Lenovo PHAB in Lenovo PHAB Plus / nove mere tablifonov

Lenovo PHAB Plus je lično oblikovan tablifon, optimiziran za enoročno upravljanje. Lenovo PHAB Plus cilja na milenijce in razrešuje dilemo pri izbiri dragih pametnih telefonov z velikimi zasloni ali manj zmogljivih tablic z najmanjšimi zasloni. Zaslon te naprave v diagonalo meri 6,8 palca, ne manjkajo niti hiter internet, celodnevna avtonomija in digitalna zabava.

“Današnja generacija tehnično zavednih milenijcev ni ostala spregledana. V Lenovu smo prepoznali priljubljenost osebnih naprav z večjimi zasloni in željo po ohranjanju enostavne prenosljivosti, ki ji tablice vedno niso kos. Novi PHAB Plus združuje uporabnost tablice s prenosljivostjo pametnega telefona. Za razliko od drugih tablifonov na trgu Lenovo PHAB Plus ponuja zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD) in je optimiziran za upravljanje z eno roko. Nadvse dostopna je tudi cena te naprave,” je povedal vodja oddelka tablic v Lenovu Jeff Meredith.

Kdaj ste nazadnje opravili klic s telefonom? Klicanje je na seznamu pogostosti rabe na pametnih telefonih uvrščeno relativno nizko, za brskanjem po spletu, spremljanjem družabnih omrežij, poslušanjem glasbe in igranjem iger. PHAB Plus je Lenovov odgovor v kategoriji t. i. tablifonov – v eni »kul« napravi združuje najboljše iz sveta pametnih telefonov in tablic. Tako kot pametni telefoni je tablifon zasnovan za stalno mobilno povezljivost, premore kar dve reži za kartice SIM in podpira hitra mobilna omreža 4G LTE. Z aplikacijami in vsebinami upravlja operacijski sistem Android 5.0.

Zajem fotografij in videa je zaupan dvema kamerama. Na hrbtni strani je kamera ločljivosti 13 milijonov pik, na prednji pa kamera ločljivosti 5 milijonov pik. Ta je opremljena s parom LED-bliskavic, ki zagotavljajo zajem naravnih barv v vseh svetlobnih pogojih, ljubiteljem selfijev pa pomaga funkcija Panorama Selfie. Poslovni in drugi uporabniki bodo navdušeni nad orodjem, ki zna sliko, posneto pod katerimkoli kotom, poravnati.

PHAB Plus je optimiziran za rabo z eno roko in primeren tako za levičarje kot desničarje. Ti zaslon naprave aktivirajo z dvojim hitrim dotikom, dolg pritisk zaslona sproži fotografiranje, tresenje naprave pa njen zaklep. Na klice se lahko odzovejo tudi z govornim ukazom. Tablifon ima vgrajeno baterijo kapacitete 3500 mAh, ki zagotavlja do 24 ur neprekinjenih pogovorov ter 20 ur stanja v pripravljenosti.

Na digitalno zabavo naravnan tablifon izkorišča prednost 6,8-palčnega zaslona z matriko IPS polne visoke ločljivosti (Full HD) za prikaz najrazličnejših vsebin. V 32 GB prostora za hrambo podatkov lahko uporabnik shrani ogromno fotografij, filmov ali iger.

PHAB Plus bo všeč tudi igričarjem. Osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 615 in dva gigabajta delovnega pomnilnika skrbita za odlične zmogljivosti in odzivnost tablifona.

Družina izdelkov Lenovo PHAB bo imela tudi vstopni model PHAB. Njegov zaslon visoke ločljivosti je nekoliko večji, meri 6,98 palca, zmogljivost baterije pa znaša 4250 mAh. Po zaslugi treh vgrajenih mikrofonov tablifon govorne ukaze prepozna v vseh položajih. Model PHAB prav tako poganja osemjedrni Qualcommov procesor, opremljen pa je z gigabatjom delovnega pomnilnika. 8,9 mm debel tablifon je težak 250 gramov.

Lenovo PHAB Plus in PHAB bosta v Sloveniji naprodaj že konec septembra.