Se zgodi. Današnje sporočilo za javnost Banke Slovenije – Sporočilo za javnost z dne 17.05.2013 na temo odvzema dovoljenja za Diners Club SLO (vir), je edno izmed tistih, ko najprej dvakrat preveriš ali je prvi april ali pa se je zgodila zgolj napaka. Ampak ko prebereš vse skupaj in ti postane jasno, da se bodo takšne stvari začele pri nas dogajati – potem si samo zaželiš, da bi tudi obveznosti, ki jih imaš do Dinersa izginile. No, na žalost se to ne bo zgodilo! Vse stroške boste morali poplačati, vendar Diners kartice ne boste mogli več uporabljati! Prav tako ne bo več uporabe loungea na letališčih, ki je bil za uporabnike Diners kartic zastonjski! Da o črnih Diners karticah niti ne govorim..

Svet Banke Slovenije je na 487. seji dne 14. 5. 2013 sprejel odločbo, s katero je družbi Diners Club SLO, finančno svetovanje, d. o. o., Ljubljana odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev kot hibridna plačilna institucija. Družba mora z dnem vročitve te odločbe (to je 17. 5. 2013) prenehati z opravljanjem plačilnih storitev. To pomeni, da se mora s tem dnem imetnikom plačilnih kartic, ki so kartico pridobili pri družbi Diners Club SLO, finančno svetovanje, d.o.o., Ljubljana, onemogočiti nadaljnjo uporabo teh kartic za izvrševanje plačilnih transakcij (v RS in izven), in hkrati pri tistih prejemnikih, ki so sklenili pogodbo o sprejemanju plačilnih kartic s to družbo, onemogočiti tudi sprejemanje plačil s plačilnimi karticami Diners Club, ki jih je izdala ta družba ali katerikoli drug izdajatelj plačilnih kartic Diners Club (tudi izdajatelj s sedežem izven RS).

Glede na to, da je Diners aktiven tudi na Facebooku, kjer še ni nobene informacije o tem, kot tudi na njihovem spletnem mestu, mi je vse skupaj #fail. V bistvu še večji #fail na Facebooku je, da so pred tremi urami za svojega 4600 “lajkarja” podarili majico. No, tudi tako se očitno dela biznis!

diners

11 Responses to Diners Club ostal brez dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev

 1. Anonimno pravi:

  American Expres me je tudi razočaral…kaj potem? Precenjen MasterCard je edini, ki dela???? :/

 2. sce pravi:

  Sej že vse slovenske novice kopirajo drug od druzga novico… :) Mislm da si taka firma kot je Diners kaj takega nebi smela privoščit. :)

 3. Janč pravi:

  Najbolj škandalozno pa je, da SKB banka ukinja BA Maestro kartice.

  Namesto BA Maestro sem prejel debitno kartico Visa, ki pa enostavno ni ekvivalent.

  V Qlandii Maribor sem ugotovil, da sploh ne morem dvigniti gotovine, saj sta oba bankomata od Hypo in ne sprejemata Visa kartic.

  Tudi plačilo baje povsod ni možno (Špar restavracija, diskonti, Pošta, Urbanomat).

  • Anonimno pravi:

   A SKB še obstaja?

   • Janč pravi:

    Zakaj pa ne bi, saj spada med 5 največjih bank v državi. Je pa v skoraj izključni lasti Société Générale, ki je ena največjih bančnih skupin evro območja.

    Moram reči, da v vseh teh letih do omenjene menjave kartic s to banko nisem imel slabih izkušenj, tudi krediti so bili relativno ugodni.

  • StiH pravi:

   Jaz sem svojo novo SKB prevzel včeraj. Menjali naj bi na VISA zato, ker je kao manj zlorab. Namignila mi je, da naj bi se o podobnem koraku odločali še dve drugi banki (ni hotela povedat kateri). Pa da naj še ne bi imeli pogodb z Deželno banko in Volksbanko glede dvigov na bankomatih. Praviš, da tudi na Hypo ne gre?

   • Janč pravi:

    Ja, na tistih dveh Hypo, ko sem jaz probal, ni šlo.

    Saj po moje se bodo kmalu dogovori, bi bilo pa fino, če bi se pred menjavo…

   • BBBB pravi:

    potem so pa res dobro informirani, če ti dajo tako informacijo – Volksbanke ni več, to je že lep čas ruski Sberbank.

    • StiH pravi:

     Sej lahko, da sem napačno banko napisal, imam precej luknjast spomin, EMŠO pač…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.