Petek, dan za Odprto kuhno na Pogačarjevem trgu. Lepo čakam v vrsti, da bi lahko parkiral pri tržnici, ker je bilo parkirišče ob Ljubljanici (ne vem kater nasip je to!) polno. Šalim se z mestnimi redarji, ki stojijo tam in usmerjajo vozila, ki kot jaz iščejo parkirišče čim bližje tržnici – ja, tam ob strani je mogoče parkirati za pol ure – brezplačno! Ko vidim, da se dve osebi spravita v BMW s CD registrskimi oznakami, mi redar dovoli, da zapeljem naprej. Ker je bilo vozilo obrnjeno v mojo smer, sem počakal malce dlje stran, da je lahko zapeljal mimo mene. In ko je peljal mimo mene BMW, je šel po skrajni levi strani mimo kombi.

Ok, se mu pač mudi, jaz pa sem že čakal in lahko počakam. Ko BMW odpelje iz parkirišča (modra cona) in se jaz poskušam pomakniti na parkirno mesto, ki je bilo prazno, voznik kombija prestavi v vzvratno prestavo in porine nazaj. Ker mi ni bilo povsem jasno, kaj ima namen narediti, sem se ustavil in počakal. Ko sem videl, da se je odločil, da bo parkiral na mestu, ki sem ga čakal, sem stopil iz vozila in v zelo prijaznem tonu vprašal voznika:

“Oprostite, ampak na tole parkirno mesto sem jaz čakal! Se vam zdi vaše početje ok?”

Steklene oči in široko razprte ustnice, ki so me gledale skozi na pol priprto okno kombija so mi zasikale nazaj:

“A hočeš da te prefukam? Spoki se!”

Ker po naravi nisem nasilnež, vendar poskušam stvari rešiti s pogovorom, sem poskušal z umirjenim tonom nadaljevati:

“Torej je vseeno, če nekdo čaka, ker pač vi vozite kombi in imate večje vozilo, kot ga imam jaz, lahko počnete kar želite?”

Odgovor, ki sem ga dobil nazaj je bil presunljiv celo zame:

“Prefuku te bom, ker si peder! Spoki!”  in začne tuliti ven iz avta “Odpeljite tega pedra stran od mene!”

Par mimoidočih je obstalo in poslušalo njegovo tuljenje, ko mi je vmes navrgel:

“Če ne bi bil tak peder, bi zdajle že lahko parkiral zadaj. Ker si pa peder, pa ne boš!”

Skočil je iz kombija in odbrzel k zadnjim vratom in iz njega začel jemati stvari. Ker se zavedam, da se na tak nivo ne morem spustiti, ker nimam niti najmanjše možnosti da bi lahko karkoli naredil, sem vzel telefon in slikal pogumnega voznika kombija z NM registrsko. V tistem se je sprostilo drugo parkirno mesto in sem videl, da mi ga redar varuje.

Vprašal sem redarja, kaj lahko storim, če ti nekdo grozi in mi je dejal, da lahko podam ovadbo na policijo. Ker to pomeni potem sodne obravnave in vse ostalo, sem se odločil, da preskočim ta del. Dovolj je slika in dovolj je objava – mogoče pa vseeno kdo prepozna tega gospoda, ki je tako pogumen in ki lahko grozi vsakomur.

Sam sem bil kasneje, še par minut precej pretresen, saj nisem navajen, da obstajajo dejansko takšni ljudje, ki bi te prefukali in ki te ozmerjajo s pedrom. Nisem nasilen in ne verjamem, da se karkoli lahko reši z nasiljem. Če bi mi rekel, da se mu pač mudi, bi razumel. Ampak njegov napad ni bil najboljša obramba. In grožnje s tem, da me bo nekdo prefukal, mi res niso všeč!

p.s.: mogoče pa je z besedo “prefuku” mislil kaj drugega, pa samo jaz nisem razumel?

prefukutebom

15 Responses to Prefuku te bom, ker si peder

 1. Tomaz pravi:

  Moze seljak iz sela, al ne moze selo iz seljaka…. Pa se NM tablica na kombiju pove, da je pripadnik kaksnih zagorelih manjsin, ki jim je vse dovoljeno… Bi uporabil ime zanje, vendar jim vsakic ugaja drugo pa ne vem kako so danes razpolozeni, pa sa ne izpadem kot Jelincic na koncu…

  • Tadej pravi:

   Daj poglej si dobro fotko, pa še enkrat premisli, če gre res za “pripadnika kaksnih zagorelih manjsin” (tip je bolj kot ne blond oz. vsaj zelo svetlo rjavolas in nič kaj zagorel).

 2. Janez N. pravi:

  Stric je legenda, odgovor na ““Oprostite, ampak na tole parkirno mesto sem jaz čakal! Se vam zdi vaše početje ok?”” je sicer malo čuden, jaz ponavadi na take pametne komentarje odgovorim z “ASFadwdqwdqwvewfeqwqwerewgg” in izbuljim oči. Do sedaj je to vedno ustavilo konverzacijo in pomirilo drekača.

 3. maja pravi:

  Tole bo bolj Trebnje, ker je trebanjski grb. Ampak, ja tud take mamo, neandertalce.

