisen. Tisti, ki smo imeli privilegij, da smo dr. Janeza Drnovška tudi osebno bolj poznali, pa se verjetno strinjamo, da je bila ta transformacija vrhunec njegove osebnostne poti.

Spomin na dr. Janeza Drnovška ne sme zbledeti in ne bo. Nepojmljive vrste ljudi, ki nemo več ur čakajo na vpis v žlno knjigo, so zagotovilo, da njegovo poslanstvo ostaja v naših srcih. Slovenija žluje, ljudje in politični vrh so si enotni, kot že dolgo ne. To je lepo in tako je tudi prav, vendar je treba narediti nekaj več. Predlagam ustanovitev Fundacije dr. Janeza Drnovška, ki bo skrbela, da bodo ljudje, ki si zaslužijo priložnost, vendar morebiti nimajo denarja, to tudi dobili.

Če bosta to idejo pripravljena podpreti predsednik republike in vlada in se dogovorila s sorodniki pokojnega predsednika, sem pripravljen prevzeti svoj del odgovornosti in fundacijo tudi podpreti.
Predsednik, hvala!

Ideja se mi zdi več kot odlična. In veliko boljša, kot pa vse ulice in vrtovi, ki bi nosili ime pokojnega predsednika. In še lepše se mi zdi, da se nekdo zaveže, da bo to idejo tudi tako ali drugače podprl!

 1. Pa kako se ni še nihče spomnil nekdanjega predsednika predlagati za svetnika.

  Če ga ne sprejme katoliška vera pa bi lahko ustanovili svojo vero in ga predlagali za svetnika tako kot so nekdaj Srbi svoje vladarje.

  Potrebujemo najmanj 36 cest po njegovem imenu, 18 parkov, tri fundacije, dve cerkvi in eno gibanje. Mogoče pa bi lahko tudi kakšno mesto spet preimenovali, predlagam Velenje, oni imajo že tradicijo.

 2. A ni bila neka polemika levo in desno in gor in dol… kako pokojni predsednik ni želel vsega tega kar sedaj počnejo in, da bi po njim poimenovali ohh in sploh vse? Ni njegova familija javno prosila naj vse nehajo?

  A.

 3. Idejo o fundacijo absolutno podpiram. Veliko koristnejše je, da obstja organizacija, ki dela v dobro ljudi, ki so v življenju prikrajšani, kot pa da se postavi kip ali poimenuje ulica.
  Pa ne, da bi bil proti poimenovanjem in podobno, dr. Drnovšek bi si vse to zaslužil. Vendar mislim, da bi bil tudi on bolj navdušen nad dobim delom, kot nad svojo ulico.
  In naj počiva v miru. Mi pa v njegovem imenu naredimo čim več dobrega.

 4. Stvari se v to smer dogajajo, vendar bo potrebno nekaj časa, pa tudi volje in usklajevanj…
  Vsekakor pa je ideja prišla že iz več strani in naslovov.

Komentarji so zaprti.