Komisija za preprečevanje korupcije je danes predstavila spletno orodje Supervizorhttp://supervizor.kpk-rs.si/, kjer so zbrani vsi podatki o poslovanju podjetij z državo.
Na spletnem mestu Komisije so zapisali:

Pričujoča spletna storitev splošni javnosti, medijem, stroki in državnim organom omogoča vpogled v izdatke javnih institucij, ki se nanašajo na blago in storitve.

In zadeva je definitivno zanima, saj se sedaj končno, na transparenten način, vidi kdo dobro živi na račun države, kot tudi koliko denarja se namenja kateremu od podjetij, ko je na oblasti ena, ali druga opcija. Delo se je kot prvi naš medij razpisalo o tem:
Supervizor: država SCT od leta 2003 namenila skoraj pol milijarde evrov (vir)

Sedaj bodo sledili tudi drugi mediji! In verjetno je bil res že čas, da davkoplačevalci dobimo enostaven vpogled v dogajanje države, oz. kdo si masti brke na naš račun. In zanimivo je videti, da je had, poslovno svetovanje v letu 2005 dobil od AGENCIJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA JAVNOPRAVNE EVIDENCE IN STORITVE 10,02€! Preveč plačano očitno in so vrnili znesek!

8 Responses to Supervizor – podatki o poslovanju podjetij z državo

 1. Anonimno pravi:

  Zanimivo, tudi v Soncu se je nepovratno stopilo že čez 700 jurjev, večina v času vladavine leve kamarilje. Sapienti sat.

 2. Klada pravi:

  Vse lepo in prav …

  Ampak jaz v tem spletnem orodju pogrešam še vpogled v transakcije med državnimi podjetji (100% državna last, razdrobljenan na razne paradržavne sklade, PDP ipd.) in privatnimi podjetji (v katerih ima država natanko 0% lastniškega deleža, a z njimi nekatere politične opcije “simpatizirajo”).

  Konkretno: zanimajo me morebitni tokovi denarja, ki pojasnijo načrtna izčrpavanja nekaterih državnih podjetij, ki so še do pred nekaj leti poslovala uspešno in pozitivno … Po mojem mnenju se celotna “politična” igra trenutno dogaja tam. In ne v direktnih transakcijah: državna ustanova privatni sektor.

  Kljub vsemu pa pozdravljam tovrstna “transparentna” orodja.

  • Luka pravi:

   Vsi tisti veliki, ki so danes izropani, se ropajo že 20 let. Včasih je to šlo, ko je bilo veliko naročil in se ni poznalo, če si kakšnem miljonček uzeu. Zdej pa ni dela, pa to prihaja na plan. Tko, da kriza prav gotovo ni uničila ta podjetja, uničevali so jih že 20 let.

   • Klada pravi:

    Se popolnoma strinjam.

    Želim le opozoriti na dejstvo, da je omenjeno web-orodje “pesek v oči” davkoplačevalcem, ko danes le-ti v vsejsplošni krizi zahtevajo “glave odgovornih na pladnju”.

    Menim, da so se tudi najbolj “počasni” davkoplačevalci v 20ih letih že naučili, da ni pametno igrati na prvo žogo in verjeti front-page novicam alias aferam alias tovrstnim web-orodjim medtem, ko se prava igra se odvija pretkano – v zaodrju.

    In ko je problem plenjenja drž. podjetij postal preveč očiten šele v krizi, je marsikateri davkoplačevalec ugotovil, da bi lahko preteklih 20 let živel bistveno bolje, če le ne bi bilo tovrstnega izčrpavanja državnih gazel.

 3. intro pravi:

  Pa da ne bomo vsi pljuvali samo po gradbincih poglejmo še v lastno (računalniško skledo)

 4. Anonimno pravi:

  SLOVENSKA PROVINCA DRUŽBE JEZUSOVE

  JAVNI ZAVOD LEKARNA LJUBLJANA – 450.000,00

 5. Anonimno pravi:

  INFORMACIJSKI POOBLAŠČENEC

  HOTEL LEV d.d.– 673.681,85

 6. Mare pravi:

  @Anonimnež:
  1. Lekarna Ljubljana: ta denar je bil še v okviru denacionalizacijskih postopkov glede bivše upravne stavbe tam na Poljanah
  2. Informacijski pooblaščenec “domuje” Hotelu Lev. HL ima kar nekaj poslovnih prostorov, ne samo “sobe”, več firm ima svoje prostore tam

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.