Upam da oddaja Effe’s Inferno, ki smo jo imeli priložnost gledati danes na 2. programu nacionalne televizije ni rezultat tega – Jizah na blogu Poln Kurac o slovenskih glasbenikih in Glasbenem forumu.

Oddaja, ki se vrti v ponedeljek zvečer in jo vodi brat Lorelle Flego (ki jo btw tudi težko prebavljam) Andrea Flego-Effe, je očitno namenjena italijanski manjšini v Sloveniji, saj voditelj več časa govori v tujem jeziku, kot v domačem. Ne, nisem tak domoljub da bi me to motilo, ampak me pa moti, da ima v studio goste iz Italije, skupino Trabant, s katerimi govori v italijanskem jeziku in ni prevodov – oz. on na koncu prevede, kar se mu zdi smiselno!


Da se dotaknem še scene, ki naj bi bila nekakšen pekel – ja, res je, za nas gledalce, ki smo to gledali in spremljali – vsaj takšni so bili odzivi na Twitterju. Mene pa je za trenutek vrnilo v času ene 25 let nazaj, ko je Dario Diviacchi vodil oddajo Alta pressione, kjer smo se seznanjali s prvimi video posnetki na televiziji. Če je bil namen te oddaje – Effe’s Inferno – obujanje spominov, bi lahko to naredili na bolj preprost način. Že to, da je v naslovu oddaje ime voditelja, se mi zdi precej “mimosunjeno”, da o vsem ostalem ne izgubljam besed.

Zastavlja se mi vprašanje – kdo hudiča tako forsira familijo Flego na nacionalni televiziji? Nič jasno, ampak to zihr ni kul! In srčno upam, da mi nekdo pokaže tistega, ki je “požegnal” to oddajo in jo uvrstil na program! No, upam, da je čez 14 dni več ne bo in je bilo tole enkratni mimosunek!