Očitno obstaja recept, kako narediti video viralenJennifer Aniston Sex Tape je primer, ki je v bistvu oglasno sporočilo za vodo Smartwater in ima trenutno že preko 8.000.000 ogledov na YouTubeu. Uporabiš znano osebnost – Jennifer Aniston, uporabiš zavajajoč naslov – Jennifer Aniston Sex Tape in narediš rahlo parodijo, ki jo ljudje gledajo. Sicer ne razumem zakaj toliko ogledov, kajti video dejansko ni nič posebnega in če je edino dejstvo to, da so pričakovali Sex Tape in so to pogledali, potem je res kriza na tem področju in so viralne akcije povsem preproste. Recimo naslednja viralka bi bila lahko Lady Gaga Public Sex, itd… (ali si res to želim videti je povsem drugo vprašanje)

Ampak imamo tudi presežek pri naših “novinarjih” – na eni od spletnih strani 24ur.com so zapisali naslov – Posnetek seksa Jennifer Aniston zrušil vse rekorde! – kar seveda ne drži in zavaja bralce. Ampak tega smo navajeni. Prav tako so vsebino prekopirali:

  • obljubljanje gole zvezdnice+čudaški humor+veliko računalniških trikov+odličen (zavajajoč) naslov=na milijone klikov!
  • the promise of celebrity skin + awkward humor + digital manipulation + a catchy title = gazillions of views (vir Forbes)
  • Neznosna lahkost kopiranja vsebin!