Spoštovani Darijan Košir, direktor vladnega urada za komuniciranje, razumem da ste očitno po vseh “vprašanjih” medijev, ki ste jih dobili po “uspešno” lansirani kampanji o pokojninski reformi z Urško Čepin v glavni vlogi, končno premislili o vsem skupaj in ugotovili, kar bi sicer morali ugotoviti že takrat, ko ste delali to “kampanjo” – namreč da to, kar Urška Čepin sporoča ni jasno nikomur – predvidevam, da ste to sedaj končno ugotovili in ste se odločili, da umaknete video posnetka in prav tako izbrišete uporabniški račun MrPovodnimoz.

Vendar s tem niste rešili svojega problema, ki ga imate sedaj. Namreč, da so vsi mediji pisali o tej kampanji, video posnetka, ki je mimogrede totalen mimosunek, pa ni na spletu. Mogoče se v vladnem uradu za komuniciranje NE zavedate moči spleta, predvsem pa dejstva, da na spletu obstajajo ljudje, ki spremljajo, kaj se dogaja. In že to, da ste se odločili za takšno kampanjo pove dovolj o načinu kako tretirate nas davkoplačevalce. Sam se imam za izredno levega človeka, ki podpira pokojninsko reformo, ker je potrebna, vendar s takšnim načinom komunikacije, saj za to ste plačani predvidevam, boste še tistih par, ki jo podpiramo, odvrnili od svojega namena.


Ne podcenjujte ljudi, ki so vam, oz. sedanji vladi, dali svoj glas. Razumem da ste si želeli doseči viralni moment, ker bi bilo tako to vse skupaj najcenejše, ampak kot ste opazili je vse skupaj rezultiralo v nekaj povsem drugega. In višek vse te neumnosti je ravno to, da ste izbrisali video posnetka! Upam, da se zavedate, da se bo slej ali prej pojavil ta posnetek, katerega pač ne boste kar tako morali skriti – v končni fazi je narejen z mojim denarjem, kajne? In kot davkoplačevalca me zanima – koliko je stalo to, koliko denarja je dobila Urška Čepin in kdo v končni fazi bo odgovarjal za ta fiasko, ki v tem času ni primeren! Boste jutri sklicali tiskovno konferenco in se nam opravičili za podcenjevanje? Ali pa bo sledilo še kaj več?

Upam, da vam danes niso pregoreli telefoni, predvsem pa upam, da so nadaljni koraki v tej kampanji malce bolj premišljeni, predvsem pa da imajo kakšen pameten argument – Urška Čepin pač ni to!!!

33 Responses to Darijan Košir – direktor vladnega urada za komuniciranje – WTF!?

 1. dr. Onyx pravi:

  Tako kot reklama, je tudi pokojninska reforma slaba šala. Po moje je bolje, da država konča v bankrotu in začnemo iz nule, kot pa da tega pacienta vzdržujejo v komi še naslednjih petdeset let.

 2. Opazovalec internetov pravi:

  Onyx, ne bluzi. Ni tako enostavno bankrotirati države in “začeti z nule”.

  Izhajajmo iz tega, da imamo eno državo in možnost odfurati eno samo zgodbo – zato radikalne spremembe niso tako zelo možne, kot bi si želeli.

 3. dr. Onyx pravi:

  Problem je, da mi nismo nič odfurali, ampak v 20 letih zafurali praktično vse, kar se je dalo. Ostal nam je samo še črn humor, kamor sodi tudi tale reklama z prelestno Urško.

 4. Centrifuzija pravi:

  @Had: Ne morem verjeti. Had, ti si totalna drama queen. Pardon, “drama queen wtf!?” bi morala reči. :)

  @dr. Onyx: Če bi bili Vi predsednik (in seveda jaz vaša Prva Dama), bi bilo gotovo vse drugače, kajne? :)

 5. had pravi:

  @tamara: vsaj ne poskusam pogasit pozara :))

 6. dr. Onyx pravi:

  @centrifuzija: Precednik lahko reši državo samo v diktaturah, pa še to samo s svojim odstopom. Opažam pa, da so slovenci precej nagnjeni k čaščenju kulta osebnosti. Tako dobimo naslednje leto zopet mesijo janšo (drugič), čez štiri leta pa pride iz Bruslja mesija potočnik (prvič). Potem pa vprašanje, če ne bo stanje že tako kritično, da bo potrebno prodat Prekmurje ali Julijske Alpe.

