V Sloveniji je povsem preprosto diskreditirati človeka, dasiravno mu ni dokazano ničesar. Namreč, če imaš dobro naoljen ustroj, kot ga imajo nekatere parlamentarne stranke, potem je vse skupaj precej preprosto. Govorim o zadnjem primeru, ko je pred parimi dnevi prišla “v javnost” informacija, da je Roman Leljak – publicist, ki je zaslužil za Lamborghinija pred mnogo leti s prodajo knjige Črne bukve (ki je naperjena proti partizanstvu in komunizmu), našel dokumente ki Janeza Zemljariča obtožujejo da je stal za umorom Hrvata Nikice Martinovića in izginotjem Stjepana Crnogorca. Da tega, da je taista oseba, Roman Leljak, tisti podjetnik, ki se ga precej Slovencev spominja iz obdobja, ko je bil podjetnik in je pobral velike količine denarja, ne bom niti omenjal.

Kako poteka recept za diskreditacijo?

 • nekdo najde nek dokument, ki ga ne predstavi javnosti, ampak javnost obvesti o tem dokumentu – nepomembno ali je ponarejen ali pristen (spomnimo se primera ponarejenih dokumentov o ex predsedniku Danilu Türku, da je bil obveščen o atentatu v Velikovcu, ki ga je sproducirala SDS)
 • mediji, predvsem tisti, ki so na “pravi” strani, začnejo z dejavnostjo – obveščanje, diskreditiranje, predvsem vse na podlagi uporabe – naj bi, po poročanju,..
 • v javnost, ekskluzivno, pride dokument, ki je obtožujoč za eno stran – našel se je slučajno in tv ekipa, ki predstavlja to informacijo ima napeljano celotno zgodbo z kompetentnimi sogovorniki – v tem primeru Matej Hlebš, Roman Leljak in zgodovinar iz avstrije, ki izjavi, da je dokument definitivno zanimiv za preiskovalce
 • začne se ofenziva na družbenih omrežjih, kjer vojske trolov (brez imenov in priimkov) reagirajo na vsako omembo Leljaka in se mu postavijo v bran
 • na spletnem mestu politične stranke se napišeta vsaj dva prispevka o UDBI in njihovih načinih funkcioniranja
 • ker se je stvar že začela valiti, je sedaj treba reagirati tudi v politični stranki, ki mora začeti svojo ofenzivo – nujna seja parlamentarne komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti bo že danes – to, da jo vodi Eva Irgl je zgolj naključje
 • Janez Zemljarič se obravnava, kot da je kriv, čeprav mu ni bilo še nič dokazano – ampak tega smo že navajeni in vedno znova priča enakim postopkom, ki se jih poslužujejo nekateri

Ali je Janez Zemljarič kriv ali ne, bodo dokazali za to pristojni organi. Za nekatere je to povsem nepomembna informacija, saj če mediji napišejo, da je kriv, potem velja, da je kriv. Če stranka reče, da je kriv, potem je kriv. Ni kritične distance do takšnih stvari, ampak je vse zgolj bazirano na špekulacijah.

Mediji se sploh več ne zavedajo, da so samo orodje nekaterih, da v javnost plasirajo informacije – v tako kratkem času ne bi mogli niti preveriti ali gre za resnične dokumente ali pa samo za poskus diskreditacije, kot smo že dolgo časa navajeni. No, smešno se mi zdi, ker je bil taisti Matej Hlebš tudi eden izmed glavnih protagonistov akcije proti Ultri, kjer je šlo za prav tako ponarejene inicialne dokumente.

Še bolj smešno pri vsem tem je, da se bomo spet začeli deliti na naše in vaše – v teh časih tega dejansko ne potrebujemo. In če je Roman Leljak ravno v tem času odkril te dokumente, potem je verjetno vprašanje, zakaj se je to zgodilo ravno sedaj. Ampak to bomo videli v zelo kratkem času.

sds

14 Responses to Recept za diskreditacijo – Roman Leljak in Janez Zemljarič

 1. C pravi:

  Oh, a ni to preveč optimističen pogled – da se v medijih ne zavedajo, kako jih zlorabljajo v določene namene? Se bojim, da stvari potekajo precej načrtno tudi na strani določenih medijev in izredno probleamtično se mi zdi, da jih – tako vesoljna Slovenija kot ostali mediji – še vedno resno obravnavajo…

 2. Anonimno pravi:

  Aha, komunisti so v ogenj poslali svojega jurišnika, torej don Giovanni definitvno ni čist kot solza…

 3. jin pravi:

  SDS in njihovi mediji delujejo tako, kot obtožujejo svoje nasprotnike. najprej diskreditacija, potem likvidacija (politična). Resnica nima nič s tem, politična preračunljivost vse.

