Kar nekaj časa sem na tem svetu in se moram prilagajati. Času, prostoru, družbi, načinu življenja… Težko, ker nisem takšne sorte človek, ki se kar tako upognil in še vedno poskušam malce brcati, ampak včasih “jim” tudi uspe in se prilagodim.

Živimo v svetu, kjer je dostop do informacij hudičevo hiter. Mobilna telefonija je precej spremenila naše dojemanje realnosti in velikokrat imamo informacije o kakšnem dogodku isti trenutek, kot se zgodi. Meni osebno je všeč ta svet. Nimam občutka da bi se zaradi tega ljudje oddaljevali med seboj, ampak kvečjemu obratno. Te tehnologije nas precej združujejo. Omogočajo nam kvalitetnejše informacije, kajti včasih so bili tradicionalni mediji tisti, ki so nam podajali svoje poglede, oz. svoje objektivne informacije, vendar z zamudo enega dneva. Ampak nazaj k naslovu.


Resnično si želim, da bi se našla formula, ki bi mi omogočila dodatni dve uri časa na dan. Imam milijon idej, imam še več želja, ampak na žalost nimam dovolj časa, da bi vse to uresničil. Kljub temu da sem precej organizirana oseba, kar včasih sploh ni tako dobro in sem sam svoj gospodar časa, v zadnjem času opažam da mi ga zmanjkuje. Kronično.

Minimiziral sem spanje, minimiziral sem vse “odvračalce pozornosti” – ne uporabljam chatov, tvitam minimalno, fb-jam skoraj nič več, v avtu dnevno preživim le še okoli 45 minut… Vendar vsako noč, preden grem spat ugotovim, da bi morali dan malce podaljšati. Ker vem, da to ni mogoče, bom očitno moral narediti spremembe kje drugje.

Ima kdo kakšno idejo, kako najti dodatno uro na dan, ki jo bom lahko izkoristil za skrite ideje, ki se še nahajajo nekje v delu možganov. Večno bom hvaležen za vsak preizkušen nasvet, ali pa tudi za teorijo, kako priti do več časa. Mogoče bom sprejel tudi idejo, da si moral pisati obveznosti in se držati terminskih rokov – kar sem do sedaj vedno z največjim veseljem zavračal. Tako kot je rekel Douglas Adams – I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

16 Responses to Kupim dve uri dodatnega časa na dan! Ponudbe s ceno na elektronski naslov!

 1. Davor pravi:

  Mogoče razmišljanje v drugo smer.

  Smo v obdobju ko je čas dobesedno vezan na denar.

  Osebno raje razmišljam kako bolje izkoristim trenutek ali dogodek, kakor pa čas oz. dan na sploh. Raje se poskušam popolnoma vživim v en sam trenutek , kakor, da se na koncu dneva sprašujem koliko raznoraznih dejavnosti (ni)sem izpeljal.

  Menim, da nas je ekonomija pripeljala do tega, da smo popolnoma zanemarili vsebino in se preveč zavzemamo za rezultate s tem večjimi številkami.

  Ker jasno, zakaj pa imamo številke, da bi s njimi računali mar ne?

  Za umetnost jih recimo nimam? In zakaj jih nimamo?

  Glede novejših komunikacijskih kanalov pa menim, da nas resda zbližajo a čustveno veliko bolje oddaljujejo.

  Sem na delu in sem moral tole stipkati na hitro, žal.

 2. ZonPjer pravi:

  Zadeni milijon na lotu in si kupi čas…brez službe ;)

 3. DJ pravi:

  Časa je dovolj, dokler ne umreš. Se pač prestavi na naslednji dan, kar ne pride na vrsto. Če kenslaš ali krajšaš spanje, pa telesu to ni povšeči, bo pa kdaj naslednjič prineslo notri, tako da ne boš nič na boljšem oz. bo v končni fazi isto. :)

 4. zara_ pravi:

  dandanes je vse v time managementu, tko da bi se sigurno dalo še na kakšni stvari prišparat :)

  drugače pa: nasvet: če bi rabil 26ur/dan, pač začni 2 uri prej :) :)

 5. Manuela pravi:

  Kupim minute tudi jaz :D Jaz si dokupim ure, ko se družim s prijateljicami/prijatelji. Skušam takrat počet, ki bi jih sicer sama: športanje, nakupovanje, nabiranje kostanja…tako pridobim čas + imam super družbo :D

 6. Fredy pravi:

  Ja, nekoč sem se ukvarjal s tem, kako klošarjem vzeti kakšno uro na dan…oni ga imajo preveč.

 7. Marin pravi:

  Had, bo treba še malo več stvari outsourcat, ali pa nehat pisat blog :).

 8. Peter pravi:

  You really need a “siesta” man!!!

  Ko se ti najbolj mudi si je treba vzet pavzo!