 7. bigC pravi:

  @dr. Onyx: zafurali ali odfurali. Trenutno stanje je pač da nam je ostal tuj silikon na fasadi, ki ni prav nič prijetna na oko. Vsi se tako veselo delamo norca iz te fasade, ki pa je nažalost naša :(
  @Had: Bi me zelo zanimala cena če jo pridobiš …

 8. Tom pravi:

  Ojla, Had, praviš, da podpiraš pokojninsko reformo. Natančno preberi teh 12 členov:
  – od 13. do 19.
  – od 143. do 147.

  Če si tako funkcionalno pismen, da jih boš razumel, boš na koncu 147. člena spoznal, da zakon:

  1) v zavezance za obvezno pokojninsko zavarovanje (= v obvezne vplačnike v socialistično ponzijevo shemo) po novem spreminja absolutno vse fizične osebe s kakršnimikoli dohodki. (!!!!)
  2) da zakon osnove za odmero in plačilo tega obveznega pokojninskega paradavka maksimalno razširja na absolutno vse mogoče in obstoječe oblike dohodkov, tako iz dela (plače), kapitala (dobički), materialnih pravic (kot so avtorske pravice), do bonitet in celo povračil stroškov dela, torej še na kilometrine, dnevnice, malico, povračila stroškov za prevoz na delo in z dela. (to zadnje imate v prvem odstavku 144. člena!!!!)

  Obveznega pokojniskega davka na izplačila dobičkov, materialnih avtorskih pravic, kilometrin, dnevnic…, da ne naštevam dalje, nima nobena druga država na svetu.

  Preberi omenjene člene in ne bodi naivna ovca.

  LP

 9. Tom pravi:

  Pod mojim imenom je povezava do zakona ZPIZ-2, v katerem si lahko preberete člene, na katere sem opozoril v prejšnjem sporočilu.

 10. Hitri pravi:

  @Tom
  Hvala za tale link in opozorilo na te člene. Pred tem branjem sem bil za reformo (ker sem za podaljševanje delovne dobe etc), sedaj pa sem proti zaradi razširjanja prispevka na vse dohodke. To je pa kaplja čez rob.

 11. Tom pravi:

  Jutri oddam na Finance članek o tem, upam, da ga bodo objavili, ker je vsebina teh členov najbolj varovana skrivnost in pravo bistvo reforme. Vlada na svojih spletnih straneh čisto odkrito laže, ko pravi, da se prispevki ne bodo zvišali. Maksimalna mogoča širitev osnov za ta prispevek je seveda izjemno zvišanje prispevkov.

 12. Tom pravi:

  Da se razumemo, sam bi brez teh členov podprl reformo, ker je zaradi demografske slike treba podaljšati delovno dobo in zvišati upokojitveno starost, ampak tile členi so pa perverzni, vlada pa o njih molči, javno pa laže, da se prispevki ne bodo zvišali.

 13. adiozaver pravi:

  Hm, ali gre pri teh spornih členih za pristajanje na zahteve sindikatov? Semolič se že leta bori za zvišanje socialnih prispevkov in večjo obdavčitev dela …

 14. Matej pravi:

  1) v zavezance za obvezno pokojninsko zavarovanje (= v obvezne vplačnike v socialistično ponzijevo shemo) po novem spreminja absolutno vse fizične osebe s kakršnimikoli dohodki. (!!!!)

  V redu. Zakaj je to po tvoje slabo?

  2) da zakon osnove za odmero in plačilo tega obveznega pokojninskega paradavka maksimalno razširja na absolutno vse mogoče in obstoječe oblike dohodkov, tako iz dela (plače), kapitala (dobički), materialnih pravic (kot so avtorske pravice), do bonitet in celo povračil stroškov dela, torej še na kilometrine, dnevnice, malico, povračila stroškov za prevoz na delo in z dela. (to zadnje imate v prvem odstavku 144. člena!!!!)

  To je, se mi zdi, tudi v starem zakonu. 208. člen:

  (2) Ne glede na prejšnji odstavek se za zaposlene v Republiki Sloveniji in državljane Republike Slovenije, zaposlene pri tujcih, prispevki za obvezno zavarovanje obračunajo in plačajo tudi od vseh drugih prejemkov iz delovnega razmerja, vključno s stimulacijami in bonitetami, če poseben zakon ne določa drugače.

