Karneval v Benetkah in obsedenost obiskovalcev po slikanju z maskami

Karneval v Benetkah vedno znova zaznamuje par istih stvari – čudovite maske, velika gužva in obsedenost obiskovalcev karnevala, ki se hočejo na vsak način slikati z maskami. In to ne samo z eno masko, ampak z vsemi, kar jih obstaja v Benetkah. To ponavadi zgleda nekako takole – maska, za katere oblačila in priprave je šlo veliko časa in tudi denarja, se postavi na prostor, kjer jo lahko vsi občudujejo v njeni lepoti in jo v miru fotografirajo.

Obiskovalci karnevala ne spoštujejo njenega prostora, ampak skočijo zraven nje in čakajo, da nekdo na drugi strani s telefonom (po možnosti 5 let staro Nokio) naredi fotografijo. In nič ne bi bilo narobe, če bi ti obiskovalci pustili pri miru maske in se jih ne bi dotikali, tako pa mimogrede odtrgajo še kakšen kos garderobe, ali ji premaknejo masko na obrazu. Zanimivo je opazovati ustnice, ki kukajo izpod mask in ki se v večini takšnih primerov našobijo. Ni vsem maskam do tega, da bi se ljudje “vrgli” na njih in čakali 5 minut, da se slikajo z njimi.

Vendar če si že v Benetkah, potem moraš imeti vsaj 10 takšnih fotografij za spomin, kajne?! Seveda obstaja verjetno, da jaz ne razmumem tega in da si v bistvu vse maške želijo, da jim nekdo pokvari njihovo opravo in da je potem na spletu n-fotografij, kjer so takšni, ali drugačni ljudje v prvem planu, kot pa maske same! Meni osebno gre to precej na “jetra” in priznam, da sem namenil “tem pozerjem” precej grdih pogledov – nekateri so celo doumeli in najbolj vesel sem bil, ko se mi je par mask s kretnjo roke zahvalilo za to!

Mogoče naslednjič, ko greste v na karneval v Benetke, pomislite, kako bi se vi počutili, če bi bilivi maska? Če bi vam vsako minuto skočil nekdo na oblačila in se želel fotografirati z vami, ko pa bi vi želeli samo uživati tisti dan, ko je ves svet vaš!?!

Fotografije mask pa pridejo kmalu!

  1. Se popolnoma strinjam s teboj. Tudi sam sem bil tam prejšna leta in videl določene vsiljivce -.-

Komentarji so zaprti.