Make it count je video, ki se te dotakne. Celotna zgodba je domiselno narejena, predvsem pa je tako emocionalna, da sploh ni občutka, da je v resnici namenjena brendiranju firme Nike! Oz. malce več o tem projektu in kako je vse skupaj potekala, si lahko preberete v zapisu How Director Casey Neistat Went Rogue With Nike’s New Ad

After arriving at an agreed-upon treatment with Nike for its latest commercial, director Casey Neistat literally took the money and ran–filming a trip around the world on Nike’s dime, and presenting the footage as the ad. Here’s why.

Jaz vidim zgodbo malce drugače, sem pač dežurni teoretik zarote in ne verjamem, da se naključja zgodijo, če jih ne ustvarim sam. In tako je tudi ta zgodba, da je režiser namesto, da bi posnel oglas za Nike, šel za deset dni po svetu in prepotoval pol sveta – zame zelo simpatična zgodba, ampak ne verjamem vanjo, ker je že logistika problematična, tudi če imaš toliko denarja, do o vseh popolnih kadrih in vremenu niti ne izgubljam besed.

Vendar je ta video še en dokaz več (že skoraj 2 milijona ogledov ima in govora o njem je povsod – https://twitter.com/#!/search/%23makeitcount!) da se da z zelo premišljeno akcijo in še bolj premišljeno vsebino doseči kanale, o katerih se ponavadi samo sanja. In čez par mesecev bodo na različnih konferencah predavali o tem primeru in njegovi izvedbi. Prav zanima me, koliko časa je bilo vloženega v to viralko!

p.s.: kljub temu, da je Nike omenjen samo na začetku precej subliminalno, je dovolj, da ti ostane v spominu!