Že nekaj časa pri sebi opažam da z leti postajam vse manj toleranten, oz. da se težje prilagajam razmeram. Moti me čedalje več stvari: vožnja po avtocesti in vozniki, ki ne znajo prehitevati, ljudje ki se rinejo v vrste, mamice z otroškimi vozički ki zasedejo celotno pot in niti ne pomislijo, da bi se umaknile, čeprav bi se lahko. Moti me, da me prodajalec želi “nategniti”, da mi želi branjevka na tržnici prodati drugo sadje, kot sem ga izbral sam, moti me, da turistične agencije prodajajo drugačne zgodbe, kot je stanje v resnici, moti me hrup….

Pa vendar ni bilo vedno tako. Vedno sem se znal odlično prilagajati vsaki situaciji in sem lahko kot kameleon spreminjal razpoloženje. In vendar nisem igral. Bil sem mlad in sem se prilagajal. Odkrival sem svet in pustil, da me stvari peljejo v svojo smer. Vendar se očitno stvari spreminjajo ko človek odrašča in ko ima za seboj nekaj več izkušenj, oz. ko je določene stvari že večkrat videl, ali jih celo naredil.


In včasih si zastavim vprašanje, ali je prav to kar počnem, namreč da izgubljam čas s povsem nepomembnimi zadevami, ki pa se meni zdijo zelo pomembne in bi se namesto tega lahko mirne duše požvižgal na stvari in šel mimo, kot da se nič ni zgodilo. Ampak očitno ne morem iz svoje kože, ki je že “precej stara in trda” in rajši pizdim in izgubljam čas s tem.

No ja, verjetno nisem edini ki ima takšne težave v življenju in ki se sprašuje podobne stvari, kot se jih sprašujem sam. Ali je boljše mirno požreti vsak drek, ki ti ga vrže kdo ki ima tri minute časa ali pa je boljše se boriti z mlini na veter.

Če ima kdo kakšen pameten nasvet, kako rešiti zgornje situacije, oz. kako iti preprosto mimo njih, mu bom večno hvaležen. Ampak treba se je zavedati, da se starega konja težko kaj nauči.

p.s.: malce samorefleksije, ko imam na dopustu dovolj časa in sem ob 20. uri še vedno na obali z iPadom v roki