Zmagovalka šova SIT je Jana Šušteršič - Slovenija ima talent Zmagovalka šova SIT je Jana Šušteršič - Slovenija ima talent

Jana Šušteršič – zmagovalka šova SIT – Slovenija ima talent

Zmagovalka šova SIT je Jana Šušteršič. Končala se je še ena sezona šova SIT – Slovenija ima talent 2014, kjer se je v finalni oddaji med seboj pomerilo 10 finalistov: Maša in Laura, Alenka Vozlič, Adrijana Kamnik, Barbara in Klemen, Anej Piletič, F&B Acrobatic, Stiven Rahman, iON, Blue Man in Jana Šušterčič. Med vsemi je največ glasov dobila Jana Šušteršič in postala zmagovalka šova.

Glede nje sem bil prepričan, da bo zmagala že od njenega prvega nastopa. Jana je šolana pevka, predvsem pa zna narediti vtis pred kamerami, kar se vidi tudi iz posnetkov, ki so objavljeni na YouTubeu – definitivno je kilometrina pomembna pri takšnih nastopih.

Ko sem videl njen prvi nastop, sem tvitnil, da je ona zame že zmagovalka. Podobno se je zgodilo pri Lini Kuduzovič, ko sem jo prvič videl na odru in tudi za Jano sem zapisal – Finalisti Slovenija ima talent 2014 – bo zmagovalka Jana Šušteršič? In da, postala je zmagovalka in verjetno bomo o njej slišali, ali prebrali več, kot pa smo o Lini Kuduzovič. Ogranizatorji pa naj premislijo o starostni meji, ki bi bila potrebna za prijavo na tak šov v prihodnosti?!

Zmagovalka šova SIT je Jana Šušteršič - Slovenija ima talent
Zmagovalka šova SIT je Jana Šušteršič – Slovenija ima talent

V Sloveniji je bilo v zadnjih nekaj letih precej resničnostnih šovov: Slovenija ima talent, Bar, Big Brother, Kmetija, Gostilna išče šefa, X Factor, Survivor, Misija Evrovizija… In verjetno sem jih pozabil našteti še cel kup. Retorično vprašanje – kje so zmagovalci resničnostnih šovov?

Ali se spomnite Line Kuduzovič? Kaj pa Julije Kramar? Veste kdo je raper Naske? Ja, to je par zmagovalcev resničnostnih šovov – ne sprašujte me, v katerih je kdo nastopil, ker dejansko ne vem. Če pa me vprašate, zakaj to vem – ker sem na blogu pisal o tem takrat, ko so se šovi dogajali in tako imam zabeležene stvari. Povsem nepomembne, vendar pomembne v tem trenutku, ko ugotavljam, da v Sloveniji nihče od zmagovalcev resničnostnih šovov ni izkoristil svojih pet minut slave. In tako je tudi s samimi zvezdami, ki bi lahko iz tega nastale.

In če ne veste kdo so zmagovalci resničnostnih šovov in kje so sedaj, se lahko mogoče vprašate drugače – se spomnite, koliko denarja ste namenili za glasovanje za njih, ali pa za svoje idole? Če niste niti centa, potem dobrodošli v mojem svetu. Če ste, potem se vprašajte, ali je bilo vredno?!

  1. A nisi enkrat razmišljal, da šolani talenti ne bi smeli tekmovat na takem šovu? Meni se zdi, da bi morali tudi o tem razmislit na popu…

Komentarji so zaprti.