  • Vegan pravi:

   Kučanovo paradigmo hočeš prilepiti stranki SDS.
   To so besede oziroma moto tvojega “omiljenega” murgeljčana: Najprej diskreditacija, nato likvidacija, če je potrebno tudi fizična.
   Očitno, da je bilo potrebe po fizični likvidaciji političnih nasprotnikov kar precej.
   Ja, kliči Zemljariča za umor.

 4. joco pravi:

  Edina transparentna stvar pri SDS je propaganda. Vse je by-the-book.

 5. Spletni Alien pravi:

  Mogoče ima SDS res svoje načine obveščanja javnosti kar je povsem legitimno.
  A vseeno se mi zdi bolj pomembno vprašanje ali sedaj velecenjeni bloger ščiti morilce?

  Odgovor DA,

 6. roman lopov pravi:

  Da, da Roman Leljak, baraba, goljuf, do konczivljenja robijaaaaaaaaaaaa

 7. Anonimno pravi:

  “Ali je Janez Zemljarič kriv ali ne, bodo dokazali za to pristojni organi” pravi gospod Kordis.

  Ali res? Ali se tule gospod Kordis nekoliko dela slepega? Dokumenti o teroristicnih akcijah in umorih slovenske udbe so bili (in nekaj jih je se) v arhivih ze zadnjih stirideset let. O teh kriminalnih dejanjih se govori ze stirideset let. “Pristojni organi” stirideset let niso storili nicesar. Zakaj ne, bi moralo biti prvo vprasanje vsakega razmusljujocega cloveka, ne pa, kdo in kako je dokumente spravil v javnost.

  Zadnjih dvajset let videvamo isto tehniko medijske manipulacije: “ponizani in razzaljeni” javnost opozorijo na kriminal, mediji pa zgodbo obrnejo in podlo zmerjajo tiste, ki na kriminal opozarjajo. Po dvajsetih letih pa si ti isti mediji celo drznijo zmerjati “ponizane in razzaljene”, da so krivi za vso korupcijo v drzavi.

  • Anonimnež pravi:

   A veš koiliko je bilo umorov in terorističnih akcij v Karantaniji. To bi že tudi bil čas, da nekdo razišče.

 8. markofin pravi:

  ..knjigo Spasića Aleksandra preberite, to je bil visoki uradnik državne varnosti, brez sramu pove kaj so delali vsi iz vsake republike od CKja, državne varnosti, poimensko navaja, akcije kdo jih je odobraval, kako so Tita po trije člani obveščali brez zapisnikov in snemanja in naprej predsednike po Titovi smrti in koliko so jih pospravili.

  Samo v Sloveniji se to ni dogajalo, to pravijo naši sivi eminentneži, zopet prekrivanja, zamolčanost in parlamentarci kova Potrata in ostali gobcači navijajo kako je to nepotrebno, da tega nemoremo govoriti, da ni dokazov, da se s tem naj ukvarjajo zgodovinarji in podobne bedarije, da parlamentarne komisije ne vodijo nikamor.

  Res je ,ko je ogrožena rdeča falanga in sicer od osvoboditve naprej ,ko je je noro brez zadrškov pobijala na desetine ljudi na uro, tako so hiteli.
  In mislili so, da so vse prestrašili za vedno, da nebo nikdar nikoli o tem spregovoril.

  No, če to prenesem na sedanji čas, vidim, da je polkovnik imel dober občutek, da se bo to enkrat zgodilo, sedaj je panika med komunajzarji-morilci, prišel bo kelner,ki jim bo iztavil račun za pobite.
  Vendar nekaj je pri tem, nobeden ne bo nobenega obesil niti pokončal s krampom ali strelom v tilnik, saj smo civiliziran narod…

 9. LAŽNIVI LELJAK pravi:

  Res neverjetno kdo je vse danes zgodovinar in raziskovalec??? Pa kdo bo takšnemu človeku ki še na sodišču laže in goljufa kaj verjel? A je mogoče, da se nekdo s takšnimi lažmi spravlja nad Slovenijo, ki je takrat še sploh ni bilo? Zakaj ne gredo ti raziskovalci v Beograd, kjer je bila glavna komanda in se tam šopirijo! A je mogoče, da lahko vsak nekoga obdolži da je ubijalec!
  Iz nekaj vrstic svojih svinjarij, ki jih je Leljak počel na sojenju sami lahko presodite kaj je na stvari!

  “Včeraj je pred sodni senat, ki mu predseduje sodnica Tanja Rot, ponovno stopil oškodovanec Rado Vujinovič (Leljak mu dolguje 6,8 milijona tolarjev). Obtoženi je sodišču dostavil dokumentacijo, v kateri je tudi blagajniški izpisek z Vujinovičevim podpisom, iz katerega je razvidno, da mu je Avto Ideal izplačal pet milijonov tolarjev. “Ta papir sem podpisal, ko so me povabili v firmo in mi rekli, da se bo moja terjatev iz tolarjev prevrednotila v nemške marke,” se je spominjal upokojenec. “Leljak mi namreč nikoli ni vrnil mojega denarja. Niti tolarja nisem dobil!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.