Kar nekaj časa sem na tem svetu in se moram prilagajati. Času, prostoru, družbi, načinu življenja… Težko, ker nisem takšne sorte človek, ki se kar tako upognil in še vedno poskušam malce brcati, ampak včasih “jim” tudi uspe in se prilagodim.

Živimo v svetu, kjer je dostop do informacij hudičevo hiter. Mobilna telefonija je precej spremenila naše dojemanje realnosti in velikokrat imamo informacije o kakšnem dogodku isti trenutek, kot se zgodi. Meni osebno je všeč ta svet. Nimam občutka da bi se zaradi tega ljudje oddaljevali med seboj, ampak kvečjemu obratno. Te tehnologije nas precej združujejo. Omogočajo nam kvalitetnejše informacije, kajti včasih so bili tradicionalni mediji tisti, ki so nam podajali svoje poglede, oz. svoje objektivne informacije, vendar z zamudo enega dneva. Ampak nazaj k naslovu.


Resnično si želim, da bi se našla formula, ki bi mi omogočila dodatni dve uri časa na dan. Imam milijon idej, imam še več želja, ampak na žalost nimam dovolj časa, da bi vse to uresničil. Kljub temu da sem precej organizirana oseba, kar včasih sploh ni tako dobro in sem sam svoj gospodar časa, v zadnjem času opažam da mi ga zmanjkuje. Kronično.

Minimiziral sem spanje, minimiziral sem vse “odvračalce pozornosti” – ne uporabljam chatov, tvitam minimalno, fb-jam skoraj nič več, v avtu dnevno preživim le še okoli 45 minut… Vendar vsako noč, preden grem spat ugotovim, da bi morali dan malce podaljšati. Ker vem, da to ni mogoče, bom očitno moral narediti spremembe kje drugje.

Ima kdo kakšno idejo, kako najti dodatno uro na dan, ki jo bom lahko izkoristil za skrite ideje, ki se še nahajajo nekje v delu možganov. Večno bom hvaležen za vsak preizkušen nasvet, ali pa tudi za teorijo, kako priti do več časa. Mogoče bom sprejel tudi idejo, da si moral pisati obveznosti in se držati terminskih rokov – kar sem do sedaj vedno z največjim veseljem zavračal. Tako kot je rekel Douglas Adams – I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.