Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge – pred parimi minutami je Samsung na sejmu MWC 2015 predstavil dva nova modela, “ki na novo definirata pojem pametni telefon”. Galaxy S6 in Galaxy S6 edge dvigujeta standarde oblikovanja, izdelave in zmogljivosti ter sta izid brezhibnega spoja vrhunskih materialov in najnaprednejše tehnologije, ki jo je Samsung kdaj ponudil uporabnikom.

Spodnji tekst in fotografije so del sporočila za javnost, kajti sam verjetno ne bom nikoli uporabljal Samsungovih telefonov – nič nimam proti njim, ampak sem pa pristaš Apple naprav. In da bom malce uravnotežil vse skupaj, je tole spodaj tekst o obeh telefonih!

Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge

Lepota sreča funkcionalnost

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki sta precizno oblikovana iz kovine in stekla, predstavljata uspešen spoj vrhunskega oblikovanja in izredne funkcionalnosti telefona. Galaxy S6 edge navdušuje z unikatnim in izjemnim izgledom, ki obenem omogoča trden oprijem in realistično izkušnjo gledanja na revolucionarno oblikovanem zaslonu, ki je – kot prvi na svetu – ukrivljen na obeh straneh. Stekleno ohišje je narejeno iz Corning® Gorilla Glass® 4, ki velja za najbolj trpežno steklo na svetu. Telefona bosta na voljo v več odtenkih bisernih barv, ki na naravni svetlobi odsevajo edinstveno vizualno teksturo. Na izbiro bodo ohišja v biserno beli, safirno črni, platinasto zlati, topaz modri ali smaragdno zeleni barvi.

Revolucionarni pristop k oblikovanju in brezkompromisen nadzor kakovosti zagotavljata brezčasno eleganco Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki zasluženo izstopata iz trenutne ponudbe mobilnih naprav na trgu. Vrhunskemu videzu novih modelov sledi tudi vrhunsko delovanje po zaslugi naprednejšega in lažjega vmesnika, ki bistveno pripomore k uporabnosti in funkcionalnosti aparata. Na novo definirana in vsestransko optimizirana je tudi uporabniška izkušnja s poenostavljenimi aplikacijami ter bolj intuitivnim dostopom do storitev in nastavitev.

Žive podobe z odzivno in ostro kamero

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge se ponašata z neverjetno realistično, jasno in hitro odzivno sprednjo in zadnjo kamero. Leča z goriščno razdaljo F1.9 in visokoresolucijski senzorji na tako sprednji (z resolucijo 5 MP) kot zadnji kameri (z resolucijo 16 MP) omogočajo zajem fotografij vrhunske kvalitete, tudi v temi. Kameri se ponašata z avtomatsko funkcijo HDR, pametno tehnologijo za optično stabilizacijo (Smart OIS) ter IR zaznavanjem White Balance, ki omogočajo najnaprednejše in ostre rešitve za delovanje kamere v različnih svetlobnih pogojih. Navdušuje tudi funkcija “Quick Launch’’ za hiter in direkten dostop do kamere na katerem koli zaslonu – z dvojnim klikom na tipko ”home key” se do kamere dostopi v le 0,7 sekundah! Tako bodo uporabniki s pomočjo naprednih funkcij kamere v brezkompromisni kvaliteti kjerkoli in kadarkoli zajeli svoje najpomembnejše in osebne trenutke.

Napajanje – super hitro in brez kablov

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge tudi na področju univerzalnega brezžičnega napajanja dvigujeta standarde za celotno industrijo, saj imata vgrajeno brezžično tehnologijo, ki podpira WPC in PMA standard brezžičnega napajanja. Ta omogoča delovanje na katerikoli brezžični podlagi, ki podpira omenjena standarda. Napravi odlikuje tudi zmožnost izjemno hitrega žičnega napajanja, saj je čas polnjenja baterije skoraj 1,5-krat hitrejši kot pri predhodniku Galaxy S5 in že zgolj 10 minut napajanja zadostuje za približno 4 ure uporabe telefona.*

