Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste kupili izdelek, ki ste ga “nujno nujno” potrebovali in ko ste ga prinesli domov, ste ugotovili, da je na njem cel kup nalepk, ki jih ni mogoče spraviti iz izdelka z nohti – ker se trgajo, niti ne gredo dol pod vročo vodo… In ste preklinjali uvoznika, ki se mu zdi škoda investicije v malce bolj kvalitetne nalepke, ki se ne trgajo, ali pa ne puščajo lepila na izdelku!

Tipičen primer, ki se lahko zgodi meni – v trgovini nabaviš čajnik, ki mimogrede niti ni poceni in ko ga želiš doma postaviti na indukcijsko ploščo, še pravočasno ugotoviš, da sta na spodnjem delu dve nalepki. Ker je želja po čaju velika, se nalepk lotiš z nohti in ko vidiš, da to ne bo šlo tako, kot si si predstavljal, uporabiš vročo vodo. Ne, niti to ne pomaga. Vzameš WD-40 in pošpricaš nalepki in čakaš. Malce se vse skupaj premakne, vendar to ni to. Čajnik na koncu konča v pomivalnem stroju in med čakanjem, da se opere, jaz pizdim nad uvozniki in njihovimi poceni nalepkami na izdelkih! Ja, razpizden sem, ker nisem pil čaja iz novega čajnika in ker sem porabil 5 minut življenja, da bi odstranil prekleto nalepko in mi ni uspelo!!!

Pa vendar ni problem samo v nalepkah, saj je prav tako moteča etiketa pri oblačilih, s katero ponavadi strgaš oblačilo, ko jo želiš na silo odstraniti in ne uporabljaš škarij. In ja, očitno so te stvari narejene z namenom.