Družba Lenovo je danes predstavila novo ponudbo namiznih in prenosnih računalnikov, namenjenih majhnim in srednje velikim podjetjem. Opremljeni z najnovejšimi tehnologijami prenosniki ThinkPad E ter računalniki Lenovo S predstavljajo pravo poslovno eleganco. Podjetja si želijo višje učinkovitosti dela, sodelovanja zaposlenih in kar najmanj glavobolov, povezanih z IT-opremo. In prav to zagotavljajo novi Lenovo računalniki.

ThinkPad E – pravo ravnovesje v in zunaj pisarne

Zaupanja vredni in zanesljivi prenosniki ThinkPad E bodo na voljo z neodsevnimi zasloni velikosti 14 ali 15,6 palca. Poleg vrhunskih zmogljivosti bodo nudili še izjemno mobilnost ter odlično vrednost in vrsto poslovnih funkcij, kot so:

  • Opcijski bralnik prstnih odtisov, ki zagotavlja napredno zaščito dostopa do računalnika in prijavo v sistem ali aplikacije brez gesla, zgolj s prstnim odtisom.
  • Do devet ur avtonomije ob delovanju na baterijo.
  • Najnovejšo generacijo procesorjev Intel in AMD, ki nudijo do 10 odstotkov več računskih in do 30 odstotkov več grafičnih zmogljivosti.
  • Možnost uporabe namenske grafične kartice, do 16 GB pomnilnika in super hitrih pogonov SSD.
  • Nabor priključkov: tri USB 3.0, en HDMI in gigabitni Ethernet.

ThinkPad E560 je opremljen tudi s 3D-kamero s tehnologijo Intel RealSense, ki še dopolnjuje kreativnost uporabnika, saj omogoča neskončne možnosti novega ustvarjanja, rabi pa tudi v namen varne prijave v sistem s prepoznavanjem obraza uporabnika. Novi prenosniki ThinkPad E so tudi prijazneji do okolja, saj so združljivi s standardnoma Energy Star 6 in GreenGuard ter premorejo certifikat EPEAT Gold.

Lenovo podjetjem nudi vrsto odličnih garancijskih pogojev in podpore, s katerimi še bolje zaščitijo svojo naložbo, upravljajo s skupnimi stroški lastništva ter zmanjšajo količino glavobolov v IT-oddelku.

Cenovno zavedno računalništvo

Novi Lenovo namizni in prenosni poslovni računalniki poleg varnega in učinkovitega okolja prinašajo tudi izjemno vrednost za odštet denar. Opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel ali AMD ter pogoni SSD in grafičnimi karticami so pripravljeni za delo v vseh pogojih – tako v pisarni, trgovini, na recepciji itd.

Računalniki tipa vse-v-enem Lenovo S so na voljo z različnimi velikostmi zaslona (19,5, 21,5 ali 23 palcev), zasloni pa so lahko tudi občutljivi na dotik. Tako lahko izkoristijo številne novosti operacijskega sistema Windows 10. Prinašajo tudi napredne varnostne rešitve, kot sta Smart USB protection ter Lenovo Bluetooth Lock. Namizna računalnika Lenovo S200 ter S500 SFF sta idealna rešitev za uporabnike, ki si želijo klasičnih računalnikov z veliko možnosti nadgradenj. Čeprav je model S500 SFF kar 26 odstotkov manjši od povprečnega miniaturnega računalnika, je izredno vsestranski in nadgradljiv.

“Manjša podjetja in poslovneži si želijo mobilnost in varnosti ter računalnikov, ki bodo kos njihovim zahtevam. Poleg zmogljivosti v ospredje stopa tudi trajanje baterije, vsak uporabnik pa si želi tudi eleganten prenosnik. Novo generacijo smo oblikovali prav glede na potrebe uporabnikov v pisarnah, recepcijah, trgovini, kot je pri Lenovu že v navadi pa so prenosniki opremljeni z vrhunskimi varnostnimi rešitvami, spremlja pa jih tudi legendarna zanesljivost,” je povedal podpredsednik oddelka oblikovanja in marketinga v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

Prenosniki E460, E465, E560 in E565 ter računalniki Lenovo S200z, S400z, S405z, S500z, S200 Tower in S500 SFF bodo v Sloveniji naprodaj decembra letos, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.