Kako prosim? Zlorabe psov pri obdukciji niso preverjali, ker policija tega ni posebej naročila? Kako prosim?

A se dela država norca iz nas norcev, ki živimo v tej državi? Policija, ki jo vodi Janko Goršek, in mu je nadrejena ministrica Katarina Kresal, se je očitno odločila, da ni potrebe po tem, da se preveri zakaj je prišlo do napada bullmastifov. Oz. da se ovrže informacije, ki so prišle v preteklem tednu na ulico, da naj bi bili psi dr. Baričeviča zlorabljani – btw. ali je bil on Saša, Mojca, ali Aleksandra in se s tem vrne dostojanstvo pokojniku, ki ga zahtevajo svojci?!

In kaj so potem sploh delali psi na obdukciji? So morali preveriti če so res mrtvi? So morali preveriti, če so enega psa res ustrelili in druga dva uspavali? Jih je mogoče zanimalo kaj je bila njihova zadnja večerja in bodo na podlagi tega ugotovili, če je lastnik ustrezno ravnal z njimi?


Who Let the Dogs Out? – ta naslov komada precej dobro opiše situacijo, ki se je zgodila prejšnji teden in se je na ulici začela “kotaliti velika snežena kepa”, ki so jo nekateri poskušali ustaviti in jo očitno še vedno poskušajo. Zanimivo bi bilo videti ozadje te zadeve in vse povezave, ki so potekale in ki še potekajo, da se poskuša sanirati škoda, ki je nastala in ki še vedno nastaja. Slovenija, moja dežela – Homo Slovenicus Eliticusi in njeni predstavniki pa bodo poskušali pozornost čim prej preusmeriti na druge problem in stvari.

To, da začne sodbo pisati ulica je precej zanimiv fenomen pri nas in mogoče bi se bilo potrebno zamisliti, kaj se dogaja s Slovenijo. Kaj to pomeni za našo prihodnost? Da se bodo stvari reševale na ulicah, ker ljudje ne bodo več zaupali organom pregona, ljudem ki so bili izvoljeni na volitvah in jim ne zaupajo več. Da ima naša elita povsem drugačne pravice in dolžnosti, kot jih ima ostala raja? Da naši eliti ni potrebno odgovarjati za svoja dejanja, saj jih lobiji dovolj močno ščitijo?

Vendar je spomin Slovencev precej kratek. Že čez par dni se bomo drenjali okoli novega trupla in razpravljali o tajkunih, ali pa o Patrijah. In bullmastifi bodo pometeni pod preprogo – beri kremirani in vse ostale stvari bodo potihnile o tem primeru. Če si vpliven in imaš moč, lahko dosežeš marsikaj. In lahko počneš karkoli želiš, za svoja dejanja ne boš odgovarjal.

Za branje priporočam zanimiv članek – Novinar, si zaslužiš plačo?! – vendar se bojim da so določeni lobiji preveč močni, da bi dobili odgovore na vprašanja!