had blog roni kordis had blog roni kordis

Effe’s Inferno – novo sranje na nacionalni televiziji!

Upam da oddaja Effe’s Inferno, ki smo jo imeli priložnost gledati danes na 2. programu nacionalne televizije ni rezultat tega – Jizah na blogu Poln Kurac o slovenskih glasbenikih in Glasbenem forumu.

Oddaja, ki se vrti v ponedeljek zvečer in jo vodi brat Lorelle Flego (ki jo btw tudi težko prebavljam) Andrea Flego-Effe, je očitno namenjena italijanski manjšini v Sloveniji, saj voditelj več časa govori v tujem jeziku, kot v domačem. Ne, nisem tak domoljub da bi me to motilo, ampak me pa moti, da ima v studio goste iz Italije, skupino Trabant, s katerimi govori v italijanskem jeziku in ni prevodov – oz. on na koncu prevede, kar se mu zdi smiselno!


Da se dotaknem še scene, ki naj bi bila nekakšen pekel – ja, res je, za nas gledalce, ki smo to gledali in spremljali – vsaj takšni so bili odzivi na Twitterju. Mene pa je za trenutek vrnilo v času ene 25 let nazaj, ko je Dario Diviacchi vodil oddajo Alta pressione, kjer smo se seznanjali s prvimi video posnetki na televiziji. Če je bil namen te oddaje – Effe’s Inferno – obujanje spominov, bi lahko to naredili na bolj preprost način. Že to, da je v naslovu oddaje ime voditelja, se mi zdi precej “mimosunjeno”, da o vsem ostalem ne izgubljam besed.

Zastavlja se mi vprašanje – kdo hudiča tako forsira familijo Flego na nacionalni televiziji? Nič jasno, ampak to zihr ni kul! In srčno upam, da mi nekdo pokaže tistega, ki je “požegnal” to oddajo in jo uvrstil na program! No, upam, da je čez 14 dni več ne bo in je bilo tole enkratni mimosunek!

 1. Ta oddaja je čista katastrofa. Še ena v vrsti nacionalkinih zablod. In potem si nam upajo veselo trobiti, da se glasba vrača na rtv. Meni se je bolj zdelo, da je point vsega skupaj to, da Effe (?!?) dokaže, kako dober poliglot je. Mogoče je pri tem zares užival kakšen nadebuden učenec italijanščine ali zamejec, ki vadi Prešernov jezik, ampak o glasbi pa izvedel ni nič. Za povrhu ti pa servirajo 30 sekundne odlomke videov, pa oh, hvala lepa, spletni naslov na Myspace. Češ, pejte si tja pogledat, če vas zanima. Mučno do skrajnosti. Inferno v pravem pomenu besede.

 2. @efe: dvojni f moras uporabljati, da me prestrasis :) tko si cist navaden efe :)

 3. Prelistal oddajo. Suvereno prevaja. Effe je zelo dober poliglot in nadvse talentiran človek, ampak ima problem tipičnega talentiranega intelektualca – hudo potrebo po tem, da pokaže svoj talent, namesto da bi ga le koristil. Kot recimo naše pevke pred nekaj leti, ki so v vsak komad morale vokalizirati po dolgem in po čez, da so vnovčile šolo petja v Trstu, recimo.

  Oddaja je produkcija TV Koper/Capodistria. Verjetno je odraz zmanjšanja proračuna, ki je to postajo grdo ohromil. BTW italijanski prispevek za ita program konča v Ljubljani in se “razporedi” po njihovi presoji oz. drugače povedano, Koper ga ne vidi v celoti, ne dobi pa niti primernega kosa glede na ita produkcijo zaradi katerega je plačan).

  Res pa je, da v Kopru je Flegova edina, ki z zmanjšanjem stroškov ni zgubila oddaje (verjetno je kopirana tudi v Ljubljano, ne spremljam). Očitno velja tudi za brata. Studio je pač TV Koper, nič izjemnega in ja, praktično isti kot v oddaji, ki si jo omenil. Sedaj se šele recimo borijo s HD tehniko in tečnarijo kako je to zajebano in kdo jih sili v to.

