Vsec so mi zgodnja jutra ob morju. Vonj borovcev, spokojnost, veverice ki se prebujajo in iscejo zajtrk, morje ki je tako mirno kot bi gledal v ogledalo. In sonce, ki sramezljivo s svojimi zarki rise jutranje sence, je z vsako minuto mocnejse.
Jutranji sprehod, ko globoko vdihnes svez zrak in zacutis kako ti polni pljuca, ob morju, ko ljudje se spijo in ti samo galebi delajo druzbo, je kot sprehod v sanjah.
Ko se ustavim za trenutek, da preizkusim temperaturo vode, se spomnim, da bi lahko to idilo twittnil. In ko ugotovim, da je v Umagu Simobilov signal, se twitt spremeni v zapis.
Tehnologija omogoca vse, vendar ali je res s tehnologijo toliko lepse in kvalitetnejse zivljenje??

8 Responses to Simobil ima signal v Umagu

 1. Urban pravi:

  Bravo Simobil :D

 2. Teddy81t pravi:

  Super za uporabnike Simobila, ki gredo na dopust v Umag…

  Vprašanje, če je s tehnologijo toliko lepše in kvalitetnejše življenje. Včasih ravno ta tehnologija ustavi in prekine še kako lep trenutek. Romantično opazovanje narave v dvoje, res prekrasna idila, zaljubljenca objeta na plaži zreta v sončni zahod in potem… petje galebov prekine kakšna divja, glasna melodija zvonenja mobilnega telefona… PUF… trenutek se konča… nasvet… imejte nežno zvonenje in romantičnost se poveča, aja… pa ne javite se, naj zvoni…

  Drugače pa tehnologija pride prav… kje pa bi blogerji objavljali svoje zapise? Koliko bi blo cajtng, uf…

  Lp

 3. Jan pravi:

  Ja, VIPnet pa ima npr. signal na Kureščku. Pojdite kdaj gor do cerkvice in preverite dostopna omrežja. ;)

  Za podobne primere obstajajo meddržvni sporazumi. Tušmobil npr. lahko lovite tudi v Trstu, podobno tudi Mobitel.

  Skratka, ni vredno zapisa.

 4. Igre pravi:

  Ima signal ja .. vseposod drugje samo po celi Sloveniji ne. LOL

 5. Denis pravi:

  Takšno uhajanje signalov čez meje je skregano z vsemi meddržvnimi sporazumi, ki jih Hrvati veselo kršijo, v Sloveniji pa to očitno počne Simobil. Interes je jasen. S takšnim namernim “uhajanjem” signalov skušajo operaterji že v tuji držvi na svoje omrežje pritegniti uporabnike. Malce nerodno bi bilo, če bi uporabnik VIPneta ali Vodafonea pri poti v Slovenijo prešel najprej na omrežje Mobitela ali Tušmobila.
  V Trst signali seveda uhajajo, saj vmes ni hriba oziroma prehajajo čez morje direkt v Trst. Malce nemogoče je doseči, da pokriva le morje do morske držvne meje :)
  V Umag pa je signal treba namerno spraviti s primerno postavitvijo baznih postaj blizu meje, dovolj visoko in usmerjeno proti Hrvaški.

  Takšno uhajanje signalov je zelo sporno, saj povzroča motnje v nacionalnih mobilnih omrežjih. Frekvence, preko katerih sprejemamo hrvatarje po polovici Slovenije, je podeljen slovenskim mobilnim operaterjem, ki imajo posledično zato nekaj več izzivov pri vzpostavitvi lastnega omrežja, za katerega so konec koncev plačali koncesijo in te frekvence legitimno uporabljajo. S tem Hrvati tudi odžirajo prihodek slovenskim mobilnim operaterjem. Tujci na poti na Hrvaško že pred mejo preidejo na njihova omrežja, s tem pa tudi prihodek. Ker sta VIP in T-Mobile del mednarodnih verig, je to seveda dobrodošlo za lastnike teh dveh operaterjev.
  Vprašajmo se, koliko Hrvatov v Čatežu zapravi en sam cent v slovenskih mobilnih omrežjih? Nihče? Bo kar držlo, saj je v Čatežu poplava hrvaških omrežij, kot da bi Čatež ležl na hrvaški in ne slovenski strani meje.
  Zanimivo je, da so Italijani pri teh stvareh dosti bolj kultivirani, balkanske navade pa so očitno zgolj domena enega slovenskega operaterja ter dveh hrvaških.

 6. had pravi:

  @denis: v sobi, ko sem se vrnil nazaj, sem lovil prav tako tusmobilov signal, kot tudi mobitelovega.. sem imel pa probleme v hotelu s samim vipnetovim signalom, ker je bil in ga ni bilo.. :(

  sicer pa se strinjam s teboj glede problemov “uhajanja” signala.. v bistvu je bilo to pred leti se veliko huje, kot je sedaj.. in slovenci smo seveda veseli, da se to dogaja..

 7. Teddy81t pravi:

  Da, slovenci smo veseli, da se to dogaja, nismo pa veseli, ko se ti za vsak premik v Sloveniji priklopijo “Hrvati”, torej hrvaško omrežje.

  Npr. se pelješ iz Ptuja v MB čez Vurberk in ko prideš dol z Vurberka, dobiš sms od VIPneta.

 8. UrosG pravi:

  Fino uživaš, sodeč po zadnjih objavah ;) Sicer pa, v Dramljah lahko Vip.net uporabljaš, medtem ko je Mobitel precej šibek :D In je zračna linija bistveno daljša kot do Umaga. Če sprašuješ ali je življenje s tehnologijo lepše. Definitivno ne!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.