Poplave – Zagorje, Izlake, Kisovec – fotografije

Kraji Izlake, Kisovec in Zagorje so od “boga” pozabljeni. Rdeči revirji so bili vedno nekje v drugem planu v tej deželi. Ko pa pride do poplav, pa se vsa zgodba spremeni. Današnji dež je spremenil pogled na te kraje in odnesel marsikaj, za kar so ljudje delali dolga leta. Na srečo ni bilo tako hudo, kot je bilo pred tremi leti v Železnikih, vendar vseeno ni prijeten pogled na stanovanja, ki so do polovice pod vodo.

Uničene ceste, poplavljena polja, odtrgani kosi cestišča, kupi smeti, zaprte ceste, poplavljena stanovanja in hiše. Popolno razdejanje na parkirišču podjetja Svea in še bi lahko našteval. Narava nam tokrat zopet ni prizanesla in da se bo vse tole uredilo, bo minilo veliko več časa kot ga mineva v Železnikih, kjer še vedno ni zaključena sanacija.

In najboljše pri vsem skupaj je dejstvo, da se bo o naših treh krajih zopet govorilo par dni, potem pa bomo spet izginili na smetišču zgodovine, od “boga” pozabljeni in z uničenim okoljem. Jeap, takle mamo v naših krajih!

Klik na fotografijo za celotno galerijo poplave – Zagorje, Izlake, Kisovec
poplave


 1. to je po “lokalnih” cestah.. tam nekje pri imperiusu, k sem se prebijal proti zagorju

 2. @urosg: upam, da je slo ze vse mimo nas.. in da se jutri zadeva resnicno umiri..

  ce bo jutri se en tak dan, kot je bil danes, pa je z zagorjem konec za naslednje desetletje.. :(

 3. Ne se hecat, sam tole je pa nenormalno zalilo! Škoda je Zagorja, predvsem zaradi vložka v razvoj mesta.. pol ti pa takole neurje vse uniči pa naredi dodatno škodo.

  Za naš konec pa ne kaže najbolje, napovedujejo da se najhujše šele začenja(Štajerska). Je pa res edina sreča, da smo malo v hribčku.

 4. @had: Thanx, upajmo da se napovedi ne bodo uresničile.

  Mal prej sem izvedel, da so v Celju sprožili poplavni alarm..

 5. Ja, grozno je!!! Se dobro, da stanujemo na hribčku. Ubogi ljudje…

 6. Vsega tega ne bi bilo, če bi Vrtačnik poslušal ljudi, ki ob vodah živijo. Namreč že sedemnajt let ni vodotokov država sčistila, (drevje, naplavine, pa še različne smeti, ki jih brezbrižneži mečejo v vode) – žal jih občani sami ne smemo…Pa vem, da bi se vključili (tako kot za zadnjo akcijo Očistimo Slovenijo), birokratom pač ne diši, da nekdo več ve kot oni, ali pa da jih tudi o njihovem delu malček podučiš.

 7. res dobre fotke, ampak tudi žalostne. šele tako vidš kako močna in kruta je narava :/

 8. Ja res, kar dobro nas je zadelo. Upam samo da se danes zadeva ne ponovi, vendar kakor vidim Medija zopet narašča…

 9. Dobr vas je zadelo, tud mi dons cvikamo ke je Sora že precej visoka, upam, da se ne ponovi splakovanje iz pred treh let

 10. “Rdeči revirji so bili vedno nekje v drugem planu v tej deželi.”

  Zelo zanimiva trditev.

  Meni se zdi, da je s tem takole:

  1. Zagorje je ravnotoliko “pozabljeno”, kot katerokoli drugo simpatično mestece s 7000 prebivalci (vir: vikipedija) v Sloveniji ali drugje.

  Kar zamisli si poljubno mesto te velikosti, in pojdi gledat bodisi časopise, bodisi radijske in TV oddaje (regionalne seveda, vendar na nacionalni televiziji), pa boš brez dvoma ugotovil, da je s tega vidika Zagorje še vedno nadpovprečno omenjano.

  2. Rdeči revirji so bili v predhodnem sistemu, sploh v njegovih začetnih 10 – 15 letih nekaj posebnega.
  Bili so motor industrializacije in svetel zgled težkoindustrijske pokrajine in s tem proletarske revolucije.
  In ta sloves se je ohranil še dolgo potem.

  Zaradi tega so bili rdeči revirji ne manj, temveč veliko več deležni pozornosti kot ostali predeli SR Slovenije iste velikosti.

  In ker tega sedaj ni več, nekateri občutijo zapuščenost.

  P.S. Sem šel gledat, koliko imajo Izlake prebivalcev,
  pa en.wikipedia pravi 126, sl.wikipedia pa 1146.
  Mogoče kdo ve, od kje ta razlika v podatkih?

Komentarji so zaprti.