 15. Centrifuzija pravi:

  Totalno ste me prestrašili. Predvsem Tom.

  Vprašanje sem poslala na PR službo MDDSZ in dobila odgovor. Tole je citat, vi pa nehajte paničariti:

  “Prav je, da je vsak, ki opravlja določeno delo in zanj prejme ustrezno plačilo in ni vključen v obvezno pokojninsko zavarovanje iz drugega naslova, plača ustrezne prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in si s tem ob upokojitvi seveda zagotovi ustrezne pravice. Glede na razvoj novih oblik dela, je prav, da se tudi tem delavcem omogoči ustrezna vključitev v obvezno pokojninsko zavarovanje.

  Veljavni Zakon o prispevkih za socialno varnost, ki trenutno ureja to področje, vsebuje popolnoma enako določbo kot novi ZPIZ-2. Prispevki za omenjene dohodke se bodo plačevali samo nad točno določeno vrednostjo (na tem področju se torej nič ne spreminja), pod to vrednostjo pa se od teh dohodkov prispevki ne bodo plačevali. Ob plačevanju prispevkov pa se bodo ti prispevki šteli tudi v pokojninsko osnovo zavarovancev, ki bodo ob upokojitvi zaradi tega imeli tudi višjo pokojnino. Gre za vprašanje reševanja izogibanja plačila davkov delodajalcev na račun nižjih osnovnih plač delavcev ter višjih ostalih dohodkov, ki niso obdavčeni, a se delavcem tudi ne štejejo v pokojninsko osnovo, osnovo v primeru bolniškega nadomestila, porodniške itn., zaradi česar so imeli delavci v teh primerih do sedaj bistveno nižje dohodke.”

 16. Tom pravi:

  @Matej

  Ne, po sedanjem zakonu ni treba plačevati obveznega pokojninskega prispevka na izplačane dobičke iz latnega podjetja, avtorske honorarje, kilometrine, dnevnice…

  Zakaj je slabo, da bo treba po novem plačevati ta prispevek na vse oblike dohodkov?

  1) Ker to pomeni dodatno obdavčevanje, delo pa je že zdaj pretirano obdavleno. To bo še bolj znižalo konkurenčnost.

  2) Ne želimo vsi plačevati v to državno ponzijevo shemo, jaz sem se pred 15 leti odločil, da bom sam poskrbel za svojo starost, kar je bilo doslej mogoče z izplačili dobičkov v lastnem podjetju, v katerem nisi bil zaposlen, ali pa z avtorskimi honorarji. Če ne želim nobene pokojnine iz ZPIZ-a, čemu bi moral potem obvezno plačevati vanj? Za svojo pokojnino znam poskrbeti bolje kot država in birokrati v ZPIZ.

 17. Centrifuzija pravi:

  Tom,
  kdo bo plačeval pokojnine tvojim staršem, če se bomo kar takole odločili, da bi izstopili iz sistema?

 18. Tom pravi:

  Da bom bolj natančen, pokojninski prispevki so bili doslej obvezni le na plače, ostale oblike dohodkov pa teh prispevkov niso imele (za podjemne pogodbe ne vem na pamet), na avtorski honorar je treba recimo zdaj plačati le dohodnino. Po novem zakonu se obvezni pokojninski prispevek širi na čisto vse oblike dohodkov, če sem prav gledal, so spregledali le patente, ampak glede na to, kako sta napisana 18. in 146. člen, bi morali biti tam tudi patenti.

 19. Tom pravi:

  @Centrifuzija

  Svojim staršem, enemu, ki je še živ, bom, če in ko bo treba, plačeval sam, direktno iz svojega žepa v njegove roke. Na to sem pripravljen, ker se bo zgodilo najkasneje v dveh letih. Pod mojim imenom imate link na en švedski dokumentarec, ob katerem bi se morali zelo zamisliti, ker bodo pokojnine v Sloveniji kmalu nižje za vsaj polovico, reforma gor ali dol. Govorim o prej kot leta 2015, lahko že 2013.

  Ne verjamem v ideologijo skupne sklede.

