Spoštovani Darijan Košir, direktor vladnega urada za komuniciranje, razumem da ste očitno po vseh “vprašanjih” medijev, ki ste jih dobili po “uspešno” lansirani kampanji o pokojninski reformi z Urško Čepin v glavni vlogi, končno premislili o vsem skupaj in ugotovili, kar bi sicer morali ugotoviti že takrat, ko ste delali to “kampanjo” – namreč da to, kar Urška Čepin sporoča ni jasno nikomur – predvidevam, da ste to sedaj končno ugotovili in ste se odločili, da umaknete video posnetka in prav tako izbrišete uporabniški račun MrPovodnimoz.

Vendar s tem niste rešili svojega problema, ki ga imate sedaj. Namreč, da so vsi mediji pisali o tej kampanji, video posnetka, ki je mimogrede totalen mimosunek, pa ni na spletu. Mogoče se v vladnem uradu za komuniciranje NE zavedate moči spleta, predvsem pa dejstva, da na spletu obstajajo ljudje, ki spremljajo, kaj se dogaja. In že to, da ste se odločili za takšno kampanjo pove dovolj o načinu kako tretirate nas davkoplačevalce. Sam se imam za izredno levega človeka, ki podpira pokojninsko reformo, ker je potrebna, vendar s takšnim načinom komunikacije, saj za to ste plačani predvidevam, boste še tistih par, ki jo podpiramo, odvrnili od svojega namena.


Ne podcenjujte ljudi, ki so vam, oz. sedanji vladi, dali svoj glas. Razumem da ste si želeli doseči viralni moment, ker bi bilo tako to vse skupaj najcenejše, ampak kot ste opazili je vse skupaj rezultiralo v nekaj povsem drugega. In višek vse te neumnosti je ravno to, da ste izbrisali video posnetka! Upam, da se zavedate, da se bo slej ali prej pojavil ta posnetek, katerega pač ne boste kar tako morali skriti – v končni fazi je narejen z mojim denarjem, kajne? In kot davkoplačevalca me zanima – koliko je stalo to, koliko denarja je dobila Urška Čepin in kdo v končni fazi bo odgovarjal za ta fiasko, ki v tem času ni primeren! Boste jutri sklicali tiskovno konferenco in se nam opravičili za podcenjevanje? Ali pa bo sledilo še kaj več?

Upam, da vam danes niso pregoreli telefoni, predvsem pa upam, da so nadaljni koraki v tej kampanji malce bolj premišljeni, predvsem pa da imajo kakšen pameten argument – Urška Čepin pač ni to!!!