 4. S pravi:

  Eh ne sekiraj se, še večji norci so na cestah in sposobni tudi fizično obračunati predvsem ko vidijo da je nasprotnik šibkejši oz. se je ustrašil provokacij. Je pa to zguba energije in časa, ker se ti potem še kakšen dan ali dva “sanja” o dogodku ;)

  Po mojem se je tale brihtol naučil od drugih in videl da lahko pride do določenih stvari (recimo parkirno mesto) s provokacijo ter žaljenjem. Če je to ta provokator ki jemlje ven eno škatlo potem bi ga lahko mirno poslal v tri krasne ter stopil iz avta. Najbolje pa se je obesiti na provokativno besedo “peder”, ker te je žalil ter mu par kontra argumentiranih povedati.
  Večina norcev ni norcev temveč provokatorjev, če naletijo na norca se hitro spokajo v svoj brlog (vsak je lahko nor v določenem trenutku).

  Mimogrede, če se ne motim je za žaljenje na javnem mestu kazen 230€. To bi moral dobiti tale pametnjakovič takoj na mestu.

 5. hh pravi:

  Umiri se stari.

  • S pravi:

   hh ja nekaj takšnega sem tudi sam bral… Izjavil je “umiri se stari” ter dobil 230€ kazen zaradi žaljenja; medtem ko je oseba za fizično obračunavanje dobila 320

 6. Tadej pravi:

  Te čisto razumem Roni (ko si napisal, da si bil par minut pretresen), ne samo “pretresen”, meni osebno bi tak dogodek lahko ornk pokvaril tisti dan (in morda še kakšnega po njem, ko bi se spomninjal “incidenta”, se spraševal ali ne bi moral mogoče drugače odreagirati itd.), skratka ker nisi nasilen & prostak se počutiš ponižanega & nemočnega zaradi nekega “neandertalca”, na katerega si čisto slučajno naletel, Pač, enako kot ti a priori *ne maram nasilja*, oz. tudi če pustimo nasilje (do katerega na srečo ni prišlo), enako me pretresejo taki in podobni dogodki (odzivi ljudi v nekih določenih okoliščinah; mesto, gužva, sploh če je kakšna prireditev, “žurka”, koncert, proslava…), in če/ko letijo osebno name, pa tudi če vidim, da se nekomu X nekaj takega zgodi. Zoprna izkušnja, ni kaj! :((

 7. oo pravi:

  Pozdravljeni,
  se popolnoma strinjam, da so kakšni ljudje tako primitivni, da ti lahko pokvarijo dan. In tudi meni se je že zgodila podobna parking štorija, celo večkrat.
  Mi je pa v tem postu zanimivo nekaj drugega. Zakaj si omenil avtomobil pred tabo z oznako avtomobila? Na začetku ti da misliti, da post namiguje na to, da je spet nek BMWjčan naredil še eno tipično BMWjsko glupost.
  Zanimivo mi je zato, ker je bila ravno par dni nazaj novica, da sta se dva osebna avtomobila zaletela, ker je en avtomobil izgubil oblast nad vozilom, in se zaletel v po predpisih vozeč avtomobil, v katerem se je vozila mati s tremi otroki. V tem primeru ni bilo omenjene znamke vozila. Ampak vedno, kadarkoli je v nesreči udeleženo vozilo znamke BMW, je to izrecno napisano, celo za kateri model BMWja je šlo. Zanimivo mi je, kako se ljudje radi obregnejo točno ob BMWje. Sprašujem se, ali je to le v sloveniji, ali je tako tudi drugod. In tudi, zakaj je tako. Na cesti videvamo raznorazne primitivce, srečujemo jih vsak dan, v vseh mogočih avtomobilih. Zato mi je zelo zanimivo, ker če se incident zgodi kjerkoli okrog BMWja, je to izrecno poudarjeno.
  Tako kot mi ni všeč to (pa nimam avtomobila, da nebi sedaj kdo želel na kaj namigovati), mi tudi ni všeč, kako so komentatorji z neandertalcom ožigosali voznika kombija, ker ima novomeško tablico. Se strinjam, da je kreten, ampak kreten bi bil ne glede na to, katero tablico bi imel na kombiju, a ni tako? Če bi imel ljubljansko, bi bil prepotenten zahojen ljubljančan, sedaj je neandertalec, če bi imel CE, bi bil divjak s province in tako dalje.
  Ne obtožujem, le razmišljam…

 8. Tadej pravi:

  Samo kar se mene in mojega komentarja tiče; jaz modela nisem označil za neandertalca *glede na reg. tablico*, NIKAKOR, tak človek je zame neandertalec ZARADI SVOJEGA obnašanja (lahko iz Ljubljane, Maribora, Kopra… je čisto vseeno!) in ne zaradi reg. tablic (regije, v kateri živi).

 9. Hangar pravi:

  Ne odobravam njegove reakcije na tvojo ‘provokacijo’ – sit lačnega ne razume; poskusi se postaviti v njegovo kožo! – glede na kombi, s katerim se prevaža se ni rodil z zlato žlico v riti (hvala oči, hvala mami!), kvečjemu ima od sedenja zlato žilo – nima kabria, da bi dvignil steho, verjetno je cel dan razvažal škatle po vročini; lahko mu grozi odpoved, lahko se mu žena kurba, ne more na čisto Jadransko morje, ni bil na Sotočju, nima časa, da bi šel mljaskati jebeno hrano Kuće Franko itd – če bi bil ti ta pravi levičar, kot se rad često deklariraš, bi ga spustil naprej, bi malo počakal in mu ne bi ‘sral’ in še bolj cefral živce – govorim na pamet – ni pa rečeno, da ni pametno;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.