Kdorkoli je pričakoval, da bo zadostno število poslancev podprlo interpelacijo zoper ministra Vinka Gorenaka, se je krepko uštel. Rezultat v parlamentu, včeraj zvečer, je bil 48:37. In seveda Vinko Gorenak ostaja minister. Vendar se je v tej situaciji zgodil zelo zanimiv paradoks – interpelacija se je nanašala na “izgubljene” podpise za razpis referenduma in “krivca” sta bila v bistvu dva različna človeka iz koalicije – Vinko Gorenak in Gregor Virant.

Preiskave, kdo je kriv in kje so se izgubili podpisi, niso obradile sadov, kar je bilo tudi pričakovano. In s tem se je postavilo vprašanje, ki ne bi smelo iti mimo povsem neopaženo – kolikokrat se je kaj takšnega do sedaj že zgodilo? Kolikokrat se je kaj izgubilo, kolikokrat kakšna naprava za glasovanje ni delovala,… Če bi iskal teorije zarot, bi našel cel kup stvari, ki bi jih lahko povezal z manipuliranjem ljudi, ki v končni fazi odločajo o naši usodi in kateri so odgovorni, da se takšni stvari dogajajo – ni naključij, mar ne?

Glede na to, da je bila situacija “jebena” – če bi Virantovi poslanci glasovali proti Gorenaku, bi to pomenilo, da nekaj v koaliciji ni v redu. Ker pa so glasovali proti razrešitvi, pa so v istem trenutku pokazali s prstom, kdo je v bistvu kriv – Gregor Virant – vsaj po metodi kmečke logike, če moraš izbirati med dvema je to tako preprosto vse skupaj.

Ne bom sodil, kdo je kriv in kdo ni, kdo bi moral prevzeti odgovornost za to situacijo in narediti korak in odstopiti – to bo naredilo ljudstvo na volitvah. In če imamo takšne ljudi v parlamentu, potem se ljudem v naši državi nikoli ne bosta cedila med in mleko.

p.s.: da teorije zarote, ki jo je včeraj povedala koalicija, da je v bistvu podpise ukradla opozicija, da bi škodovala koaliciji in sprožila interpelacijo, niti ne omenjam! zmaga!

12 Responses to Minister Vinko Gorenak ni odletel

 1. Dejan pravi:

  Kaj bi počel Janša in njegove ovčice, če ne bi bilo stricev iz ozadja?

 2. Jethros pravi:

  (http://pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=18996&type=tags)

  požareport o napadih na policijo:

  “Po naših zanesljivih informacijah pa je nadaljnja preiskava prinesla “neizpodbitne” dokaze, da sta (bila) organizatorja in plačnika dela huliganov javnosti neznana Ljubljančana Igor Damjanić in Nebojša Čubrilović, toda njune družinske ter “druge” povezave vodijo do Jankovićeve Pozitivne Slovenije in predvolilnega štaba “odhajajočega” predsednika republike Danila Türka, pa tudi(!) znotraj vladnih struktur Republike Srbske v Bosni in Hercegovini.

  Preiskovalci so doslej tudi ugotovili, da so med organizatorji in izvajalci nasilnih demonstracij na dan protestov švigala SMS-sporočila, kdaj je potrebno skakati, kdaj in kaj je potrebno vzklikati, katere panoje je potrebno postavljati pred televizijske kamere, kar pomeni, da so imeli organizatorji nasilnih demonstracij tudi potrebno strokovno komunikacijsko podporo za manipuliranje javnosti.
  Po mnenju preiskovalcev je nekdo več čas iz daljave spremljal organizirane razbijače, jih vodil in usmerjal.

  In kdo sta Igor Damjanić ter Nebojša Čubrilović, ki sta se po naših zanesljivih informacijah ujela v policijsko mrežo?

  Igor Damjanić je zaposlen v podjetju SPL, na Glinškovi ploščadi, ki smo jo omenjali že včeraj, pa ima prijavljen status samostojnega podjetnika. Je nečak Nikole Damjanića, lastnika znane agencije Ninamedia. Nikola Damjanić je blizu Pozitivne Slovenije, med nedavnimi volitvami predsednika republike pa so ga videvali v predvolilnem štabu Danila Türka.”

  Kaj potem meniš o bivšem predsedniku in šefu opozicije ter njunem odnosu do policije?

  • had pravi:

   je nečak nekoga, ki so ga videli v štabu :)

   ja. in pozar je objektiven “novinar” :)

   • Jethros pravi:

    No, kaj pa je imel Gorenak z izgubljenimi podpisi? Meni je zelo čudno da je trajalo več kot teden, preden so se začeli pritoževat, da naj bi bilo podpisov več, kot je sprva kazalo. Najbolj sumljivo se mi je v zvezi s tem obnašala Mojca Prelesnik, generalna sekretarka DZ-ja. (Zapletala se je v izjavah.) Na drugi strani pa ni dvoma. da so poslanci PS, ki so interpelacijo vložili, svoje podpise ponaredili. Res katastrofa od poslancev :). Prav ti so glavni krivci za razmere v državi.

    O nečaku Nikole Danjaniča pa se bo verjetno pokazalo ali je res, ali ne. Kar objavi Požar se ponavadi izkaže za resnico. Kar je velika razlika v primerjavi s tabo, ki načrtno manipuliraš.

    In več kot očitno je, da so imele “vstaje” veliko skupnega s Türkovo kandidaturo. Ni treba bit Einstein, da to ugotoviš.

   • Janč pravi:

    Če želiš videti primer objektivnega novinarstva si lahko ogledaš pogovor novinarke Ksenije Horvat Petrovčić na RTV SLO1:
    http://tvslo.si/#ava2.153418118;;

    Ravno tako, če te zanimajo argumentirani odgovori na tvoje zgoraj opisane trditve.

    Zanimivo bi bilo videti tvoje komentarje podanih argumentov.

    Kogar pa zanima zgolj propaganda, pa naj se raje drži Dnevnika in Mladine, saj sicer preti nevarnost, da se mu bo kakšna iluzija podrla.

  • Janč pravi:

   Seveda pa to nič ne pove o Mariborski vstaji, kjer demonstrirajo tako levi kot desni volivci.

   A tudi tam je poskus 4 politikov (LDS, Zares), da zadevo preusmerij v levo – glej intervju predsednika vlade.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.