Družba Lenovo je danes predstavila dva zmogljiva pametna telefona iz družine VIBE. Modela VIBE P1 in P1m sta namenjena najzahtevnejšim uporabnikom, saj jim omogočata izjemno avtonomijo ob stalni povezanosti v omrežje, produktivno delo ali daljše igranje.

Poleg dolgega trajanja baterija telefona premoreta tudi gumb za varčevanje z energijo, njuna baterija pa lahko polni druge, preko kabla USB na telefon priklopljene naprave, kot so Bluetooth slušalke ali prenosni zvočniki. Zmogljiva procesorja sta kos vsem aplikacijam in igram, hiter dostop do vsebin v mobilnih omrežjih pa zagotavlja povezljivost 4G LTE.

“Današnji potrošniki potrebujejo pametni telefon, ki bo ustrezal njihovemu stalno povezanemu življenjskemu slogu. Lenovo VIBE P1 in P1m sta optimizirana za povezljivost, njuni zmogljivi bateriji in vrsta funkcij varčevanja z baterijo pa uporabnikom omogočata izjemno avtonomijo,” je povedal podpredsednik oddelka Lenovo Phone Product Management & Operations v družbi Lenovo Jerry Hsiao.

Zmogljivosti, ki trajajo Lenovo VIBE P1 in P1m

Zmogljiv spremljevalec mobilnih uporabnikov VIBE P1 je pripravljen na zahtevno rabo. Opremljen je z impresivno baterijo kapacitete 5000 mAh. Ne le, da bo zlahka prestal celodnevno mučenje, telefon lahko polni tudi druge naprave, ki jim zmanjka električne energije. Fizični gumb varčevanja z energijo avtonomijo še podaljša, VIBE P1 pa izstopa tudi s svojim polnilnikom, ki poleg 24W moči omogoča izredno hitro polnjenje baterije telefona.

VIBE P1 ima vgrajen 1,5 GHz 64-bitni osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 615, ki suvereno poganja več aplikacij hkrati, predvaja video posnetke itd. Telefon že podpira tehnologijo 5G WiFi, ki omogoča boljši sprejem in višje hitrosti brezžične povezave. Čip NFC telefonu omogoča, da se hitro in varno poveže s pametnimi napravami v neposredni bližini, medtem ko glavni menijski gumb deluje tudi kot bralnik prstnih odtisov, s čimer poskrbi, da so podatki uporabnika še varnejši.

Telefon VIBE P1 blesti tudi na področju zabave, saj prinaša izjemno zvočno izkušnjo. Tehnologija Smart PA močno ojači zvok, zvočnike pa odlikuje tudi zmožnost predvajanja nizkih tonov. Pametni telefon je opremljen z dvema kamerama, hrbtna ločljivosti 13 milijonov pik premore sistem hitrega samodejnega ostrenja, prednja ločljivosti 5 milijonov pik pa vrsto načinov snemanja, vključno s selfiji in funkcijami lepšanja slike.

VIBE P1 s svojim rahlo ukrivljenim ohišjem iz aluminija in trpežnim steklom Gorillia Glass 3 predstavlja kombinacijo elegance in trpežnosti.

Naprodaj bo tudi različica VIBE P1m z baterijo zmogljivosti 4000 mAh in funkcijo hitrega polnjenja. Poganjal jo bo MediaTekov 64-bitni štirijedrni procesor, odličen 5-palčni zaslon visoke ločljivosti pa bo po zaslugi posebnega nanopremaza odporen na pljuske vode. Obenem bo VIBE P1m na voljo po izjemno ugodni ceni.

Cene in dobavljivost Lenovo VIBE P1 in P1m

Telefona VIBE P1 in VIBE P1m bosta v Sloveniji naprodaj oktobra, takrat pa bodo znane tudi njune cene.