Vrhunska jedrna tehnologija

Izredno tanka (6,8 mm/7,0 mm edge) in lahka (138 g/132 g edge) modela Galaxy S6 in Galaxy S6 edge poganja najnovejša in najbolj napredna jedrna Samsung tehnologija, ki je trenutno na voljo. Kot prva na svetu imata nova člana Samsungove galaksije 14nm mobilni procesor z 64 bitno platformo, nov LPDDR spominski sistem in 2.0 UFS flash spomin, ki zagotavljajo še boljšo zmogljivost, hitrejšo spominsko hitrost ter manjšo porabo energije. Codec, ki temelji na strojni opremi 1440P/VP9, pa uporabnikom omogoča brezskrbno uživanje in manjšo porabo energije ob predvajanju video posnetkov v visoki resoluciji. Poleg tega 5.1-inčni AMOLED zaslon v Quad HD Super resoluciji prinaša najboljšo gostoto pik v višini 577 ppi, zaradi svetlejšega prikaza vsebin na zaslonu (600 cd/mm) pa je izboljšana tudi zunanja vidljivost in tako še izdatno zagotovljena brezkompromisno uspešna uporabniška izkušnjo kjerkoli in kadarkoli.

Preprosto in zavarovano mobilno plačevanje

Samsung Pay, nov plačilni sistem, ki bo preprost za uporabo in kompatibilen z več lokacijami kot katerakoli druga konkurenčna storitev z zgolj eno aplikacijo, bo prednaložen na Galaxy S6 in Galaxy S6 edge, ki bosta v ZDA na voljo od druge polovice leta 2015 dalje. Samsung KNOX, funkcija skeniranja prstnih odtisov in napredna tokenizacija bodo pripomogli k še večji varnosti Samsung Pay. Ta združuje tudi prednosti brezstične tehnologije NFC (Near Field Communication) in MST (Magnetic Secure Transmission), ki omogočata interoperabilnost naprave, trgovca in izdajatelja kartice.

Izboljšana varnost

Za varnost Galaxy S6 in Galaxy S6 edge bo skrbel nadgrajen Samsung KNOX, »end-to-end« varnostna mobilna platforma, ki zagotavlja obrambo in varovanje pred potencialnimi zlonamernimi napadi v realnem času. Oba aparata sta primerna za tudi takojšnji podjetni sprejem, saj samodejni zagon sedaj še izboljšanih vodilnih rešitev MDM in KNOX omogoča poenostavljeno in izboljšano upravljanje z mobilno napravo.

Za dodatno varnost bo poskrbela še rešitev Find My Mobile, ki zavaruje napravo v primeru izgube, saj zaščiti osebne podatke z vrsto različnih ukrepov, kot je npr. “reaktivacijska ključavnica” z možnostjo upravljanja na daljavo. Optimiziran skener prstnih odtisov omogoča tudi hitro preverjanje pristnosti ter zaščito šifriranih podatkov v zavarovanem pomnilniku.

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge bosta po celem svetu na voljo od 10. aprila 2015 dalje. Pametna telefona z opcijo pomnilnika v velikosti 32, 64 ali 128 GB, bosta na voljo v biserno belo, safirno črni, platinasto zlato, topaz modri (samo Galaxy S6) in smaragdno zeleni barvi (le Galaxy S6 edge).

Samsung Pay

Storitev Samsung Pay potrošnikom omogoča varne transakcije mobilnih plačevanj na skoraj vseh trgovskih lokacijah. Mobilne denarnice so bile do današnjega dne med trgovci, ki uporabljajo klasične plačilne terminale, slabo sprejete. Potrošniki bodo sedaj s storitvijo Samsung Pay in svojih mobilnih naprav enostavno plačevali na POS terminalih. Da bi to dosegli, Samsung združuje brezstično tehnologijo (NFC) in novo patentirano tehnologijo, imenovano magnetno varno prenašanje (MST) ter tako trgovcem in potrošnikom omogoča še varnejša mobilna plačila.

Z namenom zagotovitve najboljše storitve na področju mobilnih plačil, Samsung sodeluje z velikimi plačilnimi mrežami, kot sta MasterCard in Visa. Poleg tega pa Samsung svoje napore vlaga v širitev partnerskega ekosistema za storitev Samsung Pay in vodilnimi finančnimi globalnimi partnerji, vključno z American Express, Banko Amerike, Citi, JP Morgan Chase in U.S. Bank – vse z namenom zagotavljanja večje prilagodljivosti, dostopnosti in možnosti izbire za potrošnike, medtem ko omogoča enostavno in varno plačilno izkušnjo.

