15. 10. 2012 je Vinko Vasle postal odgovorni urednik portala Siol.net (vir). Mogoče naključje, da ravno v času pred presedniškimi volitvami? In včeraj je STA objavil novico (vir), da je vodstvo Telekoma odstavilo odgovornega urednika portala Siol.net Vinka Vasleta. Vinko Vasle je bil leta 2006 direktor Radia Slovenija, pred tem pa novinar Jane in Maga. Na Siolu je med svojim urednikovanjem postal kolumnist in komentator slovenske politične scene in je naredil Planet Siol.net za tipično desničarsko trobilo. V bistvu je imel celo falango pribočnikov, ki so bili boj proti vsemu, kar jim ni bilo povšeči in na spletu je bil Planet Siol.net velikokrat tarča posmeha, kot tudi negodovanja uporabnikov Siol.net storitev, ki pa imajo s portalom skupno samo ime.

O tem problemu sem že pisal v zapisu Jože Biščak in Planet Siol.net – kar ni enako SiOL!:

In kar je še zanimivo pri tem. Namreč vseskozi se ponavlja problem, ki ga imajo pri Siolu (TV, internet in telefonija), da se namreč njihove ime zamenjuje s Planetom Siol.net – kar vedno znova opozarjajo tudi na Twitterju. In povsem verjamem, da večini uporabnikov ni jasna razlika med tema dvema področjema. Niti meni ni bila – ko so me včeraj opozorili na to, sem šele doumel to.

V tem konkretnem primeru, ko Planet Siol.net in njegova uredniška politika, ki je takšna kot je, “dela škodo SiOLu” (vsaj po odzivih uporabnikov Twitterja in Facebooka), kot ponudniku storitev, bi bilo bolj pametno, da bi izbrali kakšno drugo domeno za spletni portal, kot pa da se uporablja ista.

Namreč po mojih ugibanjih zaslužijo veliko več z vsemi storitvami, ki jih ponujajo, kot pa z oglaševalskim denarjem, ki ga dobijo na portalu Planet Siol.net. V bistvu bi bilo precej zanimivo videti te podatke in verjetno bi se bilo precej lažje odločiti za konkretno spremembo v tem primeru. In menim, da bi bila koristna! Ampak kdo sem jaz!

Mogoče se bo sedaj vodstvo Telekoma odločilo, da počisti tudi še kaj drugega – recimo pri “novinarju” Jožetu Biščaku, ki dnevno sproducira vsebine, ki si zaslužijo Pulitzerja (hecam se!) in kateri je bil že večkrat osrednja tema mojih zapisov:

Sicer pa, volitve so mimo, desnica je dosegla svoje in ima svojega predsednika – torej je Vinko Vasle samo kolateralna žrtev. Sedaj celo obstaja upanje (pozor na besedo obstaja!) da bo tudi Planet TV postal malce bolj gledljiv, kot je bil v času pred volitvami, ko je bilo vse skupaj samo televizijski podaljšek vseh ostalih desnih trobil (proti katerim nimam nič, saj jih ne plačujemo davkoplačevalci!).

Predvsem pa upam, da ne bo več takšnih člankov na Planet Siol.net!