Če kdo išče inspiracijo za nedeljski izlet, potem definitivno priporočam izlet čez Vršič, do izvira Soče, mimo Kobarida, Tolmina in Kanala na Soči, ki je postal že skoraj stalnica enkrat na leto. Čudovita, neokrnjena narava, neskončno število kolesarjev, ki se spuščajo čez Vršič, trume motoristov in vozniki, ki imajo občutek da se je potrebno po cestah, kjer je omejitev 90km/h voziti maksimalno 30 km/h.

In seveda Soča, ki je stalnica teh krajev, ki se jih splača pogledati. Kot je že Iztok Mlakar v pesmi Soča zapisal:

Jest Soča, sz stabo rad reku bi kejšno besedo, če nečeš pej neč, bom pej samo te gledu, ko štufa an zmatrana tečeš po strugi, an delaš taku ku jest to, kar čjo drugi.

Ledeno hladna, ko stopiš vanjo začutiš bolečino nekje sredi možganov, vendar si ne moreš da ne bi poskusil zdržati nekaj časa v njej. In kljub bolečini je prijetno, ker njena barva očara vsakega obiskovalca – turkizno zelena, v nekaterih predelih pa postane reka povsem bela.

5 Responses to Reka Soča fotografije – Soca River photos

 1. Matej pravi:

  Super. Res lepo. Kje točno so fotkane te slike, kjer je Soča res turkizno zelena?

  • had pravi:

   velika korita Soče in par kilometrov pred njimi, ko je eno luštkano parkirišče ob sami vodi :)

   • Matej pravi:

    Res bom mogu enkrat it. Ker tisti konec pa res zelo slabo poznam. Bil sem na Vršiču, pa enkrat na Kaninu, samo ob Soči pa res še nikol. Sem pa naredi prejšnji teden fajn turo na Roblek in Begunjščico (evo par fotk, če te zanima: .

 2. Nada pravi:

  Res je čudovita tale naša Soča in se jo resnično izplača obiskat.

 3. srena pravi:

  Slovenci še čisto premalo zavedamo lepot naše lepe Slovenije… Sem se že peljala z motorjem ob Soči in to je bil zame prav posebno lep izlet, ker me je reka grozno impresionirala. To pot bom vsekakor še ponovila… Res je čudovita…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.