Fotopis po Benetkah - Benetke izlet 23 Fotopis po Benetkah - Benetke izlet 23

Fotopis po Benetkah – Benetke izlet

Fotopis po Benetkah – Benetke izlet – Cas: cetrtek, od 8. do 22. ure
Kraj: avto prevoz Izlake-Piran, 280 km, katamaran Piran-Benetke
Stroski: nagradna voznja z Venezia Lines za dve osebi, bencin: 5000 sit, cestnina: 25oo sit, hrana in pijaca: 7000 sit

p.s.: fotopis je reportaza opremljena s fotografijami, ki so tudi sicer v prvem planu, da pricarajo resnicen pogled na stvari. Svetujem klik na linke.

Jutro je bilo soncno in pot proti obali prijetna. Guzva na avtocesti je stalna praksa in vsako izgubljanje besed je jalovo delo. Par avtobusov turistov se je guzvalo na pomolu v Piranu in cakalo prevoz, ki nas bo po morju odpeljal do Benetk. Z navdusenjem so pozdravili prihod plovila, ki je pripeljal, ampak so zalostni ugotovili, da to le ne bo pravo plovilo. Katamaran je prispel, vsi smo opravili carinske formalnosti in se odpeljali proti Benetkam. 2 uri voznje, otroci ki skacejo okrog, starejsi ljudje, ki tarnajo in pa prepoved izhoda na palubo so bili cudovit zacetek dneva.
Prvi pogled na Benetke je povedal vec, kot pa bi lahko povedal vodic. Ceprav se je sprehod ob morju nadaljeval v drugacnem tonu in mi vsaj za trenutek odvrnil misli od vseh moznih in nemoznih cerkva in njihovih objektov, katere bom moral cel dan opazovati in jih fotografirati.
Pogled na gondoljerje, ki se ne dajo motiti turistom in pogled na beneske maske, ki cel dan stojijo anemicne na soncu, pove dosti o njih samih. Za njih poteka zivljenja drugace, kot pa za nas turiste, ki si pridemo ogledovat ulice, cerkve in kanale. Fasciniran sem bil nad njihovim dojemanjem zivljenja in turistov, ki jim pomenijo samo zasluzek in cisto nic drugega. Zanimivo je videti karabinjerje, kako branijo banke in draguljarne.
Sicer pa so Benetke arhitekturno cudovite, stavbe so vredne pogleda, prav tako pa je vse zelo urejeno.
Prav nic se ne bi branil, ce bi imel hisko v Benetkah, kjer bi uzival v miru in tisini, ki sta sicer redka, ampak se najdeta in bi zjutraj hodil po sadje na trznico z gondolo, oz. bi na Markovem trgu hranil golobe.

Ce pa koga zanimajo cerkve in ostalo, kar nudijo Benetke, se bom potrudil in pripravil se krscanski pogled na Benetke :evil:

  1. Una slika (prvi pogled na Benetke), nuna pa klošar…1. liga.

Komentarji so zaprti.