Karneval Benetke 2019 Venice Carnival 2019 46 Karneval Benetke 2019 Venice Carnival 2019 46

Karneval Benetke 2019 / Venice Carnival 2019 / video in fotografije

Karneval v Benetkah ima bogato zgodovino. Prvi ohranjeni zapis o uporabi beneških mask, segajo v leto 1268. Beseda karneval (ang. carnival – ita. carnevale) izvira iz latinske besede carnem levare ali carnelevarium, kar pomeni vzeti s seboj, oz. odstraniti meso. Sicer obstaja še druga razlaga, da naj bi beseda carnevale izvirala iz latinskih besed carne in vale, kar pomeni zbogom meso!

V času karnevala preplavijo Benetke turisti, kot tudi maske iz celega sveta, vendar so več ali manj vse maske tradicionalno beneške – polne detajlov, predvsem pa barvno usklajene in svetleče v sončnem dnevu!

Letos sem se odločil za obisk karnevala v obdobju, ko še ni gužve – no, to sem si mislil, včeraj je bilo v Benetkah že polno turistov, ki so se po navadi želeli slikati z maskami, se jih dotakniti, itd .. Sicer ne vem zakaj, ampak zaprmej imajo dober razlog za svoje početje.

Tole spodaj je moj pogled na Benetke in maske … Več informacij o dogajanju v Benetkah v teh dneh – http://www.carnevale.venezia.it/en/