Kako prosim? Zlorabe psov pri obdukciji niso preverjali, ker policija tega ni posebej naročila? Kako prosim?

A se dela država norca iz nas norcev, ki živimo v tej državi? Policija, ki jo vodi Janko Goršek, in mu je nadrejena ministrica Katarina Kresal, se je očitno odločila, da ni potrebe po tem, da se preveri zakaj je prišlo do napada bullmastifov. Oz. da se ovrže informacije, ki so prišle v preteklem tednu na ulico, da naj bi bili psi dr. Baričeviča zlorabljani – btw. ali je bil on Saša, Mojca, ali Aleksandra in se s tem vrne dostojanstvo pokojniku, ki ga zahtevajo svojci?!

In kaj so potem sploh delali psi na obdukciji? So morali preveriti če so res mrtvi? So morali preveriti, če so enega psa res ustrelili in druga dva uspavali? Jih je mogoče zanimalo kaj je bila njihova zadnja večerja in bodo na podlagi tega ugotovili, če je lastnik ustrezno ravnal z njimi?


Who Let the Dogs Out? – ta naslov komada precej dobro opiše situacijo, ki se je zgodila prejšnji teden in se je na ulici začela “kotaliti velika snežena kepa”, ki so jo nekateri poskušali ustaviti in jo očitno še vedno poskušajo. Zanimivo bi bilo videti ozadje te zadeve in vse povezave, ki so potekale in ki še potekajo, da se poskuša sanirati škoda, ki je nastala in ki še vedno nastaja. Slovenija, moja dežela – Homo Slovenicus Eliticusi in njeni predstavniki pa bodo poskušali pozornost čim prej preusmeriti na druge problem in stvari.

To, da začne sodbo pisati ulica je precej zanimiv fenomen pri nas in mogoče bi se bilo potrebno zamisliti, kaj se dogaja s Slovenijo. Kaj to pomeni za našo prihodnost? Da se bodo stvari reševale na ulicah, ker ljudje ne bodo več zaupali organom pregona, ljudem ki so bili izvoljeni na volitvah in jim ne zaupajo več. Da ima naša elita povsem drugačne pravice in dolžnosti, kot jih ima ostala raja? Da naši eliti ni potrebno odgovarjati za svoja dejanja, saj jih lobiji dovolj močno ščitijo?

Vendar je spomin Slovencev precej kratek. Že čez par dni se bomo drenjali okoli novega trupla in razpravljali o tajkunih, ali pa o Patrijah. In bullmastifi bodo pometeni pod preprogo – beri kremirani in vse ostale stvari bodo potihnile o tem primeru. Če si vpliven in imaš moč, lahko dosežeš marsikaj. In lahko počneš karkoli želiš, za svoja dejanja ne boš odgovarjal.

Za branje priporočam zanimiv članek – Novinar, si zaslužiš plačo?! – vendar se bojim da so določeni lobiji preveč močni, da bi dobili odgovore na vprašanja!

13 Responses to Zlorabe psov pri obdukciji niso preverjali, ker policija tega ni posebej naročila

 1. dnevnik ("neuradno") pravi:

  Neuradno: preiskave potrdile spremembe na anusih psov

  Takoj po tragičnem dogodku, ko so bulmastifi Atlas, Atos in Joy 2. februarja na domačem dvorišču raztrgali lastnika Sašo Baričeviča, so se pojavili namigi, da so bile živali spolno zlorabljene. Po neuradnih informacijah naj bi prvi izvidi patoanatomske preiskave, opravljene na Nacionalnem veterinarskem inštitutu, res kazali na spremembe na anusih vseh treh bulmastifov, pri Atosu naj bi bil anus celo odprt.

 2. Matjaž pravi:

  Mislim, da se da takšne dileme zelo hitro rešit, če bi si vsak od vpletenih zastavil nekaj vprašanj:

  Ali bi navaden državljan sploh lahko dobil pse nazaj?
  Ali bi bili do navadnega državljana mediji tudi tako pietetni, če bi ga našli mrtvega, nagega, ter z nataknjenim kondomom čez umetni privesek?
  Ali bi se minister in Senica tudi tako krčevito borila za vrnitev psov, če bi leta 2006 psi pogrizli njune otroke ali pa celo njiju?

  Mislim, da če bi se vsi vpleteni vprašali po teh treh stvareh, da bi bil danes Baričević še živ in ljudje nebi vedeli v kako “mafijsko” povezani državi živimo. To se že dolgo ve, da zakoni ne veljajo za vse oz. nekateri si zakone prikrojijo, da veljajo po njihovo.

 3. Zalb pravi:

  NUJNO je treba preprečiti kremiranje kužkov, da bi se izvedela resnica. To JE v javnem interesu in pika!
  Se pa bojim, da bo že jutri prepozno. Blogerji pomagajte. LP

 4. smoger pravi:

  @had: Čistilni servis Roka roki d.o.o. in vodinštalaterstvo Deep Anus s.p. so spet v akciji.

 5. smoger pravi:

  Kje ste sedaj slovenski vrhunski, nagrajeni novinarji???!!!