 20. Centrifuzija pravi:

  Hja, potem imaš pa kar srečo. Jaz imam v družini 3 upokojenke (2 precej vitalni, moram reči), delam pa le jaz. Ne bo se izšlo. Ne meni, ne njem.
  Vsekakor se mi zdi bolj smotrno, da se pokojnine črpajo iz več različnih koncev, ampak kar ukiniti pokojninsko blagajno, ki jo imamo, oz. izstopati, bi imelo pa tudi nekaj škodljivih posledic, se ti ne zdi? Kup ljudi se bo zdaj upokojilo, delali so, plačevali so za takratne upokojence, za njih pa ne bo. Malo manj sebičnosti, pa bo.

 21. Tom pravi:

  PAYG pokojninski sistemi, kot ga ima Slvenija, so par excellence ponzijeve sheme, ki so inherentno obsojene na to, da se zlomijo, ob zlomu pa najbolj nastradajo tisti, ki so vplačevali zadnji, ker ostanejo bez vsega. Gre za enako zadevo, kot se jo je šel Madoff, le da je tu v njegovi vlogi država. To je edina razlika.

  Jaz sem že pred dobrimi 15 leti, ko sem začenjal kariero, (pravilno!) ocenil, da slovenski pokojninski sistem ne bo zdržal 40 let, zato sem zavestno istopil iz njega, zdaj pa me na silo tlačijo nazaj z obveznimi prispevki na vse oblike dohodkov.

  Edino, kar bodo dosegli s tem, je, da bo država ostala tudi brez vse moje dohodnine.

 22. Hitri pravi:

  @Tom
  Se strinjam s tabo. Jaz recimo sem v pokojninskem sistemu z minimalno plačo (zadnjih 10 let), medtem ko si ostale dohodke izplačujem na drugačne načine (in od tega plačam predpisan davek). Če bodo razširili prispevke na vse te vire, ki so navedeni v zakonu, se bom pač primoran odseliti in spremeniti rezidentski status (imam to srečo, da imam možnost dela od doma, kjerkoli ta dom že pač je).

 23. Hitri pravi:

  Mislim, da država tukaj dela eno ogromno napako. Na represiven način skuša doseči višje prispevke in davke. To je mogoče delovalo pred 15 leti, ko je bila mobilnost delovne sile majhna. Danes pa vsaj zame ta palica ne bo delovala. Imam v vidiku slajši korenček na sosednji njivi če ugledam palico.

 24. Matej pravi:

  Po novem zakonu se obvezni pokojninski prispevek širi na čisto vse oblike dohodkov, če sem prav gledal, so spregledali le patente, ampak glede na to, kako sta napisana 18. in 146. člen, bi morali biti tam tudi patenti.

  Vse oblike dela, ne vse oblike dohodkov. Berem tako, da se kapital, dobiček od dela, patenti in ostalo, obdavči samo pri tistih, katerim zavarovalna osnova je dohodnina oz. ki ne dobivajo plače.

 25. Tom pravi:

  Da, Matej, imaš prav. My fault. 2. odstvek 13. člena pravi to.

  Ampak še vedno velja, kar sem zapisal, da zdaj v obvezno zavarovanje potunkajo vsakogar. Nekdo, ki je redno zaposlen in dobiva plačo, naj ne bi, če sem prav razumel, plačeval pokojninskega prispevka še na recimo avtorski honorar. Če nisi redno zaposlen za polni delovni čas, in si freelancer, ga boš moral.

  Obdavčenje povračil stroškov dela pa bo veljalo za vse zaposlene.

 26. Tom pravi:

  Prav tako velja, da kot najmanj 25% lastnik podjetja plačaš pokojninski prispevek tudi na izplačane dividende, če si v podjetju zaposlen ali ne, prednostno velja v obeh primerih.

 27. Anonimno pravi:

  Zdravo ljudje,

  Nekateri se obnašajo kot grki, ki so ogorčeni, ker jim jemljejo tisto kar jim pripada – 13., 14. plača, itd… Tudi otrok joka ker hoče igračko, ki mu seveda pripada, če je ne dobi pa postane destruktiven, samodestruktiven, agresiven, itd.

  Dejstvo je, da so bili Slovenci od samoosvojitve očarani z lažnim bliščem in pravljico o uspehu. Porabili smo izposojene gore denarja, koklo smo nališpali, sedaj prihaja čas za straznitev. Tako kot v večini držav. Ostaja pa skrivnost, komu so vse države sploh dolžne? Centralnim bankam? Kdo pa so lastniki teh bank? In kje so oni dobili ta denar?

