had blog roni kordis had blog roni kordis

Julija Kramar – zmagovalka šova Slovenija ima talent 2011 – SIT

Julija Kramar je včeraj v Stožicah postala zmagovalka šova Slovenija ima talent 2011 – tako kot sem napovedal včeraj v zapisu Finalisti šova Slovenija ima talent 2011 – SIT – bo Julija Kramar zmagovalka???. Drugo mesto so si priborili člani Harmonikarskega orkestra Pustotnik.

Gledalci pred TV zasloni si bomo prireditev zapomnili po katastrofalni režiji – plesne točke in akrobacije na droge so bile “zmiksane” tako, da se ni videlo plesa, prav tako pa pevci na odru niso pokazali presežka in bi se človek vprašal, če je to mogoče avdicija za SIT? Če bi sklepal po komentarjih “strokovne” komisije, bi dobil občutek, da poslušajo povsem drugo petje, kot pa smo ga bili deležni mi pred TV sprejemniki.
Sama prireditev se je vlekla in vlekla, da o mnogoterih oglasih, ki smo jih bili deležni niti ne izgubljam besed. Tudi težave z zvokom so se pojavile…


Mogoče par nasvetov za drugo leto – sicer sem o tem že pisal, pa vendar se očitno rad ponavljam. Talent ni enako vaja! Če bi se to ločilo že na začetku, bi bilo vse skupaj precej lažje – na talente in na natrenirane! Strokovna komisija je tam zato, da je kritična in da pomagam rasti tekmovalcem – razen v parih primerih, ko je bila res kriza, so bili zelo prizanesljivi s tekmovalci. Zaključna prireditev ne sme biti daljša od dveh ur, kljub neskončnemu oglaševalskemu denarju, ki pade v blagajno – ljudje pač ne zdržimo toliko časa!

In navkljub vsem zgoraj zapisanimi kritikam, čestitam Juliji Kramar, predvsem pa glasovalcem, ki so se po mojem mnenju pravilno odločili. Sicer Julija ne bo postala slavna, kot tudi ni postala slavna lanskoletna zmagovalka Lina Kuduzovič, vendar upam, da se ji bodo sedaj odprla kakšna nova vrata in bo nastopila v kakšni operi, kar si verjetno srčno želi. Če bi želeli delati na prepoznavnosti zmagovalca, bi bilo veliko boljše če bi izbrali kakšna “kantavtorja”, ki bi mu s pomočjo te titule lahko tudi uspel preboj iz anonimnosti in bi bil odlična referenca za Slovenija ima talent.

Tako pa je minila še ena sezona in dobili smo še enega zmagovalca, ki se ga čez pol leta ne bi nihče spominjal, kamoli vedel, kdo je!

In še tri resnice, ki sem jih ž zapisal:

 • Slovenci si želimo resničnostnih šovov, kajti poistovetimo se z nastopajočimi, uživamo v njihovem trpljenju in se naslajamo, da nekdo živi še slabše kot živimo mi sami.
 • Slovenci si želimo medijske pozornosti in bi za to naredili marsikaj – kar je vidno v oddaji Slovenija ima talent.
 • Slovenci radi kritiziramo vsako stvar, kar je razvidno tudi iz tega zapisa (lol), težko pa naredimo stvar boljšo. Kajti veliko lažje je kritizirati vse povprek, kot pa biti konstruktiven!
  1. Komisija je lahko kritična v predizborih. V polfinalih pa mora poskrbeti da je čim več ljudi navdušenih nad izvedno, da čim več glasujejo. Tudi pomen komisije je čedalje manjši, in ga na koncu več ni.

   Talent vs. natereniranost, je pa težko ločiti. Veliko talenta se da nadomestiti z treningom, in vprašanje, kdo od nastopajočih je že prišel do te meje, da je vso natreniranost že “porabil” in je preostanek talen. No, takšen je pač vzrajnostni talent.

   PS: V bistvu komentiram nekaj kar nisem videl. Sicer je bilo na TVju kakšno uro, kot background sound, to je pa tudi vse.

  2. Jaz sem recimo opazil, da pri harmonikarjih režiser namenoma ni snemal poštarja, ker bi to bila reklama za Pošto Slovenije. Kot si dejal, ni se prav dobro slišalo niti prav dobro videlo. Pa so fantje (kamermani in druga ekipa) menda bili v Stožicah tri dni na vaji.

  3. Slabo mi je, ko vidim, na kaj pada folk – sprašujem se, kam smo prišli ali pa še huje, kam to vodi?

  4. Mene je že sam izbor finalistov razočaral. Mogoče zato, ker so vrli na Pop Tv slabo zorganizirali skupine in na koncu smo dobili preveč pevcev, tri plesne točke in boge harmonikaše, ki gredo vsem v nos. žal mi je, da ni zmagal ansambel, ker bi se Slovenci, posebej na fejsu, tako razburjali in se selili iz Slovenije, ker je pač sramotno, da večina Slovencev, poleg alkohola, ljubi harmoniko. Mene Julija ni pretirano presenetila, ravno tako ne kot Lina prejšnje leto, ampak ok, ne glasujem, samo spremljam, ker je voditeljski par fenomenalen in Lončinine pripombe so nepozabne :)

  Komentarji so zaprti.