Sony predstavlja novo generacijo kamere pametnega telefona z Xperia Z5 in Xperia Z5 Compact ter prvim 4K pametnim telefonom na svetu, Xperia Z5 Premium

  • Xperia Z5 prinaša najboljšo kamero med vodilnimi pametnimi telefoni z elegantnim vodoodpornim
  • Xperia Z5 Compact nudi iste vrhunske karakteristike v kompaktnem ohišju, idealnem za v dlan.
  • Xperia Z5 Premium je paradni konj, ki redefinira mobilno zabavo s prvim 4K UHD zaslonom v pametnem telefonu in 4K Ultra HD tehnologijo za kreiranje 4K vsebin.
  • Nova generacija kamere v pametnem telefonu, zasnovana s Sonyjevo tehnologijo objektiva αTM za beleženje spominov v trenutku – s povsem novim mobilnim senzorjem Exmor RS s 23 milijoni slikovnih pik, ki podpira najhitrejšo samodejno izostritev med vodilnimi pametnimi telefoni.
  • Vgrajen senzor za prstni odtis na gumbu za vklop/izklop za intuitivno odklepanje.

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) danes razkriva svojo naslednjo generacijo Xperia Z5 in Xperia Z5 Compact ter prvi 4K pametni telefon na svetu, Xperia Z5 Premium – vsak zasnovan, da naredi vsakodnevna doživetja boljša.

»Pametni telefoni so del življenja ljudi,« pove Hiroki Totoki, predsednik in generalni direktor Sony Mobile Communications. »Ker uporabniki že ustvarjajo, delijo in uživajo v svojih vsebinah na poti, prinašamo Sonyjeve najnovejše inovacije v kameri, dizajnu in zaslonu ter tako zagotavljamo, da je serija Xperia Z5 najboljša možna platforma za življenjski stil in zabavo.«

Neprimerljivo doživetje mobilne kamere Sony XperiaTM Z5 in XperiaTM Z5

Xperia Z5 se ponaša s Sonyjevim povsem novim velikim senzorjem 1/2,3 Exmor RS for mobile s 23 milijoni slikovnih pik in G objektivom F2.0 – kar je Sonyjev prvi povsem na novo obdelan modul kamere pametnega telefona od modela Xperia Z1, zasnovan s Sonyjevo tehnologijo objektiva αTM za čiste in žive slike vsakič.

Kamera ima najhitrejšo samodejno izostritev v pametnem telefonu, močno mešanico hitrosti in natančnosti za enostavno beleženje spominov v trenutku. Prinaša neverjetno hitrost, samo 0,037 sekunde – hitreje kot mežik človeškega očesa (povprečje 0,1 – 0,4 s), tako da če skačete za frizbijem v parku, se potapljate v bazenu ali izvajate trike na rampi, boste imeli moč ohranjati spontane akcije v resničnem času.

Kombinacija velikega senzorja Exmor RS for mobile s 23 milijoni slikovnih pik in napredne programske opreme vam zagotavlja, da se lahko približate predmetom s 5-kratno povečavo z minimalno izgubo kakovosti, pa naj bo to pokrajina, arhitektura ali drugi objekti, ki vas zanimajo. Omenimo še napredek pri fotografiranju ob slabi svetlobi, s katerim lahko naredite čistejše fotografije ponoči ali v temnejšem okolju z manj šuma in zamegljenosti, kar je popolno za snemanje sončnega vzhoda ali nočnega obzorja.

S popularnostjo vsebin, namenjenih družbenim medijem, prinaša serija Xperia Z5 znatna izboljšanja v evoluciji Sonyjeve tehnologije SteadyShotTM z inteligentnim načinom za videoposnetke. Izboljšanja predstavljajo dejstvo, da boste lahko nenehno snemali akcijo mirno, naj bo to kolesarjenje ali rolkanje, brez sunkov ali tresljajev. Ponaša se tudi z boljšim delovanjem v slabi svetlobi brez zamegljenosti.

Xperia Z5 Premium bo popeljal vašo najljubšo vsebino na 4K, izboljšal bo vsak vaš ali tuj videoposnetek ali fotografije, tako lahko gledate Netflix, YouTube ali pa slike s počitnic v bogatih, živih 4K podrobnostih. Poleg tega je Xperia Z5 Premium zasnovan tako, da vam omogoča, da postanete kreativni s snemanjem v 4K in nemudoma uživate v vsebini na Z5 Premium, z možnostjo beleženja trenutkov s kakovostjo slike 8 milijonov slikovnih pik.