  Glede na to, da se s svetovnimi finančnimi anomalijami nihče ne ukvarja, jih verjetno tudi nihče ne bo odpravil. Ostane samo še reforma ali pa dolgoročna samodestrukcija. Kaj bi mi radi, kaj mi zahtevamo, kaj si zaslužimo – tega nam vlada RS ne more priskrbeti. Prihaja pristanek.

 28. Popolnoma se strinjam s prispevkom. Ampak še huje je sledilo danes v Odmevih. To so bile šele izjave, ki so dodale piko na i sržu problema te vlade in slovenskega prostora s sodelavci, ki že tragikomično očitno niso sodelavci na pravih mestih iz pravih razlogov – pameti, sposobnosti in kreativnosti.

 29. Marty pravi:

  Hvala za fino debato… mislim pa, da nam (ne samo Slovencem) ni pomoči in bo pač prišla ena taka štala, da bodo stvari, kot je pokojnina nepomembne.
  So pač zafurali kar se je dalo in bodo šivi počili… dobra stran tega: itak noben še ni preživel.

  @Martytter

 30. S pravi:

  Glede nastopa Urške čepin nimam besed, še bolj me pa preseneča, da so jo najeli za namene prepričevanja (ki jim je na žalost ali na srečo spodletel).
  Poznamo vrsto drugih načinov komunikacije in hkrati bolj uglajene, profesionalne, direktne ter hkrati resnične navedbe, ki pa so v tem primeru bile izvzete.
  Po drugi strani, najeti takšno medijsko osebnosti (ki ne blesti ravno najbolj, kvečem prej po “nedostojnem” obnašanju) je zame žaljenje ljudstva.
  Res je da v ZDA na takšen ali podoben način perejo možgane preko raznih oddaj in reklam, vendar Slovenija ni in ne bo nikoli ZDA. Prav tako ljudstvo ni tako butasto in je samo vprašanje časa, kdaj bo polna merica vročega gorečega olja, ki se bo razbesnel po okolici.

  Ali sem za ali sem proti? Prej ne kot ja, saj vsakršne spremembe ne bodo ljudstvu ničesar prinesle, kvečem zakomplicirale zdajšnjo situacijo državljanom. Seveda si želi država finance od ljudi in po mojem je to niihov namen.
  Potrebno bi bilo prej urediti bolj pomembne stvari, ki bodo pomagale pri reševanju gospodarstva ter začela vleči državo iz potapljajoče se ladijce.

  Če pogledamo precej časa nazaj, glede pokojnine, vedno so dobili tisti ki so vse to postavili. Za primer, po drugi svetovni vojni je v Veliki Britaniji povprečen moški živel še eno leto po upokojitvi, zdaj pa živijo britanski upokojenci v povprečju 19 let po upokojitvi ali več. Ko je v drugi 14 polovici prejšnjega stoletja nemški kancler Bismarck postavil temelje današnjega kontinetalnega državnega pokojninskega sistema, je le eden od šestih zaposlenih dosegel normalno upokojitveno starost, preostali so umrli dosti prej.
  Strokovnjaki napovedujejo, da bo brez pokojnin iz pokojninskih skladov delež pokojnin iz državnih sistemov narasel s sedanjih
  povprečnih 10 odstotkov na 15-20 odstotkov BDP. V nekaterih državah bodo obveznosti iz sprotnega financiranja pokojnin (pay-as-you-go) narasle na 200 odstotkov BDP. Pokojninski sistemi, ki so uveljavljeni v razvitih državah, se torej soočajo z velikimi težavami in še slabšimi napovedmi za prihodnost.
  …skratka, pokojninski sistem je bil narejen z namenom bogatenja, ker je le peščica dočakala svojo pokojnino. Res da so takrat skladi služili veliko denarja, če pogledamo, da je od 6 le en dočakal pokojnino, je bil to pravi zlati tok bogatenja. Kar pa v današnjih časih žal ne bo več mogoče.

  Res da igrajo na različne karte, kot so podaljševanje delovnih dob, pritiski z vseh strani (kar bi lahko za današnji čas rekli da so ustvarili najbolj pogosto bolezen – depresija), pritiski s strani zdravstvenih sistemov, omejevanje zdravil ipd.
  V bistvu ko potegneš črto vidiš, da si sistem želi da bi zopet prišel tisti čas, ko bi večina umrla pred poenzijo; da bi svoje želje uresničili pa celo delajo na tem na vse možne načine.

  Skratka pokojnina je bogatenje države in ne omogočanje starim ljudem normalno in breskrbno življenje, sploh če pogledamo koliko ena oseba potrebuje da lahko preživi normalno iz meseca v mesec in kakšna je realnost.
  Mislim da bi se veliko bolje znašli, če bi ob vstopu v penzijo dobili 150.000€, kot pa to kar dobjo sedaj. Denar bi lahko oplemenitili, ga zapravili ali naredili kar bi pač želeli. Če pogledamo minimalno plačo iz tega zneska, ki bi jo penzionist mesečno izkoristil(650€/mesec) bi imel za okoli 20 brezskrbnih let.

  Toliko z moje strani, glede pogleda na pokojnino.

  LP

 31. shaman's portparol pravi:

  Evo, shaman je poanaliziral tudi tega Koširja. Vir


  >[kzupanc]
  >:)) Tole s Čepinovo je bilo (kolikor sem videl sinoči na TV) kot strel vlade v koleno. Za predstavnika za komuniciranje bi pa težko izbrali boljšega antitalenta kot je Košir.

  :-))))))))))))

  PS

  Košir bi lahko bil kvečjemu izvrstno vzkklajen predstavnik za “štampu” za onega jugođenerala, ki je ukazal raketiranje Krvavca in ljubljanskega gradu, če je kdo pozabil, to je oni maestro, ki si je na ogromno tintaro dobesedno poveznil šapko števika 80, pa mu je še vedno bila premajhna, kak se je že pisal, mislim da Blagoje Adžić.

  Đeneralu Kadijeviću Košir že ne bi mogel biti portparol, ker je Kadijević za Koširja preveč “razigran oz. igrivo kreativen duh”, hehe.

  Košir bi bil tudi odličen portparol Kim Đong Ilu. Karakterno, sploh pa ideološko, pašeta ko ata na mamo. Šifra intro-na-intro, alpa aparatčik-na-aparatčik press.

  Skratka, Košir je lahko predstavnik za tisk in stike z javnostmi, samo tistim poveljnikom oz. liderjem, katerih vokabular vsebuje maksimalno 33 besed, od česar je 80% ukazov, preostalih 20% pa kletvice. Alpa tak kot v konkretnem primeru 80% so nazivi dnevnih in nočnih kremic za obraz in telo, 20% pa frazeologija, ki nadomesti prave sočne srbske psovke, recimo “Sou vot, krucefiks, 4 gadsejk.”

  Sem pa zelo vesel, da si je za prodajo lopovskih aspiracij kompartije našemu nacionalnemu kolektivitetu, maestro Košir izbral botoksirano lahkoživko, ki Slovencem na ustnice praviloma izvabi haiku, katerega prve kitice se pričenjajo sez “jebam ti toto pupiko in reformo use fpaketu…”.

  Evo, na primer, meni bo zdaj bistveno lažje reči, “…jebo komunistično kvazi reformo, jarane, to ni reforma, ampak običen nabotoksiran fumis vaginalis, za nategovanje takorekoč”! Karakter vlade pa tota Češpljinova pooseblja v nulo. In aspiracije bogamy tudi. hehe.

 32. Matej pravi:

  Če bi analiziral zakon, bi blo vsaj kej koristi od njega, tko je pa pač samo še en zafrustriran bedak, ki zliva gnoj na internetsih, ki mu jih zelo verjetno plačujemo mi, davkoplačvalci. Mimogrede, krucifiks izvira iz latinščine.
  Z drugimi besedami, poserjem se na njegovo “analizo”.

 33. peter pravi:

  tle je vse lepo opisano:
  http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042447992
  zadnji odstavek pa zmaga:
  “So pa svojo vlogo narobe razumeli napadeni. Takoj so pritekli pred kamere in začeli z razlagami. S tem pa nazorno pokazali, v čem se ta vlada razlikuje od prejšnje. Vsako obtožbo sprejme kot poraz, za katerega se je treba opravičevati in razlagati kontekst ter namero. Kot da je treba ves čas prati slabo vest, ki ti jo nabijajo drugi. Prejšnji vladi na primer še po slabih treh letih na misel na pride, da bi kakšno črhnila o brezplačnikih…”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.