Družba Samsung Electronics je uradno najavila prihod Galaxy Tab S2, najnovejše pridobitve v seriji tabličnih računalnikov Galaxy. Model Tab S2 prinaša še bolj impresivno mobilno izkušnjo, saj se, tako kot ostali modeli v seriji Galaxy, ponaša z vrhunskim Super AMOLED zaslonom za še prijetnejše prebiranje in gledanje digitalnih vsebin.

Vrhunski zaslon je pika na i elegantnega dizajna Tab S2 z najtanjšim in najlažjim kovinskim okvirjem na trgu tablic, ki bo pritegnil marsikateri pogled! Prepričal bo tudi z brezkompromisno zmogljivostjo, saj ponuja še večjo izbiro funkcij, ki bodo pripomogle k maksimalni produktivnosti in večopravilnosti slehernega uporabnika.

“Tablični računalnik Galaxy Tab S2 je več kot le naša najtanjša in najlažja tablica teh velikosti doslej! Uporabnikom bo omogočil še hiter in preprost dostop do obilice raznolikih funkcij za še bolj optimalno izkušnjo gledanja in produktivnost,” je poudaril JK Shin, generalni direktor IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung. “Prepričani smo, da je tablica Samsung Galaxy Tab S2 popolna naprava za številne uporabnike, saj se zlahka prenaša in uporablja kjerkoli, navduši pa seveda tudi njen videz.”

Optimiziran Super AMOLED zaslon za najboljšo možno sliko

Galaxy Tab S2, ki meri zgolj 5,6 mm in tehta le 389 gramov (velja za 9.7” model) oziroma 265 gramov (8.0” model), odlikuje vrhunski Super AMOLED zaslon, ki je popoln za spremljanje različnih digitalnih vsebin. Optimizirano zaslonsko razmerje namreč omogoča prijetno, udobno in hitro odzivno prebiranje tako dnevnih novic, e-revij kot tudi listanje e-knjig ter raziskovanje spletnih strani in novičnikov brez nadležnega pomikanja z miško, kar bo navdušilo marsikaterega navdušenega bralca.

Za optimalno izkušnjo branja na tabličnem računalniku poskrbi Super AMOLED zaslon z globljimi kontrasti in še bolj natančnim prikazovanjem slikovnih detajlov, saj zaslon realistično predvaja kar 94 % vseh naravnih odtenkov (po barvnem standardu Adobe RGB). Uporabniki bodo tako lahko uživali v brskanju galerij slik živih barv ali izbirali med realistično prikazanimi izdelki v spletnih trgovinah.

Najnovejša pridobitev v seriji tabličnih računalnikih Galaxy je tudi odraz nenehnega razvoja in zagotavljanja najboljšega na področju zaslonske tehnologije, saj Galaxy Tab S2 prinaša še bolj svetlo in realistično sliko in s tem bolj prijetno izkušnjo gledanja: funkcija Adaptive Display poskrbi za avtomatsko prilagoditev gama žarkov, saturacijo in ostrino slike na podlagi odprte aplikacije, barvne temperature okolja ter prostorske svetlobe, medtem ko se v načinu branja avtomatsko prilagodi tudi svetlost ekrana, kar prepreči neprijetno naprezanje oči ob daljšem branju.

Vse zmogljivosti Galaxy Tab S2 so ‘zapakirane’ v najtanjši in najlažji kovinski okvir tabličnega računalnika na svetu, zato se Tab S2 z lahkoto prenaša okoli. Sodobno in elegantno oblikovan Galaxy Tab S2 je zato pravi odgovor za uporabo v različnih situacijah.

Ultimativna produktivnost in povezljivost po meri uporabnikov, ki so vedno na poti

Galaxy Tab S2 prinaša neprimerljivo stopnjo mobilnosti in zagotovo bo prepričal visoko produktivne uporabnike, ki stremijo k maksimalni učinkovitosti: Tab S2 bo v celoti programsko opremljen, prednaložene bo imel tudi programe Microsoft Office Solutions, ki bodo pripomogli k maksimalni produktivnosti, saj bo uporabnik lahko kar na poti urejal in ustvarjal dokumente ter jih tudi preprosto shranjeval v oblak prek storitve OneDrive (do 100 GB), ki mu bo zastonj na voljo za obdobje dveh let. Galaxy Tab S2 je združljiv tudi z napredno tipkovnico Book Cover, ki prinaša enako udobje kot standardna PC tipkovnica s to prednostjo, da ima vgrajeno še sledilno ploščico za delo na poti.

Poleg prednameščene zaščite pred škodljivimi virusi ima Tab S2 vgrajen še senzor prstnih odtisov, ki ponuja enostaven dostop s preprostim pritiskom na tipko Home Key. Za najbolj poenostavljeno možnost upravljanja naprave pa se uporabnik lahko zanese še na funkcijo Smart Manager, ki nastavitve naprave, kot sta polnost baterije in razpoložljivost pomnilnika, prikazuje avtomatsko in uporabniku še olajša učinkovito delo s tablico.

K večopravilnosti uporabnika Galaxy Tab S2 še dodatno pripomore možnost istočasnega gledanja in uporabe dveh aplikacij, s funkcijo Pop-Up Window pa bo mogoče preprosto navigiranje med več istočasno odprtimi aplikacijami.

Tablica Samsung Galaxy Tab S2 bo na prodaj z dvema opcijama povezljivosti in velikosti: na voljo bosta 9.7- in 8-palčna verzija z Wi-Fi ali Wi-Fi in LTE povezavo ter z notranjim pomnilnikom velikosti 32 ali 64 GB in kartico MicroSD kapacitete do 128 GB. Vsestransko funkcionalna in nesporno popolna za številne raznolike uporabnike pa bo tablica Galaxy Tab S2 na mednarodnem trgu na voljo od avgusta 2015 dalje.