Fotopis do Kolpe 5 Fotopis do Kolpe 5

Fotopis do Kolpe

Fotopis do Kolpe

Cas: sobota, od 9. do 20. ure
Kraj: avto prevoz Izlake-Dol ob Kolpi, 135 km (ena smer)
Stroski: bencin 2800 sit

Kar nekaj casa je ze minilo od tega najinega izleta. In v tem casu sem povsem pozabil, ko je bilo toliko drugih stvari, da bi dokumentiral ta izlet. Pa poskusimo, koliko se se spomnim.

Soncno vreme naju je premamilo, da bi odsla nekam na izlet. Morje, Bled ali kaj drugega mi ni disalo, zaradi prevelikih guzv. Kolpa pa se je slisala precej novo in drugace. Pa se sodelavca z boljsima polovicama, sta bila dol.
Prvi postanek na poti je bil na Bogensperku. Da ne bo slucajno kaksnih dvoumnosti. Ne misliva se porociti in nisva si sla ogledat porocnega mesta! Sva si pa pogledala cudovito urejen grad in njegovo okolico. In povsem sem razumel Janeza Vajkarda Valvasorja, zakaj je zivel in ustvarjal na tem gradu.

Mimo posestva Selo, sva se peljala pocudoviti pokrajini in avto je hotel sam pozirati med rozami. No ja, kdo bi razumel tehnologijo.

V hudi vrocini sva prispela do izvira Krke, oz. parkirisca in se po vrocem soncu, mimo cebelic, odpravila do samega izvira. V senci dreves je bila prav prijetna temperatura in naju je vsaj malce ohladilo.

Na poti proti Zuzemberku se je vreme spremenilo. Zacelo je dezevati in nebo se je stemnilo. Razmisljala sva, ce se v taksnem vremenu sploh se splaca nadaljevati, ali se rajsi obrniti in iti domov. Ce sva ze tako dalec, greva do konca, je bila soglasna odlocitev.

Mimo pokopalisc in pokopalisc sva se vozila do Crnomlja. In tam sem na Petrolu zagledal nenavadni prizor. Mlada cigancica je z majhnim otrokom v narocju prisla na Petrol in se odpravila do cevi z vodo in dalu otroku piti iz tiste pipe. Brez besed sem zrl vanjo in razmisljal o njihovem nacinu zivljenja. Ampak cesta je vabila naprej.

Cudovito urejen kamp Muhvic je cudovita tocka za pocitek in uzivanje v neokrnenji naravi. Kopanje v Kolpi pa prebudi cloveka, ceprav je bila voda precej hladna je bilo plavanje uzitek. Vendar sva pripeljala s seboj dez in je bilo uzivanje ob Kolpi precej hitro prekinjeno.

Samo krave so nama delale druzbo, ko sva se po ovinkasti cesti peljala v noc.
Priporocam!

 

 1. Naj samo dodam, da link do galerije fotk ne deluje, vsaj meni ne;=)

 2. Ha, zdej bom pa še sam komentirala :-)

  Na Kolpi sem bila dober mesec nazaj z motorjem. Čudovita narav, ampak že diši
  po masovnem turizmu. Kampirali smo v Podzemlju. Vsekakor pa se vsako leto že
  tradicionalno odpeljem v Stari Trg na postrvi.

 3. stari trg in postrvi.. ja.. super.. ampak ce ti ni potrebno cakati vec kot dve uri.. potem te lakota mine :(
  sicer pa tako kot si napisala.. masovka postaja.. ampak za kaksen dan je pa cudovito..

 4. No, še nikoli nismo čakali več kot pol ure, čeprav pridemo vedno nenajavljeni,
  lačni, žejni, številčno pa se gibljemo med 10 in 15 … je pa res, da to počnemo
  konec avgusta, ko je večina ljudi že iz dopusta …

  BTW če se vozite ob Kolpi z motorjem bodite previdni, mali cigančkom se zdi včasih
  metanje kamenja v motoriste sila zabavno dejanje …

Komentarji so zaprti.