Nikon je s popolnoma novim objektivom AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR, ki je Nikonov najpogosteje uporabljen profesionalni zoom objektiv, dopolnil ponudbo hitrih in zmogljivih zoom objektivov. Nikonovi inženirji so mu namenili najsodobnejšo tehnologijo za zmanjševanje tresljajev (VR), novo optično konstrukcijo in trpežnejšo zgradbo, tako da je novinec po prenovi še hitrejši, močnejši in stabilnejši.

Čeprav je trenutni objektiv z goriščno razdaljo 24-70 mm (predstavljen s fotoaparatom Nikon D3 leta 2007) še vedno zelo priljubljen, prenovljena različica zagotavlja povsem novo raven zmogljivosti. Nova optična zasnova tega objektiva Nikkor prvič vključuje asferični element iz ED-stekla, ki je bil razvit za odpravljanje kromatskih aberacij, saj zmanjšuje upadanje količine zabeležene svetlobe proti robovom slikovnih tipal in omogoča brezkompromisno ločljivost tudi ob robovih slike. Popolnoma novi sistem VR zmanjšuje posledice tresenja fotoaparata in omogoča fotografiranje s časi zaklopa, za do štiri stopnje daljšimi od priporočljivih. Izboljšana je tudi funkcija samodejnega ostrenja, saj je vgrajen Nikonov ekskluzivni tihi pogon Silent Wave Motor (SWM), ki je tokrat 1,5-krat hitrejši od pogona v predhodniku.Elektromagnetni mehanizem zaslonkeomogoča neprekinjene in natančnejše osvetlitve pri hitrih rafalnih posnetkih, kar zmanjšuje tveganje nenamernih poškodb in okvar, povezanih z mehanizmi mehanskih vzvodov za uravnavanje zaslonke.

Trpežen in zanesljiv

Nikonov novi objektiv z goriščno razdaljo 24-70 mm je pripravljen na vse obremenitve, ki jih prinaša dolgoletna vsakodnevna profesionalna uporaba. Optična zasnova vključuje kar 20 elementov v 16-ih skupinah in nanokristalno prevleko, Nikonovi inženirji pa so objektiv naredili še robustnejši. Objektiv je popolnoma odporen proti vsem vremenskim vplivom, saj fluorova prevleka na sprednji in zadnji leči objektiva aktivno odbija vodo, prah in umazanijo, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike. Prevleka omogoča tudi bolj enostavno čiščenje stekla brez poškodb površine.

Novi Novi AF-S Nikkor 24-70 mm f/2.8E ED VR bo na voljo od 27. avgusta po priporočeni ceni 2.499 evrov.

Nikon objektiv / AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR
Nikon objektiv / AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR