Mediji so polni informacij o prašičji gripi, oz. AH1N1, kot so jo strokovno poimenovali, ki naj bi se začela nekje v Mehiki in zaradi katere naj bi sedaj umrlo že 16 ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija – WHO je ocenila, da je to primer pandemije, ki ima oznako 5. stopnje.

In sedaj pridemo k zanimivemu delu. Za posledicami te, “tako katastrofalne gripe”, ki se je moramo bati vsi in se moram, če male dramatiziram, zaščititi z maskami, si umivati roke in se izogibati večjim skupinam ljudi, je umrlo 16 ljudi!
V Ameriki vsako leto umre za posledicami navadne gripe preko 36.000 ljudi! In vsako leto je hospitaliziranih preko 200.000 ljudi v ZDA zaradi navadne gripe!

Navadna gripa je pač navadna, tale prašičja pa je prišla ravno v pravem času, da se odvrne pozornost od sesutega gospodarstva – recesije in napovedi, da bodo potrebovali znanstveniki vsaj 6 mesecev, da bodo razvili protistrup za to “smrtonosno gripo” so smešne. Saj nimajo niti zdravila za navadno gripo, ki pobere veliko več ljudi!

Mogoče je ta zapis malce za tolažbo, če me bodo slučajno zadržli kakšen dan v karanteni na letališču, ko se bom v nedelj vračal in bodo ugotavljali če sem se slučajno okužil. Vse je mogoče, tudi to!
Bom poročal!