  Kar sem videl gostov, so več ali manj kolegi od Effe. Zasledil sem recimo “Matteo E. Basta”, ki ga je Effe parkrat ozvočeval (ja, tud tehnik je). Par znanih, pristop kot v 70-tih letih. No, glede na to, da so za telefone ful hit programčki, ki ti zjebejo posnetek, da zgleda kot 30 let star, se na to ne bom pritoževal. Prenašam instagram pa picplz, me to ne sme motit :)

  Bolj me motijo random jingli med pogovorom (ki so očitno dosneti) in nimajo veze z vsebino, razen to, da “zbudijo” poslušalca. Točno to, poslušalca. Radijska oddaja je to :)

  Kar se pa tiče EFFE v imenu. Ja, brez tega ne bo šlo. Če se vam zdi, da ima Zvezdan Martič hudo prevelik ego za bit prebavljiv, potem še niste imeli opravka z Effe. No, slednji ima nekaj več “people skills” in zna kaj tudi zaigrati (sploh če si prsata deklina)… Mislim, da dovolj pove to, da je to človek, ki kadar želi biti “anonimen”, hodi po svetu z napisom EFFE na majci/srajci/etc…

 4. @abcd: hvala za odlicne insight informacije, ki mi niso bile niti najmanj jasne..

  :)

  ocitno bomo morali tole prenasati :)

 5. in had….črka f se v ital. jeziku izgovori effe….tko da ti f ostane za sekundo ali dve v/na (zgornjih) zobih.

 6. prevelikokrat si ljudje niti ne predstavljajo koliko truda je vloženega v tako oddajo. ne rečem da je perfektna, a je najlažje stvar spljuvat, brez se niti malo poglobit vanjo. vsak ima svoje mnenje, katerega je treba spoštovat. velikokrat pa ljudje pljuvajo vsepovprek ker niso zadovoljni sami s sabo oz. ne dosežejo željenih ciljev.

 7. @mm: mene, kot konzumenta, niti najmanj ne zanima ozadje te oddaje.. placujem rtv prispevek, da se nekateri “promovirajo”..

  trud? verjetno je placan za to? in tisti, ki je odobril to oddajo, bi moral prvi leteti..

 8. na rtv-ju mora biti nakaj za vsakega. pač ta oddaja ni zate. meni je vredu, ker je drugačna. v intervjuju pa sem bral zakaj je oddaja nastala, kar je zanimiva zgodba (lahko bi potem razumel pomen take oddaje :-)

 9. Nikol ne bodo nardil oddaje, ki bi vsem ustrezala. Seveda plačujemo rtv naročnino in gledamo na slo3 24 ur pranja možganov, tud SIOL PA T2 PA AMIS plačujemo in to mastno zakaj da gledamo mtvjevski gnoj svetovno produkcijo cccc. V Sloveniji je pač tko da je treba vse skurcat podolgem in počez.
  Pejte si komplekse kam drgam zdravt.

 10. Promovira se tudi Brane Ročnel… pa na tujih nacionalnih televizijah je pogosto voditelj v imenu, ker naj bi pogosto ta “prodajal” oddajo. Verjetno mislijo da F. nekaj pomeni. Kot kaj vem… Jonathan Ross nekoč na BBCju

 11. veš da si prav idiot? oddaja je super, če ti kaj ne ustreza je najbolje, da daš na tv golico. Tam se boš vsekakor zabaval…had, ti pa raje priznaj, da so to tvoje neuresničenje sanje, peder zafrustrirani

 12. @sebastjan: super.. upam da uzivas v oddaji in da uzivas v voditelju..

  o tem, kdo je peder, pa bi se verjetno dalo razpravljati..

  neznosna lahkost neumnosti, kajne?

 13. Sem iz Krasa in razumem italijansko, a me ta oddaja zelo moti,saj je zelo slaba in se govori v italijanščini in kasneje prevaja v slovenščino kar pač voditelju paše.

  Nevem zakaj ima TV Koper 90% oddaj v italijanskem jeziku, čeprav na drugi strani meje zamejski slovenci nimajo niti 10% oddaj v slovenskem jeziku.
  Očitno pri pravicah smo še vedno drugorazreden narod, celo v svoji domovini nam drugi diktirajo kaj naj gledamo.

  Nimam nič proti manjšini, a ni pošteno da nekateri imajo vse, na drugi strani pa skoraj nič.

Komentarji so zaprti.