Zakaj ne bi prenesli spominske kartice iz Sonyjeve aktivne videokamere 4K FDR-X1000V v Xperia Z5 Premium ter takoj uživali v posnetkih – ali pa se enostavno povežite z velikim zaslonom, brezžično preko DLNA-ja ali z MHL 3.0, in uživajte v svojih vsebinah na 4K televizorju.

Xperia Z5 Premium je oblikovan od samega začetka pa do konca kot visokozmogljiva mobilna naprava, ki jo poganja prav tako procesor Snapdragon 810. Visoka kapaciteta 3430 mAh baterije, ki deluje do 2 dneva, z možnostjo hitrega polnjenja odpravi potrebo po običajnem polnjenju.

Ponaša se tudi z 32 GB velikim notranjim pomnilnikom, z možnostjo razširitve z microSD kartico do 200 GB, kar nudi dodaten prostor za 4K videoposnetke in filme, seveda tudi za slike. Xperia Z5 Premium ima Sonyjevo inovativno funkcijo spomin na zaslonu (memory on display) – prenos podatkov med procesorjem in napravo je optimizirano, tako si tehnologija spomin na zaslonu (memory on display) pametnega telefona Xperia Z5 zapomni slike in videoposnetke, ki ste jih gledali na vašem pametnem telefonu in tako ne potrebujete ponovno nalagati celotne slike vsakič, ko jo želite pogledati. Ta funkcija dodatno varčuje baterijo.

Paradna serija, polna zabave in vsebin

V seriji Xperia Z5 vam Sonyjevi strokovnjaki avdio tehnologije omogočajo, da uživate v zvoku, neverjetnih podrobnostih in čistosti. Zvok visoke ločljivosti reproducira visoke frekvence zvoka za doživetja avdio kakovosti. DSEE HXTM izboljša vaše obstoječe posnetke MP3, AAC ali Spotify do skorajšnje visoke ločljivosti. Za visoko kakovost poslušanja brezžične glasbe pa Sonyjev kodek LDAC™ prenese podatke trikrat učinkoviteje kot standardni kodek preko Bluetootha.

In prvič do zdaj vam omogočajo Sonyjeve nove avdio slušalke visoke ločljivosti MDR-NC750, da uživate v glasbi združeno z zvokom visoke ločljivosti in digitalnim zmanjševanjem šuma – v zvoku, kot je bilo namenjeno, da je slišan, z odstranjevanjem šumov iz ozadju do 98 %.

Igrajte svoje najljubše PlayStation®4 (PS4™) igre, kjerkoli ste doma s PS4 Remote Playjem10. Enostavno povežite svojo napravo iz serije Xperia Z5 s svojim PS4 preko domačega brezžičnega omrežja in uporabite brezžični kontroler DUALSHOCK®4, tako ne boste nikoli več zamudili tudi minute akcije, pa ne glede na to, v kateri sobi ste.

Da pa boste lahko nadaljevali v uživanju ob najboljših doživetjih, ki jih nudi Sony, bodo imeli vsi uporabniki serije Xperia Z5 dostop do Xperia Lounge Gold – ki prinaša svet Sonyjeve zabave v vaše dlani. Prejmite dostop do ekskluzivnih nagradnih iger, bodite med prvimi, ki preizkusijo nove aplikacije in uživajte v najnovejših filmih, TV serijah in glasbi.

Pametni stil z novo dodatno opremo

Nabor stilskih in zaščitnih ovitkov z okencem bo na voljo za vsak model serije Xperia Z5 od predstavitve dalje, v ujemajočih se barvah – tako boste imeli dostop do najljubših gradnikov skozi pametno okno.

Stereo Bluetooth® slušalke SBH54 so vsestranske slušalke z dvojno funkcijo, oblikovane za uporabnike, ki želijo priročno družbo pametnim telefonom z velikim zaslonom. Z njimi lahko kličete, si ogledate sporočila, predvajate glasbo in uživate v FM radiu.

Dostopnost in specifikacije

Xperia Z5 in Z5 Compact bosta globalno na voljo od oktobra 2015, Xperia Z5 pa od novembra 2015. Xperia Z5 in Xperia Z5 Premium bosta na voljo tudi z različico za dve SIM kartici11.