 6. Abaddon pravi:

  Sej resnica je znana. Tip (pička) je bil hemafrodit oz. ni imel moških splovil, zato je uporabljal je dildote. Porival je boge pse, še en bolnik pač. Men se čudno zdi samo, da ga niso uklali že prej.
  Bil je vpliven možakar in medijem je prepovedano o tem govoriti na glas.

 7. Abaddon pravi:

  BTW, danes po mailu kroži ena izmed njegovih zadnjih slik v garaži. Ni lepa, pojasni pa marsikaj.

 8. kodr pravi:

  Tudi če pri obdukciji niso izrecno preverjali, ali so bili psi spolno zlorabljeni ali ne, bi ob temeljitem pregledu morali ugotoviti spremembe, če so le-te bile prisotne. Na podlagi narave sprememb pa se lahko postavi sum zlorabe. Ne spuščam se v razpravo ali je bila spolna zloraba prisotna v določenem primeru ali ne, vsekakor pa je bilo s psmi nekaj hudo narobe, sicer se ne bi obnašali, kakor so se. Strinjam se, da je nujno, da se ugotovi, kaj se je pravzaprav dogajalo, še bolj nujno pa je, da se na odgovornost pokliče tiste, ki so najbolj odgovorni. In to ne država, politika, ampak predvsem kinologija, KZS s svojimi strokovnjaki in v nekoliko manjši meri veterina. Zakaj kinologija in KZS? Ker stalno poudarjajo, kako so edini kompetentni na področju vzgoje psov, torej bi morali takoj prepoznati psa, ki je bil žrtev neprimernega ravnanja. In v tem primeru narediti vse, da se ga ne vrne lastniku. Tu ne bi smelo biti nobene debate. In takemu lastniku bi bilo nujno tudi preprečiti vsak stik s psom (psmi). Samo tako obstaja možnost, da bodo taki psi še kdaj lahko normalno funkcionirali.
  Veterina je takoj za njimi. Čeprav sam študij ne daje kinološkega znanja, tudi z etologijo ni dosti bolje, pa bi moral vsak veterinar ločiti obnašanje zdrave in bolne živali. In nesocializirana, celo na kakršen koli način zlorabljena žival se ne obnaša normalno – torej kot zdrava. Inšpekcija bi morala odločeneje stati za svojimi odločbami.

  Če torej stroka (kinologija) ne bi na celi črti padla na izpitu, se o odgovornosti države itd. sploh ne bi pogovarjali.

  In ne bi spet kratke potegnili tisti najmanj oz. nič krivi – psi. Le-ti so tudi tisti, ki naj bi jih stroka v prvi vrsti ščitila in skrbela za njihovo dobro. Pa se do sedaj na tem področju ni kaj posebno izkazala.

 9. Joza pravi:

  @Abaddon – pojasni tudi to, kdo jo je naredil: Zdaj se mora naš FBI samo še sprehodit do mobilnih operaterjev. In glede na to bi moralo biti kmalu znano kdo je naredil fotko … razen če jo je naredil kdo ki je bil tam pa se ne sme vedeti da je bil tam.

 10. s1mone pravi:

  Običajno ne komentiram ampak ta zadeva s psi me je znervirala.; Se vsaj vidi stanje v državi,ne delajo nič, iščejo samo izgovore zakaj ne odstopiti – to ma Makarovičeva kr prov(imamo misleca v vladi – v kabinetu ima zaposlene več ali manj mlad kader, ki nima pojma o pojmu), stanje v državi je alarmantno- se mi zdi da smo zelo blizu stanja v grčiji; kaj bi še našteval. Onegavili so pse so what!!!. (Kaj so že rimljani rekl Kruha in iger). Halo kriza je!!!! Kolegica mi je zaupala ki dela na ministrstvu: imajo zaposlene doktorje znanosti; delali naj bi na dodani vrednosti se pravi razvijali stvari namesto tega opravljajo birokratske zadeve- to bi morali opravljati ostali zaposleni z srednjo izobrazbo ne pa doktorji; in ne nisem v nobeni stranki.

 11. peter pravi:

  welcome to slovenia…ali kako kažu: ništa novo na balkanu…

  ulica vedno ve in zve vse…

 12. polde pravi:

  Slovenske novice 12.02.2010
  Baričevičevi psi spolno zlorabljani
  Takšna je ugotovitev iz poročila o obdukciji bulmastifov Joy, Atlasa in Atosa, ki razkriva, da so bile zverine z ljubljanske Oražnove v resnici uboge
  živali in jih je nekdo spolno zlorabljal — »To je bilo storjeno s predmetom, ki je moral biti precej dolg,« je prepričan ugledni slovenski veterinar,
  seznanjen s poročilom — Najbolj je trpel Atos, imel je krvavitve v črevesni sluznici in velike raztrganine v prehodu iz debelega črevesja v
  rektalno odprtino: »Zaradi akutnega vnetja ga je naposled tako zelo bolelo, da ni več zdržal in je verjetno prvi napadel«

 13. manja pravi:

  bogi psi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.