Sobotno jutro, ura 6:45 in pade dokončna odločitev da se odpeljeva na karneval v Benetkah. Prazna avtocesta je bila užitek za vožnjo in za razdaljo 290 km sem porabil 2 uri in 12 minut.
Ker sva bila v Benetkah že pred 9. uro, tudi ni bilo problema s parkiranjem (garažna hiša – 6 ur parkinga 12€). Sprehod po praznih ulicah je bil zelo drugačen od sprehodov po Benetkah, ki sem jih do sedaj doživel. Nobene gužve in nikjer nobenih mask. Samo ljudje, ki so čistili ostanke prejšnjih dni in promenad.
Most Rialto je sameval v sončnih žrkih in Trg Sv. Marka je bil skoraj prazen. Čez kakšno uro so se ulice in trg začele polniti in tudi sonce je bilo vse močnejše, tako da so bili ljudje tudi v majicah brez rokavov in uživali v temperaturi 13 stopinj in več.

Maske na karnevalu so bile precej podobne lanskim, vendar je bila sama scena mimohoda na Sv. Marku povsem drugačna in veliko bolj dodelana. Množica ljudi s fotoaparati je bila neskončna. Nikoli ne bom razumel, zakaj se mora vsak turist fotografirati z vsako masko, namesto da bi lahko tudi kdo drug fotografiral same maske, brez teh nadležnih “fac”. In “stare mame” niti ne pogledajo kam stopijo, oz. koga odrinejo, ko se borijo za mesto pred masko, ali pa za fotko z njo.

Nastal je cel kup fotografij (klik odpre celotno galerijo)

karneval-v-benetkah-fotografije-venice-carneval-photos-24

karneval-v-benetkah-fotografije-venice-carneval-photos-18


karneval-v-benetkah-fotografije-venice-carneval-photos-27

6 Responses to Karneval v Benetkah – fotografije

 1. Lenart pravi:

  Zelo lepe fotke. Bravo!! Boš kej zaupal s kakšnim strojem si se tega lotil, kateri objektiv(e) si uporabljal in koliko si se potem še v postprodukciji matral – če sploh?

  P.S. Sreda @wwwh?

 2. had pravi:

  @lenart: sreda itak :)

  nikon d200 – sigma 17-70 2.8-4.5 :) postprodukcija med gledanjem podelitve oskarjev :)

  predvsem sem se igral s curvsi, da sem anuliral pretezno sive barve :(

 3. SoulMan pravi:

  Lepo, super fotografije. In blagor ti, da si doživel Benetke pred prihodom avtobusov.

 4. Da so fotke lepe, ne bom ponavljal, ker je to samo po sebi umevno. Ampak samo nekaj, meni so bile te beneške maske vedno tako čudno groteskne, da me že zaradi njih nikoli ni mikalo obiskati tamkajšnjega karnevala. Mogoče sem pa čuden :)

 5. Petra pravi:

  Super fotke……….ful noro.Pa še vreme je bilo super.
  Sem mal gledala nazaj in opazim, da imaš full obeskov za ključe. A morda lahko kakšnega pogrešaš? Namreč iščem svoj izgubljeni nikonov obesek za okoli moje buče. :(( pa ga ne najdem.

 6. had pravi:

  @petra: na mail had at had.si mi poslji svoj naslov pa dobis nikonov obesek :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.