Sobotno jutro, ura 6:45 in pade dokončna odločitev da se odpeljeva na karneval v Benetkah. Prazna avtocesta je bila užitek za vožnjo in za razdaljo 290 km sem porabil 2 uri in 12 minut.
Ker sva bila v Benetkah že pred 9. uro, tudi ni bilo problema s parkiranjem (garažna hiša – 6 ur parkinga 12€). Sprehod po praznih ulicah je bil zelo drugačen od sprehodov po Benetkah, ki sem jih do sedaj doživel. Nobene gužve in nikjer nobenih mask. Samo ljudje, ki so čistili ostanke prejšnjih dni in promenad.
Most Rialto je sameval v sončnih žrkih in Trg Sv. Marka je bil skoraj prazen. Čez kakšno uro so se ulice in trg začele polniti in tudi sonce je bilo vse močnejše, tako da so bili ljudje tudi v majicah brez rokavov in uživali v temperaturi 13 stopinj in več.

Maske na karnevalu so bile precej podobne lanskim, vendar je bila sama scena mimohoda na Sv. Marku povsem drugačna in veliko bolj dodelana. Množica ljudi s fotoaparati je bila neskončna. Nikoli ne bom razumel, zakaj se mora vsak turist fotografirati z vsako masko, namesto da bi lahko tudi kdo drug fotografiral same maske, brez teh nadležnih “fac”. In “stare mame” niti ne pogledajo kam stopijo, oz. koga odrinejo, ko se borijo za mesto pred masko, ali pa za fotko z njo.

Nastal je cel kup fotografij (klik odpre celotno galerijo)

karneval-v-benetkah-fotografije-venice-carneval-photos-24

karneval-v-benetkah-fotografije-venice-carneval-photos-18


karneval-v-benetkah-fotografije-venice-carneval-photos-27