Uspelo mi je. Aquapac Waterproof SLR case – 455 je, kljub nekaterim pomislekom, uspešno prestal prvi potop. Prav tako je preživel fotoaparat.

Nekaj stvari, ki sem jih opazil ob prvi uporabi te zadevce in o podvodni fotografiji. Podvodna fotografija ni “mačji kašelj”, ampak je hudičevo draga in predvsem naporna stvar. Če nimaš dodatnih flešev je fotkanje na dnu in ob malce razburkanem morju, ko voda ni povsem čista, težko. Ribice niso navajene poziranje in se ob srečanju rajši izognejo potapljaču. In če morsko dno ni bogato z ribami je težko narediti dobre, predvsem očem prijazne, fotografije.

Aquapac – stvar deluje. Nikona D200 in Sigmo 17-70 sem zaprl vanj, skočil v vodo in malce počakal. Hm. Ker se ni nič zgodilo, sem se potopil in poskusil avtomatično izostriti. Ker je objektiv v “vrečki” mi je to včasih uspelo, včasih ne. Ker je pred objektivom še dodatna “zaščitna leča od vrečke” je včasih ostrilo na njo, ali pa sploh ni. Sicer pa je nastavljanje – pod vodo precej preprosta zadeva, edini problem je, da preko maske ne vidiš povsem dobro preko okularja – in ker moj D200 še nima live previewa, niti ne vem točno kaj slikam (oz. fotkam po “posluhu”). Za prve, testne fotografije, se mi zdi tole precej ok. V naslednjih dneh pa upam da odkrijem še kakšno zadevo in med drugim poskusim potopiti tudi Canona S5 v tej vrečki v vodo. Tam bom lahko uporabil flaš in posnel filmček. Le morje se mora malce zbistriti.

p.s.: da se ne bo kdo ustrašil. Na eni fotografiji je moj “podvodni avtoportret” in hotel iz morske strani.