Vans je podjetje, ki izdeluje “skejterske” čevlje, oblačila in dodatke, sponzorira cel kup ekstremnih športnikov, sofinancira koncerte. Je brand, ki mu mladi zaupajo in ki zna vračati mladim. Podjetje Vans je nastalo že leta 1966 in sam se spomnim svojih prvih Vans čevljev, Original Classic Authentic, ki sem si jih kupil pred 22 leti. Takrat so bile sicer moderne All Starke različnih barv, vendar sem takrat našel Vansice in jih dolgo časa nosil – za razliko od Chuck Taylorja, se Vans čevlji niso in niso uničili. Kasneje sem imel še par različnih modelov njihovih športnih čevljev, potem dolgo časa nič. Očitno bo spet čas, da si omislim kakšne “old skool” Vans čevlje.

Vans je bil tudi tisti, ki je v okviru Vans Warp Toura leta 1998 v Ljubljano pripeljal skupine Bad Religion, CIV, Cherry Poppin’ Daddies, Die Toten Hosen, H-Block X, Lagwagon, MXPX, No Use For A Name, Pitchshifter, Smooths, Specials, Unwritten Law.

Spodaj pa je serija dokumentarnih filmov iz cikla #livingofthewall, ki prikazuje različne mlade ljudi in njihove “hobije”. Definitivno vredno ogleda!

vans