Izvrstna pokritost

Samsung Pay ima veliko možnosti, da postane del 30 milijonov trgovinskih lokacij po vsem svetu in tako postane edina rešitev za mobilna plačila, ki je globalno razširjena. Samsung to zmogljivost zagotavlja z razporeditvijo revolucionarne tehnologije, imenovane magnetno varno prenašanje (MST). Potrošniki Samsung Pay lahko uporabijo v trgovinah, ne glede na to, ali terminali podpirajo brezstično tehnologijo (NFC) ali imajo plačilne terminale.

Dodatno, tehnologija MST storitvi Samsung Pay, s sodelovanjem s številnimi partnerji, kot sta Synchrony Financial in First Data Corporation, zagotavlja podporo zasebnim plačilnim karticam trgovcev (PLCC). Partnerstvo s trgovci, vključno z bankami in velikimi plačilnimi mrežami potrošnikom prinaša možnost izbire pri številih plačilnih karticah in storitev Samsung Pay postavlja v vlogo resnično univerzalne rešitve za mobilna plačila.

Margaret Keane, predsednica in CEO družbe Synchrony Financial, največjega ponudnika zasebnih plačilnih kartic trgovcev v ZDA je dodala: “To je pomembna novica za naše stranke, ki do svojih kartic lahko dostopajo z uporabo storitve Samsung Pay in odlična novica za naše trgovce na drobno, ki jim ne bo potrebno posodabljati POS terminalov. Veselimo se sodelovanja s Samsungom in ostalimi partnerji, s katerimi bomo več kot 60 milijonom aktivnih računov zagotovili varna mobilna plačila.”

Enostavno in hitro

Samsung Pay potrošnikom prinaša številne prednosti – od enostavne aplikacije do odlične uporabniške izkušnje. S storitvijo Samsung Pay bodo potrošniki lahko izkoriščali vse prednosti enostavne aplikacije, ki je preprosta za uporabo in zagotavlja pozitivno uporabniško izkušnjo. Za dodajanje kartice bo namreč potrebnih le nekaj preprostih korakov. Ko bo kartica dodana, bo uporabnik s preprostim potegom zagnal aplikacijo Samsung Pay, izbral želeno plačilno kartico ter s prstnim odtisom potrdil plačilo. Za zaključek hitrega, varnega in preprostega nakupa bo potreben le še dotik z aparatom po POS terminalu.

Varno in zasebno

Samsung je predan vzdrževanju najvišjih standardov varnosti in varovanju uporabnikove zasebnosti. Storitev Samsung Pay, ki na napravi uporabnika ne shranjuje informacij o osebnem računu, se ponaša s številnimi varnostnimi rešitvami, po zaslugi katerih je storitev Samsung Pay celo bolj varna kot plačevanje s kartico. V kombinaciji s tokenizacijo (v izogib prevari ali goljufiji se namesto občutljive kartice s podatki uporabljajo unikatni, zavarovani tokeni oz. žetoni), bo plačilni sistem Samsung Pay zagotovil varno mobilno plačevanje po celem svetu.

Varnost Samsungove storitve za mobilna plačila je okrepljena tudi po zaslugi sočasnega delovanja Samsungove mobilne varnostne platforme (Samsung KNOX) in ARM TrustZone®, ki transakcijske informacije s skupnimi močmi zavarujeta pred goljufijami in podatkovnimi napadi. Tudi v primeru izgube telefona se uporabnik lahko zanese na Samsungovo rešitev, tj. storitev Find My Mobilie, s katero lahko poišče, zaklene in celo zbriše vse podatke z oddaljenega aparata in tako poskrbi, da varnost podatkov Samsung Pay ostane nedotaknjena.

Samsung Pay bo v ZDA in Koreji na voljo že poleti 2015, kasneje sledi še vstop na tuje trge po svetu. Na evropski in kitajski trg pride istočasno kot Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge.

Foto2_Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge
Foto4_Galaxy S6
Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge
Foto 3_Galaxy S6
Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge
Foto1_Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 edge