 9. Mihy pravi:

  Smilite se mi ljudje, ki nimate časa zase in za svoje naj bližnje..Vedno je pomembnejša karjera in neki neumni projekti, šele potem soljudje. Sramota!!

  Sicer pa had ti si vedno poln nekih idej, ko pa napoči čas, da kaj pokažeš zmrzneš.

  Jaz imam za svoje bližnje časa na pretek, saj sem v poslu, s katerim fajn zaslužim z minimalnim delom.. Oddelam tistih 5,6 ur, nato pa se popolnoma posvetim svoji familiji in kolegom.

 10. Anže pravi:

  Mihy, temu se reče podjetnost, in nikjer ni napisal, da nima časa za svoje bližnje. Jaz imam isti problem, v času, ki ga imam na voljo nimam dovolj časa izpeljati vse projekte, ki si jih želim. Tisti, ki nam ni dovolj minimalna plača (ali povprečna) in/ali celoživljensko delo za tekočim trakom, v tovornjaku, ipd., pač iščemo izzive. Nekaj kar nas dopolni. In do te mere kot jaz Hada poznam, vem, da je takšen.

  Kakorkoli, kariera (!) ni pomembna, pomemben je izziv. Vsi imamo prijatelje, in prijateljstva tudi znamo vzdrževati. To pa ne pomeni, da nimamo vedno več idej kot smo jih zmožni ob danem trenutku uresničiti. Najlažje je pa kritizirat, sploh ko sam ne narediš popolnoma nič.

  Had, če najdeš rešitev, se priporočam :)) jaz imam plan slediti metodologiji Getting things done, ampak je problem ker nimam nikoli časa do konca prebrat knjigo :) začaran krog…

 11. Mihy pravi:

  In zdaj so kar naenkrat vsi podjetni… bla bla bla in kje je kakšen rezultat ? Mi ga lahko kdo pokaže ?

 12. Anonimno pravi:

  Merkurjev dan menda traja skoraj dva meseca (leto pa tri)

 13. had pravi:

  @mihy: kdo je govoril o karieri? jaz ne.. sem pa govoril o stvareh, ki ti polepsajo zivljenje – recimo zakaj nisem letos poleti naredil 50 metrov dolge skarpe? zakaj nisem imel moznosti iti na sardinijo za cel mesec?

  ce ti gre tako dobro, potem si lahko ponosen nase.. in ne samo to.. vsi smo lahko ponosni nase.. kajti poznem veliko ljudi, tudi zelo uspesnih, pa vendar jih je samo par taksnih, ki imajo dovolj casa za vse ideje, ki bi jih radi uresnicili v zivljenju.. mogoce pa je v tem razlika med teboj in menoj.. da imam jaz ideje, pa nimam casa, ti pa nimas idej, pa imas cas..

  ne govorim o denarju.. denar je sredstvo, ki ga potrebujes da prezivis, da zadovoljis svoje potrebe.. vec kot ga imas, vecje so potrebe..

  seveda ti lahko pokazem rezultat.. a bo bilanca dovolj dobra? ali kaj zate steje? moras biti malce bolj specificen, kaj je zate rezultat.. zame je v bistvu v tem primeru bolj pomembna pot po kateri pridem do rezultata, kot pa koncni rezultat..

  in ja, se vedno, kljub denarju, nimam dovolj cas :) lapsus? ne.. z denarjem se ne da kupiti svobode..

  @(jm): res je.. ocitno si jih bom moral predrugaciti.. v indiji je verjetno vse skupaj precej drugace.. :)

 14. Jaka pravi:

  Malo offtopic: Had, nekoč sem zasledil, da si spanec skrajšal na vsega 5-6 ur. Sedaj me pa zanima, kako ti je to uspelo, če ni skrivnost? Mogoče lahko kdaj napišeš tudi kakšen članek na to temo :D

 15. had pravi:

  @jaka: na stiri ure.. vse skupaj je bilo zelo preprosto.. sluzil sem civilno vojaski rok, delal se vmes in ce sem hotel imeti se kaj od zivljenja, sem moral nekaj minimizirati.. in to je bilo spanje.. na zacetku je bilo precej tezko, ker je telo zahtevalo svoje, ampak po kaksnih 14 dneh, se je vse skupaj spremenilo in pocasi zacelo normalno funkcionirati.. v bistvu je bila vsa umetnost v tem, da sem prezivel prvih par dni, ko je bila kriza..

  sedaj sem na 5-6 urah, ker sem vseeno vsako leto starejsi :)

  je pa res, da pride vikend, ko si moram do konca napolniti baterije in samo hiberniram :) na sreco to ni tako pogosto :)

  oz. z drugimi besedami.. vse je v nas samih.. ce si nekaj zelimo, potem se nam to zgodi.. in tudi ti dve uri, ki jih vsi iscemo in si jih zelimo, imamo v nas samih.. mogoce bo treba narediti kaksno reorganizacijo zivljenja in bosta tudi ti dve uri prisli :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.