Očitno obstaja recept, kako narediti video viralenJennifer Aniston Sex Tape je primer, ki je v bistvu oglasno sporočilo za vodo Smartwater in ima trenutno že preko 8.000.000 ogledov na YouTubeu. Uporabiš znano osebnost – Jennifer Aniston, uporabiš zavajajoč naslov – Jennifer Aniston Sex Tape in narediš rahlo parodijo, ki jo ljudje gledajo. Sicer ne razumem zakaj toliko ogledov, kajti video dejansko ni nič posebnega in če je edino dejstvo to, da so pričakovali Sex Tape in so to pogledali, potem je res kriza na tem področju in so viralne akcije povsem preproste. Recimo naslednja viralka bi bila lahko Lady Gaga Public Sex, itd… (ali si res to želim videti je povsem drugo vprašanje)

Ampak imamo tudi presežek pri naših “novinarjih” – na eni od spletnih strani 24ur.com so zapisali naslov – Posnetek seksa Jennifer Aniston zrušil vse rekorde! – kar seveda ne drži in zavaja bralce. Ampak tega smo navajeni. Prav tako so vsebino prekopirali:

 • obljubljanje gole zvezdnice+čudaški humor+veliko računalniških trikov+odličen (zavajajoč) naslov=na milijone klikov!
 • the promise of celebrity skin + awkward humor + digital manipulation + a catchy title = gazillions of views (vir Forbes)
 • Neznosna lahkost kopiranja vsebin!

  2 Responses to Jennifer Aniston Sex Tape – viralni video in njegov recept

  1. xyprym pravi:

   Kaj drugega pa je za pričakovat od 24ur… še rtvslo.si je vedno bolj rumen iz leta v leto. Video je pa neumnost. Upam da pride do kakšne tožbe v smislu zlorabe imena (če ni vse že vnaprej zmenjeno seveda)

  2. najem avtodomov pravi:

   Tale “Sex tape” je res zavajanje javnosti. Prodajaš škatle arašidov pa gor napišeš bomboni, da se bolj prodajajo? Res, da se bo stvar razširila samo, si bodo gledalci po ogledu predstavili negativno mnenje o znamki Smartwater saj niso dobili to kar so iskali. Kar jih pa verjetno ne moti, saj naj bi bilo slabo oglaševanje vseeno oglaševanje (v smislu viralnosti).
   Priznam, da bi bil vesel, če bi se moj video ogledalo 8 miljonov ljudi. Se pravi posnamem video z naslovom sex tape ali pa najamem najstnico brez posluha, da mi odpoje pesem Friday (Rebecca Black).

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.